“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
ajde,ajde...
sdsm izgubija...vmro pobedija...
aj malku optimizam...da odime napred....
dosta so istive prepukuvanja...

Уште еден типичен изманипулиран граѓанин , штотуку постирав на тема '' Инциденти на Изборите '' али ке се повторам , точно во право си не е крив он , криви се албанците , али сакаш да ме убедиш дека Грујо и Гордана не знаеа дека албанците ке се испоколат помеќу себе ? Сакаш да ми кажеш дека Премиер на Државава и Министер за Внатрешни тоа не го знаеа ? И сеа ке ти го поставам следново прашање : Aко веќе тоа го знаеле , а го знаеа , зошто да постават нов критериум за НАТО и ЕУ кога истиот неможат успешно да го реализираат , напротив , катастрофално паднаа на тој испит , имаше и загинат гласач што уште повеќе не зацрнува и изолира како држава , демек Грција оваа подарена прилика нема да ја искористи ? Дај бар бидете реални и објективни а не да се плукате на Комуњари и Вмровци или Бугарофили како и да беше . сеедно , бедно е .

Изборните инциденти се срамни и ја понижуваат земјата, јас тоа не го спорам и сигурно е дека Грција ќе го искористи тоа. Меѓутоа причина за смртта на Албанецот е реакцијата на полицијата која се обидувала да ги спречи инцидентите.
И ако некој добил директиви да предизвика инциденти, тогаш никој не може да ги спречи, освен да има барикади пред секое избирачко место.

П.С И те молам објасни ми кој ме изманипулирал, зошто јас не заприметив дека ми се случило тоа. Сепак фала што ме освести. :helou:

Добрп бе вие од СДС, како не ви е јасно или Рада ви го пере мозокот ? НА претходните избори ВМРО имаше помалку пратенички места, сега има повеќе, тоа е знак дека народот ги поддржува ! Во средините каде што мнозинство се Македонците немаше нерегуларности и изборите беа фер и демократски. На такви избори победува оној кој што народот оценил дека работел добро и му дава поддршка да продолжи. Не знам што не е јасно, не бидете слепи и само во еден правец да гледате, да не давам споредби, без да бидете свесни за ситуацијата. Од кога знам само СДС се лоша опозиција и секогаш работат деструктивно.. ајде малку заложете се за Македонија, народот не ви даде доверба и прифатете го тоа, бидете со народот, НЕ само со оние кои глсаа за вас, бидете и со другите, сонародници ви се и така одлучиле... без добра опозиција нема продуктивна работа . .. мрднете малку од позицијата во која сте . . . подджете нешто што некој се труди да сработи. пу бре до толку да сте цинични и подли, ма вие сте невозоможни.

Samo ova : Dali gi pametsis klopotarcite na DPMNE koga cukaa vo parlamentot koga bea Opozicija ako toa e za tebe e konstruktivo !
Znae makedonskiov narod ne bese toa pred 50 god. 2005 god. bese toa !!

I kako vikaat kakov Narod takva Vlada . So sreka na Gruevski i da ne gi trosi parite od narodov za svoj piar tuku da napravi nesto za Drzavava zasto vaka so 400 000 nevraboteni crno ni se pisuva .....

Единствена лоша работа е тоа што го загубивме рејтингот и имиџот во меѓународните односи. Иако јас лично сметам дека срамот треба да падне стриктно на Албанските партии( како што и е во повеќето странски весници). Ние,Македонците си го покажавме нашето ниво и лично јас сметам дека тоа е голема победа за на.
Предност од избориве е што сега новото парламентарно мнозинство ќе биде каде каде поефикасно и сите оние закони што стојат закочени во сораниска процедура брзо ќе бидат усвоени.
Најлоша работа на избориве е дефинитивно- Изборната кампања на Сонцето. Јас што сум лаик за политика да ја седнев Рада на маса ќе ја демантирав и во сите нејзини тврдења. Башка ги земаа Тито и Андов И оровчанец познатите политички курви во Македонија коишто незнам дали влечат толку многу гласачи како порано. Лоша концепција во целост.
Јас лично сум презадоволен од победата на портокаловите и мислам дека иднината ни е портокалово розева.ама тоа сум јас оптимист по вокација.

Site moi drugari koi do 2002 g. se kolnea vo SDSM, istoto mi go kazaa; te nekoi ne glasale, te nekoi nevazecko livce stavile :helou:
Tie sto gi pravea nemirite i sto pukaa vo policijata, bea aktivisti na DUI.
Daj malku informiraj se.

Зошто за се информираат? Ignorance is bliss :pos:

Интересна замена на тези.
2 месеци биле многу битни за Македонија а 15 години БЈРМ, променето знаме и Устав за една спогодба која не е ниту ратификувана во грчкиот парламент не се битни. Ако мислите дека тие фори ќе ви поминат ја би предложил СДСМ ништо да не менува и повторно со истите да оди на следните избори.

Паразитите ги нема, опструкциите ќе се намалат, реформите ќе продолжат, економскиот развој ќе биде исклучителен и ќе оди секоја година над 6%.
За 4 години ние ќе имаме 25% појака држава и граѓанин.

Site moi drugari koi do 2002 g. se kolnea vo SDSM, istoto mi go kazaa; te nekoi ne glasale, te nekoi nevazecko livce stavile :helou:
Tie sto gi pravea nemirite i sto pukaa vo policijata, bea aktivisti na DUI.
Daj malku informiraj se.

Дај малце ти информирај се , кој владее кај албанскиот блок , зборам пред изборите , рејтинзи , анкети и тн и тн , на крај краева форумов нека ти биде пример за тоа . . . .одговор сакал нејкел од сите места ке ти биде ДУИ и тоа во убедливо водство , факт . Погледни ги резултатите , и ке приметиш огромна разлика пред и по изборите во бројот на гласови што е '' малце '' чудно , дај некој албанец нек ме демантира од форумов , иако и по нив гледам дека не грешам , . И верувај ми се информирав за инцидентиве , не се секирај , знаеш кој е главниот проблем сега на МВР , што треба да прави хајка по голем број активисти на ДПА кои правеле инциденти на избориве , нормално покрај оние на ДУИ , нешто што и неинтелигентен човек би го натерало да свати дека и едните и другите биле дел од нешто што и штети на целава Земја , зар убеден си дека само ДУИ е инволвиран во истово , ДПА се цвеќиња за мирисање ??? Смешно е и наивно е , мижиш пред очигледен факт .

п.с. Не се сите твои другари во земјава бе друже , на крај краева ако ти се другари , биди среќен , им светнало дека и тие се shit .

Изборните инциденти се срамни и ја понижуваат земјата, јас тоа не го спорам и сигурно е дека Грција ќе го искористи тоа. Меѓутоа причина за смртта на Албанецот е реакцијата на полицијата која се обидувала да ги спречи инцидентите.
И ако некој добил директиви да предизвика инциденти, тогаш никој не може да ги спречи, освен да има барикади пред секое избирачко место.

П.С И те молам објасни ми кој ме изманипулирал, зошто јас не заприметив дека ми се случило тоа. Сепак фала што ме освести. :helou:

Мојот став пред изборите беше дека истите се тотално непотребни во Земјава токму поради тоа што бев убеден дека кај албанскиот блок ке има инциденти , иако не очекував дека ке бидат со толкави размери и со човечки жртви .
И самиот кажуваш дека изборите ја помижија земјава , ја изолираа , ја направија една од ретките во Европа , затоа и го поставувам прашањето : Зошто се впуштивме во толкав ризик , да поставиме критериум кој неможеме да го реализираме , тоа е поентата на моите постови . Зошто кога Груевски и Гордана знаеа дека кај албанците нема мирно да помине , и дека ке ни го оцрнат мислењето за нас како Земја бар не го пролонгираа датумот да се смират страстите или на крај краева да чекаат уште 2 години , да работат добро и тогаш повторно народот да ги изгласа на избори кои сакале нејкеле ке мораше да се одржат.
И сите велите албанците се криви , и дефакто сте во право , али оние од Запад не гледаат со исти очи како вас , они не велат : Вие бевте супер али оние албанчиштана ве резилат у секој можен поглед , не не , дал Македонец дал Албанец нив тоа не ги интересира , не вршат класификации , чим се дел од избори на земјата , правилата се универзални и важат за Сите , така да за нив е подеднакво важно и исто кој ги прави инцидентите , без разлика дал е Македонцец или Албанец .

Дај малце ти информирај се , кој владее кај албанскиот блок , зборам пред изборите , рејтинзи , анкети и тн и тн , на крај краева форумов нека ти биде пример за тоа . . . .одговор сакал нејкел од сите места ке ти биде ДУИ и тоа во убедливо водство , факт . Погледни ги резултатите , и ке приметиш огромна разлика пред и по изборите во бројот на гласови што е '' малце '' чудно , дај некој албанец нек ме демантира од форумов , иако и по нив гледам дека не грешам , . И верувај ми се информирав за инцидентиве , не се секирај , знаеш кој е главниот проблем сега на МВР , што треба да прави хајка по голем број активисти на ДПА кои правеле инциденти на избориве , нормално покрај оние на ДУИ , нешто што и неинтелигентен човек би го натерало да свати дека и едните и другите биле дел од нешто што и штети на целава Земја , зар убеден си дека само ДУИ е инволвиран во истово , ДПА се цвеќиња за мирисање ??? Смешно е и наивно е , мижиш пред очигледен факт .

п.с. Не се сите твои другари во земјава бе друже .

Мојот став пред изборите беше дека истите се тотално непотребни во Земјава токму поради тоа што бев убеден дека кај албанскиот блок ке има инциденти , иако не очекував дека ке бидат со толкави размери и со човечки жртви .
И самиот кажуваш дека изборите ја помижија земјава , ја изолираа , ја направија една од ретките во Европа , затоа и го поставувам прашањето : Зошто се впуштивме во толкав ризик , да поставиме критериум кој неможеме да го реализираме , тоа е поентата на моите постови . Зошто кога Груевски и Гордана знаеа дека кај албанците нема мирно да помине , и дека ке ни го оцрнат мислењето за нас како Земја бар не го пролонгираа датумот да се смират страстите или на крај краева да лекаат уште 2 години , да работат добро и тогаш повторно народот да ги изгласа на избори кои сакале нејкеле ке мораше да се одржат.
И сите велите албанците се криви , и дефакто сте во право , али оние од Запад не гледаат со исти очи како вас , они не велат : Вие бевте супер али оние албанчиштана ве резилат у секој можен поглед , не не , дал Македонец дал Албанец нив тоа не ги интересира , не вршат класификации , чим се дел од избори на земјата , правилата се универзални и важат за Сите , така да за нив е подеднакво важно и исто кој ги прави инцидентите , без разлика дал е Македонцец или Албанец .

Убиениот кој се дрзна на полицијата беше од дуи. Тоа кажува се.

Поразот боли ааааа? Не му дозволија на дуи да ги наполни кутиите како претходните избори и веднаш се фатија за оружјето. Без полнење на кутии од дуи, дпа доби приближно исто колку дуи. Спремете се за нови 4 години у опозиција. :helou:

Интересна замена на тези.
2 месеци биле многу битни за Македонија а 15 години БЈРМ, променето знаме и Устав за една спогодба која не е ниту ратификувана во грчкиот парламент не се битни. Ако мислите дека тие фори ќе ви поминат ја би предложил СДСМ ништо да не менува и повторно со истите да оди на следните избори.

Паразитите ги нема, опструкциите ќе се намалат, реформите ќе продолжат, економскиот развој ќе биде исклучителен и ќе оди секоја година над 6%.
За 4 години ние ќе имаме 25% појака држава и граѓанин.

A sto e bitno za tebe ovie dva meseci ? Grujo da mu dade penzija na pripadnicite na UCK . ?

Bravo samo taka Napred i ke go vidi narodov pravoto lice na "Patriotov Makedonski "

smesno i e kako pola milion luge glasaa za luge kako Gorcev ,Milosov
А уште посмешно е како 230 000 луѓе гласаа за Шема,Рада,Макрадули,Тито Петкоски,Столе Андов...:pos:

Samo ova : Dali gi pametsis klopotarcite na DPMNE koga cukaa vo parlamentot koga bea Opozicija ako toa e za tebe e konstruktivo !
Znae makedonskiov narod ne bese toa pred 50 god. 2005 god. bese toa !!

I kako vikaat kakov Narod takva Vlada . So sreka na Gruevski i da ne gi trosi parite od narodov za svoj piar tuku da napravi nesto za Drzavava zasto vaka so 400 000 nevraboteni crno ni se pisuva .....

Сети се зошто беше тоа така. Да ти скратат демократско право, не е играчка . . . за кој закон беше тоа и колку одеше во прилог за Македонија.

И да си става во џеб работи барем нешто . . . нека им е со среќа

Убиениот кој се дрзна на полицијата беше од дуи. Тоа кажува се.

Поразот боли ааааа? Не му дозволија на дуи да ги наполни кутиите како претходните избори и веднаш се фатија за оружјето. Без полнење на кутии од дуи, дпа доби приближно исто колку дуи. Спремете се за нови 4 години у опозиција. :helou:

Koj пораз ? Оној што не оддалечи од ЕU и НАТО , поради инцидентни избори , кои факт , не зависеа од Груевски како ке поминат и затоа и немораше тврдоглаво да ги реализира , ке чекаше две години и пак истата ситуација ке ја добиеше , вредеше да се чека зашто кога организирашш предвремени избори ти даваш гарант дека си сигурен дека истите ке поминат во најдобар ред а не поминаа , и велиш на Европа , сега ке видите колку сме подготвени за вас а го покажуваш сосем спротивното , сеедно дал ДУИ или ДПА почнале , сеедно дал ДУИ или ДПА завршиле со инцидентите , битно тие постоеа и не беа минорни а тоа сценарио одамна беше познато и предвидливо.

Koj пораз ? Оној што не оддалечи од ЕU и НАТО , поради инцидентни избори , кои факт , не зависеа од Груевски како ке поминат и затоа и немораше тврдоглаво да ги реализира , ке чекаше две години и пак истата ситуација ке ја добиеше , вредеше да се чека зашто кога организирашш предвремени избори ти даваш гарант дека си сигурен дека истите ке поминат во најдобар ред а не поминаа , и велиш на Европа , сега ке видите колку сме подготвени за вас а го покажуваш сосем спротивното , сеедно дал ДУИ или ДПА почнале , сеедно дал ДУИ или ДПА завршиле со инцидентите , битно тие постоеа и не беа минорни а тоа сценарио одамна беше познато и предвидливо.

абе доста. 2 пати пробавте да ја урнете владата со византиска политика, влада со трипати поголем рејтинг од вас. Си го баравте и си го добивте.

Морници ме полазија од овие Апокалиптични сценарија :nesum:Готово е , зајде сонцето , ќе живееме во темница , пискотници се слушаат од Бихачка до ....:nesvest:
Не ми е јасно , зашто се продолжува со овие сценарија , па вчера бре "Сонца" низаедни , народот реши кој да ја добие власта и крај . Па слушнете си ја вашата лидерка , и таа го призна поразот (иако беше среќна што завршило 2-1 а не повеќе).

Предвремените избори како празник на демократијата може да те доближат до НАТо и ЕУ.
Вооружените инциденти предизвикани од одредени структури кои 2001 година беа именувани како свадбари, сватови, во името на националните традиции, борци за права, може да не одалечат од НАТО и ЕУ.
Кој изминативе 7 години кокетира и се онадува со нив со цел власт ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom