“Портокалово сивило“ и понатаму над Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
абе доста. 2 пати пробавте да ја урнете владата со византиска политика, влада со трипати поголем рејтинг од вас. Си го баравте и си го добивте.

Jaс се изјаснив за моето политичко определување , а ти идеш со глава у ѕид али не е битно , ирелевантни се тие твои ставови , ти текнува , раздели па владеј , секогаш ке имаш поделба на македончето на Комуњар и Бугарофил и секогаш некој трет истото ке си го користи, а и не гледам со што ги оправдуваш предвремените избори и лошата слика која ја дадовме со нив , бегаш од тој одговор зашто истиот е еден и единствен .

Abe ubavo rekov jas da napravime vestacki rezervat so drva i rovovi da go zagradime i da gi pustime unutra albaniceve da si ziveeat bez niakakvi zakoni i drzavni raboti......
Sto go obesuete za nemirite ako bea sdsm na vlast se ke bese mirno demek...YEAH RIGHT..Nema da pukaat ke bea mirni....
Prvin rada bese ocajna so kampanjata povise i se bazirase na jadenje burek protiv vmro nego na konkretni proekti (zaprasana kako toa za 6 meseci ke vlezeme u EU)kaza tajna IJAAAAAA....neka mu ja sepne sea na grujo da mu pomogne ...prvin so tito orovcanec i stole ne se prai koalicija isvirkani se tia narodot gi znae..Vcera pobedi narodot i nema potrebi od mracni prognozi ..neznam do pred edna nedela kako ziveevte sto vi bese loso..
se fativte za eu i nato kao demek ke ne primat i op za 2 meseca raj tuka ...gi vidovme bugarite ekstra im e sve si ostaana so platite bugarski a cenite 6 pati im ripnaa .....ete ti nato,eu......dobro e toa sto grujo e malku porazlicen od site do sea i bajdawej koj gubi se luti
PS:Zajdi Zajdi jasno SONCE.......:)

Jaс се изјаснив за моето политичко определување , а ти идеш со глава у ѕид али не е битно , ирелевантни се тие твои ставови , ти текнува , раздели па владеј , секогаш ке имаш поделба на македончето на Комуњар и Бугарофил и секогаш некој трет истото ке си го користи, а и не гледам со што ги оправдуваш предвремените избори и лошата слика која ја дадовме со нив , бегаш од тој одговор зашто истиот е еден и единствен .
А до кога ќе им се клањаме на исфрустрирани типчиња од типот на Фуере?Кои идат во Македонија, и си играат курташак со нас?За сите работи да го прашуваме него?Како душата наша во торба да ни ја носи?Ако не сакаа толку европјаниве, веќе ќе бевме во НАТО, немаше да дозволиме фашизоидните апетити на нашиов ни јужен сосед, да ни го попречат патот кон НАТО, тоа е факт..И поддршката на САД не ни помогна многу, зошто Европејциве застанаа зад грција (како и во целата историја што застанувале зад неа)...Што треба да правиме ние?Значи, ако сакам да отидам во веце, да појдам да го прашам Фуере кога е најзгоден период да се олеснам?
fv.gif
Нека се гонат...Без нив, нашата позиција ќе беше поинаква, поубава..Немаше за секој денар да бараме дозвола од Светска Банка, за каде да си прајме инфраструктура со наши пари..Ако толку не сакаа како што кажуваат ние ќе имавме некојси ќар од нив..Ама кај е нивниот ќар?
cj.gif

Предвремените избори како празник на демократијата може да те доближат до НАТо и ЕУ.
Вооружените инциденти предизвикани од одредени структури кои 2001 година беа именувани како свадбари, сватови, во името на националните традиции, борци за права, може да не одалечат од НАТО и ЕУ.
Кој изминативе 7 години кокетира и се онадува со нив со цел власт ?
Ha ha ha ... ke vidime sega za eden mesec "Patriotov" Grujo koga na tie ke mu dade penzii na tie "borci " na UCK ? ke go vidime rejtingot togas !!!

Пензии ќе бидат дадени, не се знае точно на колкумина и кој износ. Без разлика кој е на власт.

Што правиме со името. Дркојани го викна на преговори!

Што сега?

Ќе одбие и ќе се повлече од сите дискусии. Како што е ред.

Ќе преговара и ќе бара референдум за граѓаните да ја носат одговорноста а не тој самиот.

Ќе доисполни ветеното и ќе го промени името?

заокружете го точниот одговор.

четврто нема.

"Воз за спас на МК"...хуехахаиухехе, добро бе, зарем некој уште голта вакви гомненици?
Има..има, ги обожаваат бананите:pos:, дури и нивното лого го користат. Е сега бананите покрај тоа што можат да се јадат може да бидат користени и во друга намена:pos: Сега во тоа друштво се приклучи и оној кој во 1991 г. на сред собрание зацрвенет викаше..."побрзајте возот за Белград ќе ни тргне, ќе закасниме" :vozbud:

Пензии ќе бидат дадени, не се знае точно на колкумина и кој износ. Без разлика кој е на власт.

Што сега?

Ќе преговара и ќе бара референдум за граѓаните да ја носат одговорноста а не тој самиот.

четврто нема.

Demokratijata e vladeenje na mnozinstvoto.
Na zapad za ime na ulica se svikuva referendum, a da ne zboruvam za ime na drzava.
Kako moze eden covek da resava za imeto na cela drzava?! Narodot treba da resi, pa ne sme nie poveke vo Yugoslavia, pa sto ke kaze CK, toa i da se sproveduva, nesto sto uste e vo glavite na srboslavskite politicari od SDSM.

Дај малце ти информирај се , кој владее кај албанскиот блок , зборам пред изборите , рејтинзи , анкети и тн и тн , на крај краева форумов нека ти биде пример за тоа . . . .одговор сакал нејкел од сите места ке ти биде ДУИ и тоа во убедливо водство , факт . Погледни ги резултатите , и ке приметиш огромна разлика пред и по изборите во бројот на гласови што е '' малце '' чудно , дај некој албанец нек ме демантира од форумов , иако и по нив гледам дека не грешам , . И верувај ми се информирав за инцидентиве , не се секирај , знаеш кој е главниот проблем сега на МВР , што треба да прави хајка по голем број активисти на ДПА кои правеле инциденти на избориве , нормално покрај оние на ДУИ , нешто што и неинтелигентен човек би го натерало да свати дека и едните и другите биле дел од нешто што и штети на целава Земја , зар убеден си дека само ДУИ е инволвиран во истово , ДПА се цвеќиња за мирисање ??? Смешно е и наивно е , мижиш пред очигледен факт .

п.с. Не се сите твои другари во земјава бе друже , на крај краева ако ти се другари , биди среќен , им светнало дека и тие се shit .

Мојот став пред изборите беше дека истите се тотално непотребни во Земјава токму поради тоа што бев убеден дека кај албанскиот блок ке има инциденти , иако не очекував дека ке бидат со толкави размери и со човечки жртви .
И самиот кажуваш дека изборите ја помижија земјава , ја изолираа , ја направија една од ретките во Европа , затоа и го поставувам прашањето : Зошто се впуштивме во толкав ризик , да поставиме критериум кој неможеме да го реализираме , тоа е поентата на моите постови . Зошто кога Груевски и Гордана знаеа дека кај албанците нема мирно да помине , и дека ке ни го оцрнат мислењето за нас како Земја бар не го пролонгираа датумот да се смират страстите или на крај краева да чекаат уште 2 години , да работат добро и тогаш повторно народот да ги изгласа на избори кои сакале нејкеле ке мораше да се одржат.
И сите велите албанците се криви , и дефакто сте во право , али оние од Запад не гледаат со исти очи како вас , они не велат : Вие бевте супер али оние албанчиштана ве резилат у секој можен поглед , не не , дал Македонец дал Албанец нив тоа не ги интересира , не вршат класификации , чим се дел од избори на земјата , правилата се универзални и важат за Сите , така да за нив е подеднакво важно и исто кој ги прави инцидентите , без разлика дал е Македонцец или Албанец .

Procitaj vnimatelno. Napisav site moi drugari koi se kolnea vo SDSM, a ne bukvalno site :baeh:
Sto me boli mene sto ke rece zapad?! I ti kako SDSM, zboruvas so podanicki odnos kon zapad!Kako nie da ne sme suverena drzava, pa mislenjeto od nekoj drug, sekogas da e zakon za nas. Porano SDSM se pokoruvaa na Belgrad, sega sakaat da bidat pokoreni od nekolku korumpirani birokrati od Brisel. Narodot toa ne go saka i zatoa i izgubi SDSM na izborive.

Што сега?

четврто нема.

Весникот „Елефтерос типос“ најавената посета на Нимиц ја поврзува со настојувањето на САД и на ОН брзо да се најде решение за разликите околу името.

Наспроти ова, намерата на Грција е да не брза и да стави второ вето за Македонија, пишува „Елефтерос типос“.

Извори во грчкото Министерство за надворешни работи, на кои се повикува весникот, предвидуваат дека во спорот меѓу Атина и Скопје ќе се случи истото сценарио како и во случајот со кипарското прашање. Според нив, кога меѓународниот фактор ќе притиска за брзо решение, грчката страна ќе се обидува да ја спушти топката, без да признава одговорност за одолговлекување на процесот.

И.. пак во игра ќе биде Албанскиот фактор.

Што сега?

четврто нема.

Demokratijata e vladeenje na mnozinstvoto.
Na zapad za ime na ulica se svikuva referendum, a da ne zboruvam za ime na drzava.
Kako moze eden covek da resava za imeto na cela drzava?! Narodot treba da resi, pa ne sme nie poveke vo Yugoslavia, pa sto ke kaze CK, toa i da se sproveduva, nesto sto uste e vo glavite na srboslavskite politicari od SDSM.

Битуше, почна предавството да го оправдуваш??

Види ми го болдираното и прочитај го, а потоа и постирај го како и твое да е. Ако си вистински македонец, а не послушниче партиско.
одамна се читавме по форуми, ама во последно време никнуваш саде пред избори на политикава?! Зошто е тоа така?

Братко - батко, повеќе од јасно е дека ахајците ќе одолговлечуваат освен ако не прифатиме се понудено од нивна страна. А ќе одолговлечуваат бидејќи изолацијата носи поголема сиромаштија, колапси, затвореност и очај, во кој очај се прифаќа било што, паднат на колена, само и само да ти се пружи бастумот за да се поткренеш.

Тука е трагедијата.
Немање став.

Или нема преговори или не преговарај, прзнај дека си предавник и предади или власт или нација. Трето нема.

Нема воопшто потреба од референдум. Сем како фол пред Западните, демек тоа е воља на граѓаните итн.

Плус, на минатиот референдум во 1991, граѓаните се изјаснија за Република Македонија - знчи имаме и (правен) преседан.

Голем проблем е што секој референдум може лесно да се наштелува да има негатвен резултат за нас. Впрочем местење изборни резултати е една од работите на разузнувачките служби, меѓу другите. Механизмите на местење се познати. Сетете се само на “изборот’’ на Бранко Црвенковски за претседател.

Garfield:те молам олабави малку. Предавство засега - нема! Не знам што си се настроил против Груевски толку многу кога друг нема, другите ќе го дадеа името веднаш. За името требаше да градиме стратегија веднаш по ветото за НАТО, но никогаш не е доцна (иако е многу подоцна од посакуваното :)). Јасно е дека Груевски треба да се повлече од де факто преговорите за името, но треба да ја изведе работата и некако да им ја истовари кривицата на јужните цигани. А затоа е потребен маневарски простор.

Братко - батко, повеќе од јасно е дека ахајците ќе одолговлечуваат освен ако не прифатиме се понудено од нивна страна. А ќе одолговлечуваат бидејќи изолацијата носи поголема сиромаштија, колапси, затвореност и очај, во кој очај се прифаќа било што, паднат на колена, само и само да ти се пружи бастумот за да се поткренеш.

Тука е трагедијата.
Трето нема.

Затоа јас верувам дека Грујо е способен да не дигне на нозе, да заживее народот и да не се чувствува очај како до сега.

Тој нека си тера по планот- програмата, нека исполни тоа што го пишал и нема потреба да се тревожиме и пренатегаме за влез било каде.

Трето има, за да не си ги навртиш педофилите и да ги држиш на дистанца добро е да купуваш време, додека зајакнеш на позиција, а до тогаш сме “сојузници“, се залагаме и исполнуваме критериуми итн.

А доколку се создадат реални услови за влез во НАТО и ЕУ, онака како што ние заслужуваме и како што треба да биде, како Македонија и Македонци, е тогаш ќе влеземе.

Ама, сите свесни Македонци треба да имаат разбирање, свест за притисокот кој ни го прават, и да не оптеретуваат и силуваат за влез кога тоа е невозможно.

Мисирка, има документ од минатата влада, а потпишан каде се прифаќа Рипаблик оф Мацедониа (Скопџе), кој требаше да служи како основа за прием во НАТО за да има референдум на кој тоа ќе се продаде, врзано со еуфоријата за НАТО.
Па види сеа ти кој беше во минатата власт, а кој сега ПАК.

Јас сакам МАЖ да има, ЈУНАК, да прекине преговори.

Како што помпезно најави јебен Сител у име на Гвујо.

П.С. А другите, ќе не шитнеа не само со име, ама беспари со све пљачки. Другине не ми ги спомињај.

Реков уште пред избориве, одамна. Губи Македонија оти од две лајна избираше гомно.

Нема воопшто потреба од референдум. Сем како фол пред Западните, демек тоа е воља на граѓаните итн.

Плус, на минатиот референдум во 1991, граѓаните се изјаснија за Република Македонија - знчи имаме и (правен) преседан.

Голем проблем е што секој референдум може лесно да се наштелува да има негатвен резултат за нас. Впрочем местење изборни резултати е една од работите на разузнувачките служби, меѓу другите. Механизмите на местење се познати. Сетете се само на “изборот’’ на Бранко Црвенковски за претседател.

Garfield:те молам олабави малку. Предавство засега - нема! Не знам што си се настроил против Груевски толку многу кога друг нема, другите ќе го дадеа името веднаш. За името требаше да градиме стратегија веднаш по ветото за НАТО, но никогаш не е доцна (иако е многу подоцна од посакуваното :)). Јасно е дека Груевски треба да се повлече од де факто преговорите за името, но треба да ја изведе работата и некако да им ја истовари кривицата на јужните цигани. А затоа е потребен маневарски простор.

Мисирков, изгледа не си ја читал ти прикаската за за настрадин оџа како го тепал чиракот пред да му ги даде стомните за да наполни вода од селската чешма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom