Шеќеринска даде оставка! Кој е следен?

Кој е следниот?

• Игор Ивановски

Гласови: 18 20,2%
  • Зоран Заев

Гласови: 19 21,3%
  • Јани Макрадули

Гласови: 26 29,2%
  • Некој друг (наведи кој)

Гласови: 26 29,2%

• Вкупно гласачи
    89

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Шемата?!!!!
Мислам...озбилни сте? Абе ајде...
Навистина демократски и достоинствен потез на Шекеринска. Си губи и си оди...Поштено!
Ама Шемата?!!!
Не бе, каков Шема...
По мене, нареден лидер или Заев, или Никола Поповски.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Шема не би го ставил ни за прецедател на месна заедница , а не на политичка партија .Човекот е вистински дебил, и ако се крстат во него ке ја пеат партијата попови за многу кратко време.

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
procita li negde moja ocenka dali e dobro ili loso so dala ostavka?
"- vtoro, da ja parafraziram rada..``ne begaj bidi maz`` , doduse ne e maz rada ama pretendirase na hrabrost. sepak dokolku navistina se povlece se dokazuva za mene i instant potrebata da bide lider na opozicija.......``vistinski borci`` koe tolku mnogu go spomnuvase po mitinzi za nejziniot slucaj izgleda ne vazi."

Ова што би требало да значи?!

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Шемата?!!!!
Мислам...озбилни сте? Абе ајде...
Навистина демократски и достоинствен потез на Шекеринска. Си губи и си оди...Поштено!
Ама Шемата?!!!
Не бе, каков Шема...
По мене, нареден лидер или Заев, или Никола Поповски.
Види вака, на празно плукање не. Да ј аргументи зашто не Игор, а зашто да Заев или Никола. Со вакви коментари нигде нема да стигнеме со дискусијава!

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
"- vtoro, da ja parafraziram rada..``ne begaj bidi maz`` , doduse ne e maz rada ama pretendirase na hrabrost. sepak dokolku navistina se povlece se dokazuva za mene i instant potrebata da bide lider na opozicija.......``vistinski borci`` koe tolku mnogu go spomnuvase po mitinzi za nejziniot slucaj izgleda ne vazi."

Ова што би требало да значи?!
toa znaci deka rada bega od ``bojnoto pole`` go ostava brodot da tone. a ako si zamine za mene ne e borec ..toa treba da znaci. nekoj vid na licemer.....

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
nesto malku of topik me zanima, dali odzemeniot pratenicki imunitet na buckovski od stariot sostav e validen , ili pak treba da ima procedura za toa?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ко че бити следечи? Дебилијан или Кондурко ?

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
toa znaci deka rada bega od ``bojnoto pole`` go ostava brodot da tone. a ako si zamine za mene ne e borec ..toa treba da znaci. nekoj vid na licemer.....
Ок, јас инаку го протлкував, но како што реков, ова не е бегање од бојното поле, нормално е како во секоја европска држава и европски ориентирана партија, односно демократска партија по ваков пораз да си поднесе оставка. Шеќеринска е европски тип на лидер со европски морали и вредности и она тоа го знаеше и постапи како што требаше да постапи. Иако јас лично немаше да и замерам и ако останеше, жената е изузетно паметна, само штета што ја нема потребната харизма за leadership. Доколку го имаше и тоа во нејзината личност, не и бегаше премиерско место ама вака...

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
По мене за добра консолидација на СДС не треба само да се смени лидерот, треба да се смени цела една структура, која ја доведе Македонија во оваа ситуација. Цела една структура која е претставена со мислам 90% во централниот и извршниот одбор на партијата. Тие 10% треба да бидат 90% во централниот и извршниот одбор, инаку во спротивност ништо не направиле туку само козметичка интервенција. Треба извршниот и централниот одбор да се наполни со Зорани Заеви, Андреји Петрови, со Николи Поповски, и нензам уште кои, а дечките како Шема, Шеќеринска, Макрадули, Емилијан, еден Манчо, Кондарче, и дечки од стариот ков под диригентската палка на Лицето, треба да си бараат друга работа и веќе да не се појавуваат на Бихачка. Али знаејќи ги амбициите за контрола на Лицето тешко ќе им оди.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
курвасуд.. јас па баш би сакал да нема силна опозиција, да има диктатура некое време, да се средат некои работи.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Види вака, на празно плукање не. Да ј аргументи зашто не Игор, а зашто да Заев или Никола. Со вакви коментари нигде нема да стигнеме со дискусијава!
4. Ок, тоа не е ништо страшно, има демократии во светот каде властите не се менувале и по 15 години

И да дадам мој предлог за претседател, од понудениве тројца дефинитивно би го избрал Ивановски. Дечкото е добар оратор, има одлично образование, магистер еконмист и асистент на Економскиот факултет на Кирил и Методиј. Дефинитвно подобар и од Заев и од Јани.

А кога би бил изборот надвор од овие тројца, тогаш се знае! :) ... Тој човек може да промени многу нешта во партијата!
ти ептен исцрпни аргументи си дал за Шема ,бог да чува и да Бранко:pos:.Абе на кого му збориш за Игорчо ,па го знаеме , тресе глупости на тон а ти го опишуваш како добар оратор , а не е ништо повеќе од обичен кењатор:kesa:,а дипломите му се малку да го избрише газот посран.Кои 15 години , да не се збуни , се работи за 65 години владеење ,како што кажа смрдлата на тв кога им ја одзедоа самоприсвоената канцеларија со судски налог изјави дека ја наследиле од сојузот на комунистите.За тоа сте наследници ,а за друго не сте а ???? Бедна реторика , овде се збори за наследник на Шекеринска кој ке го постави СДС како вистинска опозиција ,затоа што како партија има избирачко тело кое со смена на смерот на партијата ке се освести малку ,тука е поентата .

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
курвасуд.. јас па баш би сакал да нема силна опозиција, да има диктатура некое време, да се средат некои работи.
Тешко државата, тешко нас , тешко тебе, тешко сите ако дојдеме во таква ситуација!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom