Со ајвар, пинџур, летно манџиче, за макање, со скара, со се...
Вива ла маседониан леб!
Јадам секаков, ама избегнувам клот бел, најчесто јадеме дома ржан или мешан...
Основна намирница за Македонецот, како оризот за Кинезот.
Најубав ручек:ни снемаа пари у Ох, па со остатокот од лебот макавме во ладно бело вино...слатко, гладно искуство.
Море еден топол сомун онаков, и едно парче сирење, така поголемичко некое...кршиш од сомунот, пикаш сирење внатре и лапаш...Гастрономсково искуство ќе се збогатит неверојатно многу ако го поткрепиш со некое патлиџанче такво, од бавча од некој двор скинато (од оние јабучари шо ги викаат - розеви, со малку семки и полни со „месо“)
Топол миризлив леб од фурна и сирење, некое убаво бело и масно = убиствена комбинација и се ова под некоја убава сенка, и за крај една чаша студена вода.
Мрднат сум по љути пинџурчиња и ајварчиња...
топол леб
и биено сирење.
паааа...Господ Бог да ми ја поживее баба ми уште 100год.:smir:
Прави неколку видови ајвар...
секогаш има благо и луто пинџурче...
и прави еден страшно лут ајвар од кој што стануваш ко аждаја.
:nerv:-баш вака,оган имаш у уста!
И се потиш...
Е тоа мора да пробате да ве видам.
(сиво зелена боја има,само она знае што се додава,знам само дека покрај другото има црни патлиџани и сенф... )
Зошто го зборам?
Па друг...за да јадеш такво-буташ бе леб ко луд!
lele topol leb od furna,pa ke go skrsis pa stavis sirence pa ko ke pocne da se topi mmmmmmmmm prsti da izlizes pa ajvarce zlatno ili nekoe pindzur4e mmmm aj dosta ligi mi potekoa
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.