Ко прво јас ти гарантирам дека има доволно еднојајчани близнаци кои доброволно се пријавиле и за подетални истражувања.
Втоар работа, од кај си сигурна дека клонот цел живот ќе го помине во лабораторија, или да биде испитуван? Каде е твојата етика тука?
И клонот ко секој друг човек ќе биде индивидуа која ќе решава за себе. Друга работа дали клонот сакал да биде клон на некој човен или дали некој еднојајчан близнак би сакал да има природен клон негов, или пак дали ти си скала да бидеш машко е нешто што и да сакаш неможеш да го промениш а вашноста е иста.
Прво и основно тука правиме муабет за клонирање на луѓе, бидејќи под клонирање се подразбира и внесување на дна секвенца во еден плазмид и негово размножување користејќи бактерии, што јас до сега го имам многупати правено. Јас сум човек кој се соочува со реалноста и не бега од неа, и немам јас никакви проблеми со такви хипотетички ситуации, бидејќи иамм сам со себе расчистено многу прашања во врска со животот.
И да се разбереме, едно е дали си против или да е една работа, а друга работа е дали има потреба од тоа или не, и јас кажувам дека денес нема воопшто потреба од клонирање луѓе.
А ако дојдеда треба да клонираме луѓе за да не изумреме единствено нешто што правиме е само малку одложуваме изумирањето.