“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно ако успеат и ако се саглам луѓе, да го направат она кое Кљусев не успеа да го направи. Добро де делумно, многу успеа човекот да постигне, но сепак стабилна национална држава не.

хехе, абц, шо те заболе бе? арен си? :)
каква стапица бе црни абц, за тебе е стапица „деветиот услов“, за мене е супер.
ти се пиша бугар, ќе се пишиш и грк и албанец и србин и се шо треба, таков ти е табието.
ти си „компромисџијата“, а Грујо можи Катиљ Кољо да испадни та ни компромиси ни менвања на име да не напрај... ќе видиме, или ќе какаме уште од сега?
не туку кукај и какај тука, ти реков одамна, ако ти е толку тешко и децата ти плачат за леб, кажи, јас ќе ти (сре)дам работа да можиш да си прераниш децата.
со продавање 300 000 000 пати филмот „гето , гето , гето, бла бла, бла бла ,бла „ , само ме тераш да се прашам дали тоа еден ист кур ве правел со геровски и слични гомна, пардон, експерти...
нема стапица, има пички ко рада , бране и некојси „гетоизирани“ гомнари, и има луѓе шо знат шо е повредно, парите или љубовта.
писмото се кине
парите се трошат
а љубовта трае
нек се гони европа, убо пиша братот, кој свати свати, кој не сака да свати - нека не сака, а тенџере и не можи да свати пошо пред него само гледа злато, рушвет, мито, награда за предадениот комита...
ај речи: сите чпијуни да дај госпо кур во газо, рак на дебело црево и хемороиди ко шлепер волво, гомна во устата и нож во срцето предавничко да добијат! :pos2:

eh abc...

meni meni, tekel ufarsin, ти реков одамна...

Ако ова си го постирал само за мене ќе ти одговорам само едно кое ќе важи за сите кој не живеат овде во Македонија,и само одвреме навреме ги фаќа носталгија за родната грутка,без разлика дали таа е ГЕТО или РАЈ за некого:

“МАКЕДОНИЈА Е ПРИСУСТВО“

Значи тој што не е постојано присутен овде да ги сподели сите наши радости,веселби,среќи и несреќи,таги,оплакувања,еуфории или делириуми........тој не е МАКЕДОНИЈА,тој не е ни Мариово ако сакаш поточно и поексплицитно.
П.С.:Ова последново специјално за тебе:smir:

Џабе ти си ПРИСУТЕН тука физички, кога ДУХОТ ти е ОТСУТЕН, некаде талка по Европа...со Бугарски пасош.

ма лај колку шо сакаш :) да знајш колку ми значи лаењето на некој пишман бугар шо само сере против својот народ, држава и култура.

јас знам колку данок сум платил во таа држава, колку куќи сум изградил, колку реклама сум направил низ светов, колку луѓе сум научил многу работи за Македонија, и воопшто, колку сум придонел во животот и егзистирањето на државата, културата и народот :)

и да, во право си, Македонија е Присуство, а Мариово посебно :)

Македонија присутна ми е во секоја пора на кожата, секој здив и секој атом на телото, во секој момент на секое место :)

Ама то е едно чувство возвишено, треба да си по род (крв) , по традиција (култура) и по самоспознавање (ум) Македон.

А тебе очито тоа чувство ти е непознато :)

Еден совет, абц, остани во твоја лига, оди убедувај ги децата по 15 години дека нуклеарната енергија не е штетна и никнувањето на неколку нуклеарки низ МК е најубото шо можи да ни се случи. :kesa:

бај д веј, не пробвај мегдан со мене, не сме иста категорија. ако го причиташ ова, и те чеша прстето да пишиш нешто назад, едноставно заборај го во следниот момент и ко шо реков, она со нуклеарките, таму не мом со тебе, таму си експерт :)

таму ти пиши, а јас ќе ќутам

и ќе се смејам :)

п.с.

нема сивило, вчера победи Македонија.

АБЦ нека кака колку сака. Луѓето не гласаја за бугаро или некакви фили, туку за Македонија и за подобро утре.

А АБЦ, ако не му чини, азил можи секогаш да побара, во некоја од толку обожаваните држави.

Или, ако нема пари за бугарски пасош, нека подпиши изјава кај нотар дека се одкажува од Македонско Дрќавјанство, јас ќе се потрудам му платам сите трошоци да извај ЛЕГАЛЕН бугарски пасош.

колку кошта процедура ѕа бг пасош? 500 евра?

1000?

барај нотар :)

Предвремените избори не беа само за ВМРО да има апсолутно мнозинство, изборите се одржаа за Груевски да се заштити од заткулисните игри на Тити и Стојан, кои сакаа со СДС да оформат ново мнозинство без избори. А апсолутното мнозинство се должи на процената од народот кој најдобро знае да оцени кој колку вреди.

Значи во следните два месеци немаше да процвета земјата и да не интегрираат секаде каде што не сме интегрирани, туку ќе имаше обид на СДС кукавички да се сруши владата т.е нова криза за земјата.
Со избориве ВМРО се ослободи од уценувачите и сега ќе може слободно да си ја тера политиката.

А тоа дека Груевски е крив за пукањата и за инцидентите е стандарден СДС-овски муабет кој не заслужува одговор.

Dpmne moze da slavi pobeda zaedno so Grcija.
Sosema nepotrebni za Makedonija no mnogu potrebni izbori za Grcija i neispolnuvanje na 9-tiot uslov.( pukanje ubustva neregularnosti).
Nas svetot ne analizira kako Makedonija ne kako 5 nasprema 1 izborna edinica.
NO, koj obicen prost dpmnovec moze toa da go svati. Oni vazno pobedile i brzaat na plostad da slavat so rakijata i pivata.

Denes makedonija padna, kako ne vi e jasno.
Немој да плачеш..Македонија паднала?Абе ти се читаш убаво што зборуваш море?Демек од сите црни овци ти си белата?Бог да чува и да брани...:nesvest:Во Македонија, според народот ВМРО доби апсолутно мнозинство, а АВС, некако ми ќути, тлее, за Прилеп нели велеше дека ќе изгубат со многу...

единствено што сигурно е добро во ситуацијава е тоа што со вакво мнозинство брзо ќе се состави влада, и нема да чекаме еден куп политичари да се договараат и пазарат а со тоа и да губиме уште драгоцено време од кое многу изгубивме со избориве.

Добрп бе вие од СДС, како не ви е јасно или Рада ви го пере мозокот ? НА претходните избори ВМРО имаше помалку пратенички места, сега има повеќе, тоа е знак дека народот ги поддржува ! Во средините каде што мнозинство се Македонците немаше нерегуларности и изборите беа фер и демократски. На такви избори победува оној кој што народот оценил дека работел добро и му дава поддршка да продолжи. Не знам што не е јасно, не бидете слепи и само во еден правец да гледате, да не давам споредби, без да бидете свесни за ситуацијата. Од кога знам само СДС се лоша опозиција и секогаш работат деструктивно.. ајде малку заложете се за Македонија, народот не ви даде доверба и прифатете го тоа, бидете со народот, НЕ само со оние кои глсаа за вас, бидете и со другите, сонародници ви се и така одлучиле... без добра опозиција нема продуктивна работа . .. мрднете малку од позицијата во која сте . . . подджете нешто што некој се труди да сработи. пу бре до толку да сте цинични и подли, ма вие сте невозоможни.

Кај гледате сивило, па зарем опцијата што го избади црното под ноктите од народот беше вистинскиот избор?
Груевски бараше апсолутна доверба и мнозинство и го доби. Самиот е свесен дека тоа носи огромна одговорност.

Сега веќе сдс нема да го блокира парламентот и не ми се верува дуи да опструира, но затоа ако има некакви проблеми ќе нема на кого да се вади. Што се однесува до името хммм...? Јебига тоа ќе се реши како и да е, само да не бидеме продадени без разлика кој е на власт!

Podrzuvacite na SDSM neka se sozemat od vistinata deka apsolutnoto mnozinstvo na makedonskiot narod go podrzuva Grujo i DPMNE.
Narodot glasase apsolutno za DPMNE poradi srabotenoto izminatite 2 godini, zosto do sega nisto nikoja vlada ne rabotese nesto, osven malkuto sraboteno od LjuBco.

Najvaznoto od se` e deka poveke narodot ne veruva na izmislicite na SDSM, na lagite i manipulaciite i se nadevam deka SDSMovskite feudi kako Bogdanci, Gevgelija i Kocani (vo ponovo vreme i Strumica) konecno ke bidat slobodni, a ne da bide narodot prisilen da glasa za komunjarskata opcija. Zgora na se`, se namaluva brojot na penzionerite od komunistickoto vreme, a so toa se proretcuva SDSMovskoto glasacko telo, zosto mladite lugje ne glasaat za lazgi i prazni vetuvanja, tuku za DELA.

Kako i da e, za DPMNE sekogas glasalo mnozinstvoto od makedonskiot narod, osven 2002 g., a na SDSM vreme e dlaboko da se reformira.

Iskreno veruvam (kako i 60% od makedonskite glasaci) deka Grujo ne e rasipan i deka ke raboti vo interes na Makedonija. A crnite scenarija, zaplasuvanjata i lazgite na SDSM veke ne pominuvaat, zosto SDSM e naucen da vladee samo so zaplasuvanja. Gledam, SDSMovcite uste ne zaplasuvaat so bugarofilstvo na DPMNE, sto e nadvor od sekoja logika i stara komunjarska propaganda, koja gledame ocajnicite uste ja primenuvaat :pos2:

Предвремените избори не беа само за ВМРО да има апсолутно мнозинство, изборите се одржаа за Груевски да се заштити од заткулисните игри на Тити и Стојан, кои сакаа со СДС да оформат ново мнозинство без избори. А апсолутното мнозинство се должи на процената од народот кој најдобро знае да оцени кој колку вреди.

Значи во следните два месеци немаше да процвета земјата и да не интегрираат секаде каде што не сме интегрирани, туку ќе имаше обид на СДС кукавички да се сруши владата т.е нова криза за земјата.
Со избориве ВМРО се ослободи од уценувачите и сега ќе може слободно да си ја тера политиката.

А тоа дека Груевски е крив за пукањата и за инцидентите е стандарден СДС-овски муабет кој не заслужува одговор.

Уште еден типичен изманипулиран граѓанин , штотуку постирав на тема '' Инциденти на Изборите '' али ке се повторам , точно во право си не е крив он , криви се албанците , али сакаш да ме убедиш дека Грујо и Гордана не знаеа дека албанците ке се испоколат помеќу себе ? Сакаш да ми кажеш дека Премиер на Државава и Министер за Внатрешни тоа не го знаеа ? И сеа ке ти го поставам следново прашање : Aко веќе тоа го знаеле , а го знаеа , зошто да постават нов критериум за НАТО и ЕУ кога истиот неможат успешно да го реализираат , напротив , катастрофално паднаа на тој испит , имаше и загинат гласач што уште повеќе не зацрнува и изолира како држава , демек Грција оваа подарена прилика нема да ја искористи ? Дај бар бидете реални и објективни а не да се плукате на Комуњари и Вмровци или Бугарофили како и да беше . сеедно , бедно е .

Уште еден типичен изманипулиран граѓанин , штотуку постирав на тема '' Инциденти на Изборите '' али ке се повторам , точно во право си не е крив он , криви се албанците , али сакаш да ме убедиш дека Грујо и Гордана не знаеа дека албанците ке се испоколат помеќу себе ? Сакаш да ми кажеш дека Премиер на Државава и Министер за Внатрешни тоа не го знаеа ? И сеа ке ти го поставам следново прашање : Aко веќе тоа го знаеле , а го знаеа , зошто да постават нов критериум за НАТО и ЕУ кога истиот неможат успешно да го реализираат , напротив , катастрофално паднаа на тој испит , имаше и загинат гласач што уште повеќе не зацрнува и изолира како држава , демек Грција оваа подарена прилика нема да ја искористи ? Дај бар бидете реални и објективни а не да се плукате на Комуњари и Вмровци или Бугарофили како и да беше . сеедно , бедно е .

Ocaen si, no pomiri se deka SDSM izgubi katastrofalno i nema potreba nelogicnosti da pisuvas.
Problemite nastanaa bas zosto imase policija na izbirackite mesta i pukaa nasilnicite vo policijata. Ministerkata si ja vrsese rabotata i ne predizvika ona nisto.
DPMNE ne e krivo sto shqiptarski koalicioni partneri na komunjarite se dogovorija da ima nasilstvo; toa scenario dobro go odigraa komunistite so nivniot koalicionen albanski partner 2001 g., no sega veke ne pali.

Ocaen si, no pomiri se deka SDSM izgubi katastrofalno i nema potreba nelogicnosti da pisuvas.
Problemite nastanaa bas zosto imase policija na izbirackite mesta i pukaa nasilnicite vo policijata. Ministerkata si ja vrsese rabotata i ne predizvika ona nisto.
DPMNE ne e krivo sto shqiptarski koalicioni partneri na komunjarite se dogovorija da ima nasilstvo; toa scenario dobro go odigraa komunistite so nivniot koalicionen albanski partner 2001 g., no sega veke ne pali.

А рече некој дека за СДСМ сум гласал , не ги извртувај работите надвор од контекст ти се молам , убаво прочитај го постот , незнам што не ти е јасно . И пак си контрадикторен до одредена мера , ако велиш дека е некое сценарио , еве и СДСМ вклучи го во истото , иако проблемите ги правеа и ДПА ( кои немаат никаква врска со СДСМ ) зашто факт е сакале нејкеле дека кај албанците доминира ДУИ така да бар според мене ова е проблем само помеѓу овие две партии , свенсен си колку истите и штетат на Македонија , колку не оддалечуваат од НАТО , ако веќе некој беше свесен за истите , само прашав , зашто би се влегувало во еден толкав ризик на предвремени избори кој и штети на МАКЕДОНИЈА for God Sake , зашто одма ме сметаш за комуњар ( sdsm ) , зашто одма плукаш на нешто што бар ја не глеам дека е лошо и ти штети тебе или на било кој друг кој ја сака земјава , ради таквите ко тебе што ги делат македонците на комуњари и на бугарофили се случи 2001 , се случи рамковниот договор и верувај ми не сакам да знам што ке се случи во иднина , али ако делете се , делете не нас македонците на две фракции , ширете меѓусебна омраза али знаеш како викаат , двајца се караат третиот користи .

Реков и ке повторам , не гласав за никој а излегов ( неважечко ливче ) , и цврсто стојам на ставот дека грешка беа предвремениве избори токму поради фактот што се знаеше дека ке се реализира добро познатата фраза на Тачи '' Касапаана '' која не оддалечува сите од оној пат кој ние го трасиравме за НАТО и ЕУ .

А рече некој дека за СДСМ сум гласал , не ги извртувај работите надвор од контекст ти се молам , убаво прочитај го постот , незнам што не ти е јасно . И пак си контрадикторен до одредена мера , ако велиш дека е некое сценарио , еве и СДСМ вклучи го во истото , иако проблемите ги правеа и ДПА ( кои немаат никаква врска со СДСМ ) зашто факт е сакале нејкеле дека кај албанците доминира ДУИ така да бар според мене ова е проблем само помеѓу овие две партии , свенсен си колку истите и штетат на Македонија , колку не оддалечуваат од НАТО , ако веќе некој беше свесен за истите , само прашав , зашто би се влегувало во еден толкав ризик на предвремени избори кој и штети на МАКЕДОНИЈА for God Sake , зашто одма ме сметаш за комуњар ( sdsm ) , зашто одма плукаш на нешто што бар ја не глеам дека е лошо и ти штети тебе или на било кој друг кој ја сака земјава , ради таквите ко тебе што ги делат македонците на комуњари и на бугарофили се случи 2001 , се случи рамковниот договор и верувај ми не сакам да знам што ке се случи во иднина , али ако делете се , делете не нас македонците на две фракции , ширете меѓусебна омраза али знаеш како викаат , двајца се караат третиот користи .

Реков и ке повторам , не гласав за никој а излегов ( неважечко ливче ) , и цврсто стојам на ставот дека грешка беа предвремениве избори токму поради фактот што се знаеше дека ке се реализира добро познатата фраза на Тачи '' Касапаана '' која не оддалечува сите од оној пат кој ние го трасиравме за НАТО и ЕУ .

Site moi drugari koi do 2002 g. se kolnea vo SDSM, istoto mi go kazaa; te nekoi ne glasale, te nekoi nevazecko livce stavile :helou:
Tie sto gi pravea nemirite i sto pukaa vo policijata, bea aktivisti na DUI.
Daj malku informiraj se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom