Груевски се откажал од името и бил подготвен на компромис?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Кога велев дека е потпишана и договорена промената на курац ми се качуваа еден куп форумџии. Остана сдамо да се официјализира и овековечи, тоа не се случи, сеуште, не поради "патриотизмот" на Гвујо, туку поради тоа што се покажаа македонските велможи како никаквеци, па видоа ахајците дека сепак водата ќе оди на нивната воденица и со цел да избегнат ужасен политички притисок дома, кај нив и можноста на Куроманлијата да му падне владата (1 пратеник отпојќе), притиснаа со уште погнасен предлго, кој нормално не можеше никако да биде прифатен. Потоа, резултатот го знаеме.
Нема НАТО, сеуште, а кога ќе има? Кога ќе се официјализира договореното, новото име, Република Македонија (Скопје), ако остане на тоа, ако не договориме некое ново во меѓувреме. Полошо. Оти кој и да дојде на власт, доаѓа да да ја догетоизира македонија или да промени име, а покрај името и идентитетот на македонците, од неукост и незнаење, мито, корупција и фудулак, од глупост и жед за фотеља.

Ееее, рипајте после, колнетесе во војводи, кој ќе ви е овој по ред??? Кога третиот војвода ќе ве огрева како сонце.

Првиот стана татарин, вториов не е далеку, иако повеќе му лежи Србија, барем таму беше советник на владата.

Кој ќе е третиот??

Башбугаринот Милошов???

Garfield, знаеш што ми е најкриво?
Што имам доста другари кои слепо им веруваат на политичариве, едноставно не ми е јасно како успеаа да им го исперат мозокот до тоа ниво дека дури и нивните другари се против нив.

Ostaj se, i mene mi e krivo sto im nafrlija na makedoncite kal na oci i ne gledaat suma od drvjata. ne ja gledaat vistinata.

A kako?? gebelsovski.

И на камелеонските интелектуалци кои менуваа редовно бои во минатото им требаше време да прогледаат.

test напиша:
На денешната пресконфереција беше презентиран видео материјал каде што, како што вели Шеќеринска, може да се види зошто Груевски бега од било какво соочување.

Видео материјалот содржи изјави на Груевски,

Каде е тој видео материјал? Доказ? Снимка? Факт? Или тетка шеќеровска пак јаде трици?

Мене ми се чини дека она повторно се збунила : “продажбата“ на името се случи во времето на Бранко и Киро а тетка Шеќеровска вели дека за 6 месеци ќе бидеме во НАТО. Сите знаеме дека во НАТО не не сакаат без промена на името заради ветото на Грција. Останува да претпоставам дека тетка шеќеровска сака да го смени името? Ако е така - таа е единствената што сака да го смени името, така? Или некој друг ќе ми направи друга математика ко онаа на Ратка пиратка : “Ако пред две години маслото кошташе 100 денари - сега кошта 70“...

Туку ајде, гласајте : јас не планирам бидејќи сум во дијаспора, де :wink:

Едно не ми е јасно. Што уште бара бугарчево во Владата на Груевски!??!?!?

Возможно е зближување во спорот со Атина во избор за името, изјавил министерот за надворешни работи на Македонија, Антонио Милошоски, денеска на прес-конференција во Брисел, објавува грчкото радио Скај.
Ако Грција го прифати правото на македонскиот народ за самоопределување, можно е доближување во изборот на име за републиката“, ја пренесува радиото Скај изјавата на Милошоски.
Грчкото радио објавува дека според македонскиот министер, поканата на специјалниот посредник на ООН, Метју Нимиц, за нов круг преговори во Њујорк на 12 јуни е позитивен чекор.

Едно не ми е јасно. Што уште бара бугарчево во Владата на Груевски!??!?!?

Возможно е зближување во спорот со Атина во избор за името, изјавил министерот за надворешни работи на Македонија, Антонио Милошоски, денеска на прес-конференција во Брисел, објавува грчкото радио Скај.
Ако Грција го прифати правото на македонскиот народ за самоопределување, можно е доближување во изборот на име за републиката“, ја пренесува радиото Скај изјавата на Милошоски.
Грчкото радио објавува дека според македонскиот министер, поканата на специјалниот посредник на ООН, Метју Нимиц, за нов круг преговори во Њујорк на 12 јуни е позитивен чекор.

Па се гледа дека на очигледно глувиот грујо треба народот на портест да излезе и да му покаже дека молошов(ски) не е пожелен во владата.

Па се гледа дека на очигледно глувиот грујо треба народот на портест да излезе и да му покаже дека молошов(ски) не е пожелен во владата.

Тоа се невидени глупости. Народот покажа кому му верува

Maкедонскиот народ верува на политиката на неменување на името.

Груевски ако се залага за тоа, треба да расчисти со оние кои не се со таков став.

Едно не ми е јасно. Што уште бара бугарчево во Владата на Груевски!??!?!
Овој луд ли е...кое бе право на самоопределување грција треба да прифати...па не се работи за грци...што има грција да прифаќа..кој ја ебе.
Избор на име??....сме избрале веќе...него ако му се бира, нека си избере за себе...

Народот покажа дека му верува, точно и задоволен сум..Но од неговиот кабинет кој и да направи пропуст, Груевски ќе сноси одговорност..Затоа треба трезвеност кој го зема во Влада,кој го става на главни функции..
Ех Милошоски Милошоски..Овој сака политичко харикири да си изврши...

Сето ова се нарекува постепено ПРЕДАВСТВО. Би ви кажал една вистина... Пробајте во врела вода да фрлите жаба, таа веднаш ќе излезе. Ставете жаба во ладна вода, и полека загревајте ја водата... Ќе ја сварите жабата жива, таа нема да бега... Ова што ни го прават, нам МАКЕДОНЦИТЕ е тоа. А СИТЕ Македонски партии, потплатени, тоа ни го спремаат. грујо е само дел од водата која врие...

Сето ова се нарекува постепено ПРЕДАВСТВО. Би ви кажал една вистина... Пробајте во врела вода да фрлите жаба, таа веднаш ќе излезе. Ставете жаба во ладна вода, и полека загревајте ја водата... Ќе ја сварите жабата жива, таа нема да бега... Ова што ни го прават, нам МАКЕДОНЦИТЕ е тоа. А СИТЕ Македонски партии, потплатени, тоа ни го спремаат. грујо е само дел од водата која врие...

Одлично резонирање и споредба би рекол.:toe:Само би додал дека во зависност која партија е на власт,толку побргу ќе ни се загрева водата.

Garfield, знаеш што ми е најкриво?
Што имам доста другари кои слепо им веруваат на политичариве, едноставно не ми е јасно како успеаа да им го исперат мозокот до тоа ниво дека дури и нивните другари се против нив.

Одговорот е едноставен..иако прашањето не е упатено до мене...
Со континуирано миење на мозокот уште од малечок..познато е во Историјата наша...ги препознава како јаничари...

Мене од мал ми учеа:
Не се дружи со комуњари , оти одкога ќе пораснеш ќе те напраат или ОЛИГАРХ..или тајкун...иако велат дека е сеедно
:toe:

...

1. Мене од мал ми учеа: Не се дружи со комуњари ,
2. оти одкога ќе пораснеш ќе те напраат или ОЛИГАРХ..или тајкун...иако велат дека е сеедно
:toe:
1. Мене пак ме учеа да не се дружам со Албанци. Тебе сапунот ти го утнале.
2. Ѕинго вака им се обарти на Кратовчани:
- Ова земја не'може да просперира, се мачи веќе седамнаес години (тука влегуваат и двете последни на Грујо, а после 4 ќе викаат дека 21 година Македонија е под водство на сдсм). А знаете ли зашто се мачи ....зато што не може глава да дигне од ОЛИГАРСИ
:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom