“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
A како да ти верувам?Македонската реалност?Ти толку си компетентен?

Не мора да му веруваш. Само, прочитај што има да каже и изолирај се од сите моменти кои може да ти асоцираат на ароганција, нихилизам и слично. Фокусирај се на суштината, и обмисли ја.

Може да се вратиме на темата, нели?

Со верба во бог ВМРО-ДПМНЕ до гроб,а Македонска реалност се 60и кусур пратеници што ги освои Груевски.

A како да ти верувам?Македонската реалност?Ти толку си компетентен?

Покомпетентен,здравје.:smir:

Со верба во бог ВМРО-ДПМНЕ до гроб,а Македонска реалност се 60и кусур пратеници што ги освои Груевски.

Ај во бог,ај,ама со ДПМНЕ до гроб,некако многу излитена ми изгледа “девизава“.:toe:Имаше и едни други кој слично говореа,па денес не можеме да ги оттргнеме од Бугарија или од Србија.

Abc, pa ti si bil narcis be..Sekoj za sebe si znae najmnogu..Koj falsifikuva bugarski, koj zema vistinski bugarski, koj se klanja seuste za Tito, koj se trudi ovde da se napraj pogolem ekspert, a od mesecina se gleda deka e plavo oboen, koj se kara so site...Site toa go zabelezuvaat...

Abc, pa ti si bil narcis be..Sekoj za sebe si znae najmnogu..Koj falsifikuva bugarski, koj zema vistinski bugarski, koj se klanja seuste za Tito, koj se trudi ovde da se napraj pogolem ekspert, a od mesecina se gleda deka e plavo oboen, koj se kara so site...Site toa go zabelezuvaat...

Секој човек на планетава поседува помалку или повеќе нарцисоидност во себе.Доколку не ја поседува треба да бара доктор и да се лечи,за да почне да ја поседува помалку нарцисоидноста и во себе.:toe:
За фалсификување Бугарски,познавам луѓе кој го прават и тоа,доста успешно,но недоволно ефикасно,за пари се разбира.Вистински Бугарски пасош сум имал прилика да земам пред 4-5 години,но со самото подметнување на еден документ,нешто како уверение за “Б`лгарски происход“,се откажав од намерите иако многумина кој денес се “патриоти“ го потпишаа документот и ќутат како заклани по однос на тоа прашање.За Тито видов пред некој ден кога реплицираше на една тема,малку те издаде носталгијата иако не верувам дека си имал прилика да ги почуствуваш неправдите под неговиот режим.
Плаво или портокалово,кога се работи за вкус повеќе ја сакам плавата боја,што не значи дека ја поддржувам политиката на оние кој ја ставиле како сопствен симбол.За кавгите со сите,ептен грешиш и освен со еден или двајца членови на овој форум сум немал ниту некакакви жолчни полемики а па камо ли кавги,најверојатно под она “сите“ се ставаш само ти.:toe:

Секој човек на планетава поседува помалку или повеќе нарцисоидност во себе.Доколку не ја поседува треба да бара доктор и да се лечи,за да почне да ја поседува помалку нарцисоидноста и во себе.:toe:
Нормално..Секој треба да си поседува нарцисоидност, и искрено не познавам човек кој не е ни малку нарцисоиден..Но кога нарцисоидноста станува доминантна човекова карактеристика, тогаш е тешко и лошо...
За Тито видов пред некој ден кога реплицираше на една тема,малку те издаде носталгијата иако не верувам дека си имал прилика да ги почуствуваш неправдите под неговиот режим.
Ајде ти се молам..Немој да лажеш..Ајде слободно постирај го каде јас сум носталгирачел по Тито?
За кавгите со сите,ептен грешиш и освен со еден или двајца членови на овој форум сум немал ниту некакакви жолчни полемики а па камо ли кавги,најверојатно под она “сите“ се ставаш само ти.:toe:
Нејсе, напишано е црно на бело, поточно црно на жолто, па секој нека си прочита..Кој со кого нонстоп се препира...

:tv:

Конструктивни преговори“ колку префинето звучи, ама тешко применливо со Грциве.

Сепак сеуште не ти се јасни некои работи, во врска со името. Не со нашиот став.
Ме мрзи овој пат да објаснувам. Можеби подоцна.

Брат, коа ќе ти помине мрзата, слободно објасни ми.
Можеби стварно не ми се јасни некои работи, кој знае.

Јасни ти се, само ти одговара да се правиш на приглуп.

За доброто на партијата, не го користи мозокот.
И седни со Грците на “конструктивни преговори“.

Kако резултат на “портокаловото сивило“ кое продолжува во Македонија деновиве имаме завршени предвремени избори кој освен коалицијата на ДПМНЕ никој во светот не ни ги признава.Македонија практично по којзнае кој пат се најде во позиција “Ни на небо ни на земја“ итоа токму во моменти кога требаше мошне внимателно да се изигра барем на меѓународна сцена.Би било интересно што за тоа коментираат поддржувачите на предвремените избори после еуфоријата која спласна побрзо одколку што се крена.:toe:

Nemam vreme da pobaram ovde....no pred samata neobjasnivo GLUPAVA odluka da se odi na izbori spomnav pukanje, neregularnost, NEPRIZNAVANJE NA IZBORITE i nemoznost da se SKLOPI SOBRANIE najmalku do Septemvri...koga navistina ke ni bide isti k..ac..i na site nas... :)

Јасни ти се, само ти одговара да се правиш на приглуп.

За доброто на партијата, не го користи мозокот.
И седни со Грците на “конструктивни преговори“.

А ти, као доброупатен непартиски користач на мозок, решението го гледаш во...?
Или воопшто не гледаш решение?

А ти, као доброупатен непартиски користач на мозок, решението го гледаш во...?
Или воопшто не гледаш решение?

Има решение, да ги прекинеме преговорите со Грција. Да се повлечеме од било какво интегрирање,се додека истите служат на Грчките интереси.

Доколку нешто посуштински се промени во наша полза, и се создадат реални предуслови за влез во НАТО и ЕУ како Македонија, со сите права, тогаш да, има простор и за нас.
Или како што спомена некој погоре, да се спогодиме “дека неможе да се спогодиме“.

Има решение, да ги прекинеме преговорите со Грција. Да се повлечеме од било какво интегрирање,се додека истите служат на Грчките интереси.

Доколку нешто посуштински се промени во наша полза, и се создадат реални предуслови за влез во НАТО и ЕУ како Македонија, со сите права, тогаш да, има простор и за нас.
Или како што спомена некој погоре, да се спогодиме “дека неможе да се спогодиме“.

За што би се спогаѓале?Па само луд човек може да се спогаѓа за своето име.Јас мислам дека “кучката сама врти со опашката“ па затоа впрочем и овие преговори,кој мене ми изгледаат како потпишување капитулација.
-Македонија брату со “преговорите“ потпишува капитулација иако не водела војна на туѓа територија,иако не сме извршиле никакво злосторство,иако никого не сме окупирале па сега преговараме за да се повлечеме без жртви.Тоа е фактичката состојба за која на секого му е јасно дека е непојмлива во демократски развиениот свет.:toe:

Се е тоа во ред.
Некаде на форумов ја имам напишано и ова опција.
Но дали ти мислиш дека постои политичар во Македонија кој има моќ да го направи ова?

Се е тоа во ред.
Некаде на форумов ја имам напишано и ова опција.
Но дали ти мислиш дека постои политичар во Македонија кој има моќ да го направи ова?

Моќ? Кога би се обединиле,тогаш да. Сами поединци тешко.
Барем за сега имам таков впечаток, можеби јас грешам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom