Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
„И рече безумникот-нема Бог!„-Стар Завет.

Аааа Маркус, што е ова, и Мики навредува ама не гледам предупредувања за него.

По постот: Епа рекол бе Мики, кога само тој размислувал, за разлика од другите кои слепо следеле се што ќе им се каже. Општопознато е дека безумните луѓе го прават умниот - безумен само затоа што не им се допаѓа како размислува.

Ова е цитат од Библијата..не е мислење на Мики..да не сакаш да го предупредам авторот..оти го следи бан...

Аааа Маркус, што е ова, и Мики навредува ама не гледам предупредувања за него.

По постот: Епа рекол бе Мики, кога само тој размислувал, за разлика од другите кои слепо следеле се што ќе им се каже. Општопознато е дека безумните луѓе го прават умниот - безумен само затоа што не им се допаѓа како размислува.

Хммм... а Ное и Лот беа безумни, оти ја слушаа Божјата волја? А Апостолите беа безумни, следејќи го Христа? Ајде, погледни што се случи со нив, следејќи ги Божјите зборови.

jas dokrore nitu najmalku ne se lazam.Ako za tebe ne postoi Bog, za mene postoi.Ako si se ponizuvas deka covekot e sozdaden od majmun a ne od Boga, togas mnogu se lazes.No sudot Bozji od kaznata nikoj nema da moze da izbega.Bidi siguren!:toe:

Хммм... а Ное и Лот беа безумни, оти ја слушаа Божјата волја? А Апостолите беа безумни, следејќи го Христа? Ајде, погледни што се случи со нив, следејќи ги Божјите зборови.

Каде им се гробовите на овие луѓе што ги наброја? Ги нема а? Да не се измислени?

jas dokrore nitu najmalku ne se lazam.Ako za tebe ne postoi Bog, za mene postoi.Ako si se ponizuvas deka covekot e sozdaden od majmun a ne od Boga, togas mnogu se lazes.No sudot Bozji od kaznata nikoj nema da moze da izbega.Bidi siguren!:toe:

Зошто сметаш дека е понижување ако човекот настанал од мајмун? Тоа сигурно го мислиш поради тоа што не знаеш ништо за тие животни, ама баш ништо. Пушти си Анимал Планет, цело време имаш емисии за мајмуни и нивните навики и начин на живот, погледај малку, и кажи дали е понижување да си настанат од мајмун.

Ај кога ќе умрам еден ден, ќе ти се јавам да ти кажам на каква казна ме осудиле, ОК?

Braka, iskusenija mora da ima.Bez iskusenija za nikoj nema spasenie.Bog ne dava iskusenija, tuku Toj dopusta za da ja vidi verata, trpenieto, smirenieto.....Pravedniot Jov sedum godini lezese na gubre i toa bez grev za Bog da ja vidi negovata vera i toj navistina ne podlegna na iskusenijata, no izdrza.

Браво браво, дечкото ни крив ни дужен лежел на ѓубре цели 7 години.. за што? За да Господ фаќа сеир и да си го полни егото дека е семоќен..

А Јов како стоеше со психата ?

Abe so fi e fintata vas ssmo nesto ds napadata brat Stojan Andov normalno si otvori tema za razgovor i sigurno bara misenje od nekoj verni a ne od vas, luge bez zivot, bez nadev i lubov, svestete se zivotot vo Crkva ne e nekoja igracka, toa e nacin na ziveenje, vernicoite nie na prinesuvame del od nas na Boga tuku celiot nas izot i nas samite:toe:

„...сами себе, еден со друг и целиот наш живот на Христа Бога да го предадеме...„ вели свештеникот на неделната литургија.
А Јов со психата стоел добро, знаејќи во Кого верува.

Abe so fi e fintata vas ssmo nesto ds napadata brat Stojan Andov normalno si otvori tema za razgovor i sigurno bara misenje od nekoj verni a ne od vas, luge bez zivot, bez nadev i lubov, svestete se zivotot vo Crkva ne e nekoja igracka, toa e nacin na ziveenje, vernicoite nie na prinesuvame del od nas na Boga tuku celiot nas izot i nas samite:toe:

:aplauz: :aplauz: :aplauz:

И научи се па пишуваш .. како 3 годишно дете да читам ..

Леле се` ми погоди само од обратно :zable: :zable: :zable:

„...сами себе, еден со друг и целиот наш живот на Христа Бога да го предадеме...„ вели свештеникот на неделната литургија.
А Јов со психата стоел добро, знаејќи во Кого верува.

А другите биле ретардирани ?

Vo Pravoslavnata crkva ne postojat retardi, dokolku smetas za nekoj atakov slobodno kazi, ke proverime, samo pazi ja gredata vo tvoeto oko a za raskata vo okoto na bratot podocna, dokolku samiot rasudiz deka nemas grev i si se prosvetili i da ne kazam obozil, togas slobodno kazi ke rasudovame za zivotot na drugite.

Vo Pravoslavnata crkva ne postojat retardi, dokolku smetas za nekoj atakov slobodno kazi, ke proverime, samo pazi ja gredata vo tvoeto oko a za raskata vo okoto na bratot podocna, dokolku samiot rasudiz deka nemas grev i si se prosvetili i da ne kazam obozil, togas slobodno kazi ke rasudovame za zivotot na drugite.

Зборев за неверниците бе ...:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom