Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 мај 2008
Мислења
203
Поени од реакции
0
Абе остај... аматеризмот им се гледа во се, дури и линкот до "програмата " на страната на сдс не им функционира.

Се мачат продавајќи топла вода на форумов, а линкот им е фалшлив. Сигурно сега полтрониве ќе јават на централата да го поправат.

Ова казува многу. Тие не си ја видела сопствената програма бе! Да ја побарале програмата ќе виделе дека линкот е фалш и ќе го поправеле. Треба други да дојдат и да им казат! Срамота :tapp::nesum::nesum::nesum:
Линкот им е фалш како и нивната програма, работа, раководоство итн...фалш до фалш

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ајде малку да прокоментирам и за фамозната преродбена програма на преродбениците од ДПМНЕ, или како што некој би рекол,eнциклопедија на желби.
Ме изреволтира една точка која е чиста злоупотреба во партиски цели од страна на ДПМНЕ а е во врска со нашата прерано почината музичка звезда, Тоше Проески. Конкретно, во една од точките во програмата на ДПМНЕ стои:

Изградба на спомен куќата на Тодор Проески во Крушево.

Ова според мене е груба и класична злоупотреба на ликот и делото на нашиот, Тоше Проески и во најблага форма кажано,е неморално
и под сите етички стандарди, исто како што беше и добропознатиот коментарот на Бучковски во еден дневен весник, пред некое време
кој со право беше мета на многу осуди и жестоки критики од страна на цела македонска јавност, вклучувајќи ме и мене.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Жестоки критики кон Бучковски, да да. Ја памтам неговата дебилна колумна која наиде на широка осуда во јавноста.

Бучковски:
П.С. Јас имав привилегија да другарувам со Тоше... му помагав секогаш кога можев... и тогаш кога му беше најтешко, кога разочаран од неговиот статус во Македонија сакаше да си замине во Англија... Којзнае дали ќе ја избегнеше судбината доколку беше на островот... Или од пишаното не се бега.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1230&ArticleID=79134

До која крајност ќе оди, па да ја обвини и Владата на Груевски за смртта на Тоше!

Ете тоа ти е злоупотреба,а не градењето на спомен куќата.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не е тајна дека спомен куќата на Тоше е финансирана највеќе од владата...што има тука чудно?

Поненормална работа е што буч и останатите комуњари го тераа тоше на приватна забава во срцето на Македонија и револуционерното јадро, Крушево, да им пее српски песни...

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Избори 2008 генерална дискусија, ај да видам шо имам да кажам сите се големи :lazgo:а особено овие портокаловите, на чело со Амдита Бајарама

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Избори 2008 генерална дискусија, ај да видам шо имам да кажам сите се големи :lazgo:а особено овие портокаловите, на чело со Амдита Бајарама
Што се фаќаш за ситниот лопов Амди кој си го одлежа своето , почни со мафијашите Бранко ,Бучко ,Бузле ,Хари ,доста ти се толку имаш материјал за пишување најмалку една година .

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Генералната дискусија за изборите се сведува на муабети на некои селски алапачи.
На една друга тема предложив сите заинтересирани да си ги линкуваат програмите, да образложат накратко што и како е работава, па да дискутираме.
Јас дискусија подразбирам врз основ на претходно прочитан и разбран материјал, а не на оговарања и плукања, етикетирања, полувистини и квалификации.
Туку, така сте решиле, така и продолжете!

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Што се фаќаш за ситниот лопов Амди кој си го одлежа своето , почни со мафијашите Бранко ,Бучко ,Бузле ,Хари ,доста ти се толку имаш материјал за пишување најмалку една година .
мајсторе од овие наведениве не глеам некој (освен Буч)на пратенича листа, и не се љути толку што е право право е. И не сум ти ја крив што вашиот сакан лидер си го прибра истиот како него

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Амди си е супер човек (јес да е будала малце, ама тоа од наивност)
И, тој си одлежа што си одлежа, ама тоа од наивност и глупавост.
Требаше едно друго куче да лежи затвор...ама пак на Илко и Амди кој им е крив кога не размислувале со сопствен мозок?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
мајсторе од овие наведениве не глеам некој (освен Буч)на пратенича листа, и не се љути толку што е право право е. И не сум ти ја крив што вашиот сакан лидер си го прибра истиот како него
Ако е право ,сите тие ќе бидат во идризово ,Никола не ми е лидер ама ако ги смести каде што е место тогаш нека поживее уште 100 години.
За видот си поостои очен лекар а и капките за очи се многу ефтини:helou:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ај да не останам покус јас да дадам коментар на досегашниот тек од изборната кампања.
Блокот предводен ов владеачката партија Вмро-дпмне мошне самоуверено (оправдано според анкетите) си тргна во кампањата пропагирајки сигурна победа и дури се убедени во 61 пратеник.
Митинзите како по обичај им се полни, меѓутоа мислам дека атмосферата сеуште никаде не колуминирала како што тоа се правеше на претходните избори.
Програма имаат,сега им е и надоградена..да се надеваме дека ке ја реализираат барем 2/3 пошто скоро сигурен сум дека ке победат без проблеми...

Другиот блок ептем ми наликува на некоја метереолошка организација..во сите говори слушам само имало облаци но ке се разведрело и ке дојдело сонце!
лидерката се обидува самата да си промовира свој сопствен култ ,како што сегашниот премиер ги направи на претходните избори..но таа е далеку от тронка од такво нешто..сака да се фали дека направила нешто ама џабе брат -кога не те бива,не те бива!!
Слабата опозиција највероватно се зезна што кон себе ги собра тие старците..кои се отпишани и од своите членови кои јавно изразуваат подршка на дрогиот блок..така да смешно и трагично за симпатизерите на сдсм е да гласса за лидери на партии чии пак ќленови ке гласаат за вмро ..!
Лошо и за Македонија е што немаме опозиција која ке биде силен коректор на власт....според моите проценки поисплатливо ке беше за сдс-то на овие избори да промовира потполно млади кадри непознати за пошироката јавност...да ги жртвува старите испукани членови и засилено да се спрема за наредни избори!

Друга работа...се однесува и за двата блока...многу слабо во кампањата се промовира некоја идеолошка матрица на “леви“ или “десни“ ...што највероватно е предизвикано од тоа што и самите партии незнаат каде да се класифицираат....

Сега засега толку од мене.....
П.С: најкаи батина се овие од ПЕИ .што сакаат да се промовираат во трета опција....па ете кога НСдп си ја прокоцкаа извонредната можост да бидат “Средина“..ке постојат и вакви обиди како овој на ПЕИ или подоцна на ПДО....

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Ако е право ,сите тие ќе бидат во идризово ,Никола не ми е лидер ама ако ги смести каде што е место тогаш нека поживее уште 100 години.
За видот си поостои очен лекар а и капките за очи се многу ефтини:helou:
Ти си знаеш :helou:, не си мал ама ни си на и п*****н

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не верувам дека ВМРО ќе успее да собере 61 пратеник. До сега на никого не му успеало, а и не гледам толкаво единство кај народов.
1994 година,СДСМ околу 80 пратеници.бојкот на тие избори од страна на ВМРО.една од најголемите грешки на ВМРО после 1991.
слобода да се прави што се сака.немаше опозиција,немаше опструкции а тешко некој дека ќе се сети некој асален закон да се донесе тогаш.освен познатата приватизација по `менаџерски` принцип.изум на СДСМ

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Амди си е супер човек (јес да е будала малце, ама тоа од наивност)
Mi e gajle kakov e vo privaten zivot.
Toa sto ne cini e deka se naoga na listata za pratenici na DPMNE, a ima povekje od 6 meseci zatvorska kazna.
Ja odra Makedonka i Gruevski so cel pamet go odnel vo Stip, AMDI govor da drzi...hehe

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
``soncevo`` -ogranok A Fe Ze denes vo univerzalna sala plagijatorski si zamislija na moment deka ja imaat hilary clinton kako kandidatka olicetrvorena vo sekerinska koja bez vopsto da napravi anliza deka se naogjame vo podracje so mnogu razlicen mentalitet povika da napravele istoriski iscekor da ja izberele prvata zena premier vo Makedonija i vo toj kontekst povikaja `` site zeni obedinete se``(btw tesko taa kukja kaj so petel ne pee) , aludirajki isto na ocajnite povici na Hilary koi vo nemanje sto da ponudi vo usa igra na karta feminizam.
nego mene drugo mi e muabetov, rada vo govorot svoj tamo ja obvini drugata strana deka ne i se brzalo za vo nato i eu i demek Nikola & Friends rekle deka mozebi makedonija ke vleze vo eu mozebi za 10 za 15 ili 20 godini.....e sega pratam predizborie jako i nigde ne najdov na nekoja slicna izjava od ``portokalevite`` , po sto vednas mi dojde na jazik eden refren od pesnicka ...```....LAZES RADO,LAZES DUSOOOOO,LAZES VESTICEE....```.
dodeka go gledav dnevnikot na telma piev i kafe , jes da se nervirav od Our hilary, ama koga izleze gjuner ismail i koga rece deka amdi, gruevski i taci pritoa narekuvajki gi kako Vojvodi se dogovorile deka ke ja podelat makedonija i kafe mi se isturi, i sakoto za na svadba go sjebav i si rekov..bog da cuva od najloso )))))))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom