“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Sega Grujo ima 64 pratenici pa moze uste utre da go smeni imeto. Pa posle ke ima 4 godini za da ja ispravi drzavata otkako ke vlezime vo NATO, a narodot mozebi ke zaboravi do narednite izbori.

Ова го сметате вие за сивило:

Владата со мерки за поттикнување на вработувањата и намалување на трошоците за регистрација на возилата
понеделник, 02 јуни 2008
x.gif
Премиерот Груевски посочи дека со овие две одлуки, Владата исполнила две ветувања кои се од проширената и надградената изборна програма
premier-vo.jpg
- Владата на денешната седница донесе одлука сите млади до 27 години доколку се вработат нивните работодавачи 18 месеци ќе бидат ослободени да плаќаат за нив здравствено осигурување под услов да ги задржат на работа уште две години. Ако условот е прекршен работодавачите ќе треба да го надоместат придонесот за здравство за 18-те месеци што не го плаќале- соопшти денеска премиерот Никола Груевски.
Истата мерка ќе важи и за работници од фирми кои отишле во стечај, а биле со над 50 проценти државен капитал. Оваа одлука треба да биде усвоена од Фондот за здравство во рок од седум дена.

Владата денеска донела одлука и за намалување за 30 проценти на задолжителното осигурување, односно регистрација на возилата. Министерството за финансии треба да ги преземе сите мерки и овој заклучок да биде реализиран за три до четири месеци.

Премиерот Груевски рече дека со овие две одлуки, Владата исполнила две ветувања содржани во проширената и надградената програма.

А рече некој дека за СДСМ сум гласал , не ги извртувај работите надвор од контекст ти се молам , убаво прочитај го постот , незнам што не ти е јасно . И пак си контрадикторен до одредена мера , ако велиш дека е некое сценарио , еве и СДСМ вклучи го во истото , иако проблемите ги правеа и ДПА ( кои немаат никаква врска со СДСМ ) зашто факт е сакале нејкеле дека кај албанците доминира ДУИ така да бар според мене ова е проблем само помеѓу овие две партии , свенсен си колку истите и штетат на Македонија , колку не оддалечуваат од НАТО , ако веќе некој беше свесен за истите , само прашав , зашто би се влегувало во еден толкав ризик на предвремени избори кој и штети на МАКЕДОНИЈА for God Sake , зашто одма ме сметаш за комуњар ( sdsm ) , зашто одма плукаш на нешто што бар ја не глеам дека е лошо и ти штети тебе или на било кој друг кој ја сака земјава , ради таквите ко тебе што ги делат македонците на комуњари и на бугарофили се случи 2001 , се случи рамковниот договор и верувај ми не сакам да знам што ке се случи во иднина , али ако делете се , делете не нас македонците на две фракции , ширете меѓусебна омраза али знаеш како викаат , двајца се караат третиот користи .

Реков и ке повторам , не гласав за никој а излегов ( неважечко ливче ) , и цврсто стојам на ставот дека грешка беа предвремениве избори токму поради фактот што се знаеше дека ке се реализира добро познатата фраза на Тачи '' Касапаана '' која не оддалечува сите од оној пат кој ние го трасиравме за НАТО и ЕУ .
Za zal vo pravo si.
Totalno nepotrebni izbori.
~480.000 glasa se smetaat za kojznaj sto...koga i pred to gi imaa.Dodaj na Vmro,NP i Nsdp,Lile i Velija i ete gi ~450...
Duri se i vo minus oti site Romi sega za prvpat se so Vmro.
Izborite samo ja brisat nepostoeckata NP.

I tuka lezi zajakot.Fakt e deka 1 kup Vmrovci se protiv komunizmot na NG...ne se organizirani no pri ziva NP se bese mozno...toj si znae...i so vreme si go resi problemot...barem toj taka misli.
Sega za zal toj prezivuva,no Vmro propagja...Ne odma,no krajot e neizbezen.Nema koj da go spasuva.Se e iscisteno.Ne smee da ima kocnicari na prerodba...

Ce vidite vo Parlament...istite drva od `06 plus po nekoe novo od tip na Amdi.Edino BS vredi...

Najsmesno e sto ovoj komunizam go podrzuvaat lugje ili deca sto nikogas ne bile pojce od lepaci na plakati...ali tolku im seci...vazno go videle liderot...a to sto nema vnatre demokratija ne e bitno...kakvo spansko selo e nekakva partiska komisija po ne znam sto...to se gluposti.Si imame lider so rating 102% i tocka.

Na kraj steta za MK,no iako Rada e normalna,partijata ne i e,pa i tie da bea pa ce bese steta.Ebati drzavata.

Хммммм....плаќам регистрација 13.000 ден.
30% од тоа е околу 4000 ден.
4000 ден. ќе си сменам и каишите на колата, и ќе ми остане да се напијам и едно-две пивца...
Супер!

Истиот состав на парламентот,само преместени столчиња,истите фаци,истите ставови,Македонија повторно се врати во “портокаловото сивило“.Што добивме а што изгубивме со овие дефинитивно лоши и за Европа непојмливи предвремени избори?Само критички настроена ЕУ и рачка за поткусурување од сите страни дека државава не ни е зрела за ЕУ и НАТО.:toe:
пред изборите плачеше , сега кенкаш , биди практичен , имаш тема
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=23897
или да ти отвориме нова за тебе и другарчињата од „бушава азбука„ со наслов: Рамо за плачење:toe:

Џабе ти си ПРИСУТЕН тука физички, кога ДУХОТ ти е ОТСУТЕН, некаде талка по Европа...со Бугарски пасош.

A тебе само духот ти е присутен тука,ако и од него останало нешто, оти вака како што си заслепен од лидерот,дури ни твојот слободен дух не е слободен во вистинска смисла на зборот.:)

ма лај колку шо сакаш :) да знајш колку ми значи лаењето на некој пишман бугар шо само сере против својот народ, држава и култура.
јас знам колку данок сум платил во таа држава, колку куќи сум изградил, колку реклама сум направил низ светов, колку луѓе сум научил многу работи за Македонија, и воопшто, колку сум придонел во животот и егзистирањето на државата, културата и народот :)
и да, во право си, Македонија е Присуство, а Мариово посебно :)
Македонија присутна ми е во секоја пора на кожата, секој здив и секој атом на телото, во секој момент на секое место :)
Ама то е едно чувство возвишено, треба да си по род (крв) , по традиција (култура) и по самоспознавање (ум) Македон.
А тебе очито тоа чувство ти е непознато :)
Еден совет, абц, остани во твоја лига, оди убедувај ги децата по 15 години дека нуклеарната енергија не е штетна и никнувањето на неколку нуклеарки низ МК е најубото шо можи да ни се случи. :kesa:

бај д веј, не пробвај мегдан со мене, не сме иста категорија. ако го причиташ ова, и те чеша прстето да пишиш нешто назад, едноставно заборај го во следниот момент и ко шо реков, она со нуклеарките, таму не мом со тебе, таму си експерт :)

таму ти пиши, а јас ќе ќутам

и ќе се смејам :)
п.с.

нема сивило, вчера победи Македонија.

АБЦ нека кака колку сака. Луѓето не гласаја за бугаро или некакви фили, туку за Македонија и за подобро утре.
А АБЦ, ако не му чини, азил можи секогаш да побара, во некоја од толку обожаваните држави.
Или, ако нема пари за бугарски пасош, нека подпиши изјава кај нотар дека се одкажува од Македонско Дрќавјанство, јас ќе се потрудам му платам сите трошоци да извај ЛЕГАЛЕН бугарски пасош.
колку кошта процедура ѕа бг пасош? 500 евра?
1000?
барај нотар :)

Кога велам “МАКЕДОНИЈА Е ПРИСУСТВО“ значи мислам на вистинско присуство овде во Македонија,а не “продавање бардиња“ таму некаде од Германија,Шведска,САД,или било која друга странска земја.Реториките со домосаканост од светските метрополи да им ги раскажеш на своите внуци некогаш кога ќе евоцирате спомени за нивното потекло.Впрочем и гласањето е дел од тоа “присуство“ или дел од Македонија која може да ти биде во секоја клетка ама додека не си присутен и физички и психички во неа,ти немаш право да ни раскажуваш прикаски колку ни било убаво овде,под власта на Гвујо или Рад(не)мила,дали сме гласале за подобро утре или другиден,дали ќе сме се офајделе со 101 пратеник(далматинец) или не.Дури и вадењето на некаков друг пасош освен Македонски таквите како тебе не смеат ни да го коментираат,зошто не биле никогаш во кожата на оној другиот кому тој пасош очајно му бил потребен.А придонесот за една држава не треба “да си го мериме“ затоа што тој придонес треба да биде должност од секого кон сопствената држава и народ кој на крајот оценува колку си придонесол и колку не за иднината на сопствениот идентитет.:toe:

Немој да плачеш..Македонија паднала?Абе ти се читаш убаво што зборуваш море?Демек од сите црни овци ти си белата?Бог да чува и да брани...:nesvest:Во Македонија, според народот ВМРО доби апсолутно мнозинство, а АВС, некако ми ќути, тлее, за Прилеп нели велеше дека ќе изгубат со многу...

Ова го сметате вие за сивило:

Владата со мерки за поттикнување на вработувањата и намалување на трошоците за регистрација на возилата
понеделник, 02 јуни 2008
x.gif
Премиерот Груевски посочи дека со овие две одлуки, Владата исполнила две ветувања кои се од проширената и надградената изборна програма
premier-vo.jpg
- Владата на денешната седница донесе одлука сите млади до 27 години доколку се вработат нивните работодавачи 18 месеци ќе бидат ослободени да плаќаат за нив здравствено осигурување под услов да ги задржат на работа уште две години. Ако условот е прекршен работодавачите ќе треба да го надоместат придонесот за здравство за 18-те месеци што не го плаќале- соопшти денеска премиерот Никола Груевски.
Истата мерка ќе важи и за работници од фирми кои отишле во стечај, а биле со над 50 проценти државен капитал. Оваа одлука треба да биде усвоена од Фондот за здравство во рок од седум дена.

Владата денеска донела одлука и за намалување за 30 проценти на задолжителното осигурување, односно регистрација на возилата. Министерството за финансии треба да ги преземе сите мерки и овој заклучок да биде реализиран за три до четири месеци.

Премиерот Груевски рече дека со овие две одлуки, Владата исполнила две ветувања содржани во проширената и надградената програма.

Зошто им требале неколку месеци за вакви закони,кога треба неколку саати,дури и за неколку минути ова може да се донесе а не за неколку месеци.Инаку кога сме кај незадоволството од ДПМНЕ во 4тата изборна единица,јас само реков дека љубителите на “сончање“ по Грчки(Македонски) плажи ќе освојат најмногу пратенички места а не дека ќе победат,што на крај и се оствари барем според првичните резултати.:toe:

Za mene ova e sivilo:
Mi se cini deka se blizime kon 50% vo parlament. Mislam na Makedonci.
Drugive ko sto gi dal gospod sposobni za koalicii, za brzo vreme kje moraat SDSM i DPMNE da koaliciraat

интел ај нека ти рикне процесор.. кој е тој пентиум 60?

Za mene ova e sivilo:
Mi se cini deka se blizime kon 50% vo parlament. Mislam na Makedonci.
Drugive ko sto gi dal gospod sposobni za koalicii, za brzo vreme kje moraat SDSM i DPMNE da koaliciraat

Очигледно,барем во парламентот,за да се одржи Македонскиот дух на оваа држава ќе биде неопходна коалиција помеѓу ДПМНЕ&СДС,итоа само од луѓе кој немаат аплицирано или извадено некаков друг пасош освен Македонскиот,или нивните деца не се надвор од Македонија на подолг рок од три месеци.Во спротивно никој нема ни око да му трепнува за оваа држава,за нејзиното име,карактер или идентитет на народот во неа.:toe:

Зошто им требале неколку месеци за вакви закони,кога треба неколку саати,дури и за неколку минути ова може да се донесе а не за неколку месеци.Инаку кога сме кај незадоволството од ДПМНЕ во 4тата изборна единица,јас само реков дека љубителите на “сончање“ по Грчки(Македонски) плажи ќе освојат најмногу пратенички места а не дека ќе победат,што на крај и се оствари барем според првичните резултати.:toe:
АВС, моето прашање беше кристално јасно..Одговори ми..Ти викаше дека народот бил незадоволен од тутунот, од се што се десило..Па зошто народот му ја даде довербата на Никола Груевски во Прилеп, а не на Сонцињата?Или народот е слеп, а ти си едноокиот кој ќе „успее“ да ги извлече од бездна?Ти беше гласноговорник дека во Прилеп имало незадоволство од се од оваа власт, вака онака..А зошто победи власта во Прилеп?Мистерија, или погрешна проценка на твојот експертизам по општа култура?
ea.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom