Тестенини

• Креатор на темата Креатор на темата party bracker
  • Време на започнување Време на започнување

Повеќе сакам да јадам:

• Таљатели

Гласови: 80 82,5%
  • Тортелини

Гласови: 17 17,5%
  • Шпагети

Гласови: 0 0,0%
  • Макарони

• Јуфки

• Канелони

• Лазањи

• Равиоли

• Вкупно гласачи
    97
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Таљатели!Сте пробале ли?Аматричијано сос,иликарбонара?Можеби алио-олио или со вргањ/Верувајте знам што зборувам!

Инаку вака сега има тестенини како на пр.макарони,шпагети,тортелини,равиоли,лазањи,таљатели,канелони итн итн и има сосови како на пр болоњезе,фунги,карбонара,аматричијано, итн итн и тоа се комбинира секој со секого освен лазањите(макар што и тие можат).Земаш рецепт ако не знаеш ме прашуваш на пр. мене свеќи,бело вино музиче и нема утка:helou:

тортелини со сос фунги(печурки) од леонардо....... ммммм вчера јадев..

иначе во секое време ми се јадат тестенини... тие јадења ми се слабост..

лелее не требаше да ја отворам странава.....ко од учење сега се што ми се јаде...не да ми направивте лиги...инаку во моментов ми се омилени паста папалина што сама си ги правам - поубаво нешто не сум пробала одамна

Губам контрола на месени работи....посебно на комат со зелка.

аууу аууу колку ли само ми се јадат макарони со кечапче и сиренце, ама сам кога ќе си ги направам хехехе.

Пробај вака,Свари ги па запржи ги со маслинов зејтин,па после тргни ги од оган и изрендај сирење,може и малку буковец ако си по умерено луто.За тие што се по баш луто.Маслинов зејтин на оган и стави внатре 2-3 феферони исецкани па потоа другото се исто како предходното.Ќе се изненадиш.:devil2:

Jas ne mozam da zivejam bez testenini ako treba da biram pomegju mandza i mazni4e sekako mazni4e ke si izberam.Obozavam burek so spanjak mn mi e fkusno testoto

тортелини со сос фунги(печурки) од леонардо....... ммммм вчера јадев..

иначе во секое време ми се јадат тестенини... тие јадења ми се слабост..
:vozbud::vozbud: РЕМЕТТТ

Таљатели!Сте пробале ли?Аматричијано сос,иликарбонара?Можеби алио-олио или со вргањ/Верувајте знам што зборувам!
tocnoto ime e amatricana

Пробај вака,Свари ги па запржи ги со маслинов зејтин,па после тргни ги од оган и изрендај сирење,може и малку буковец ако си по умерено луто.За тие што се по баш луто.Маслинов зејтин на оган и стави внатре 2-3 феферони исецкани па потоа другото се исто како предходното.Ќе се изненадиш.:devil2:
jas ke ti kazam probaj zejtinot da go stavas ziv ne zaprzen povkusni se ili maslo(buro) i malce rendan parmigano.super se.

vo maslinoviot zejtin stavi i dve parcinja luk ostavi go da pokafene potoa lukot se trgnuva na strana i zejtinot se pomesuva so spagetite stavi malce rendan parmigano.i ti posakuvam dobar apetit.

Последно уредено од модератор:
mmmmm jadam sekakov vid testenini ama makaronite mi se najvkusni taka so potpeceno sirenje na niv mmm mn mi se vkusni

Макарони и шпагети, ух само како сакам да ги јадам

шпагети и макарони обожавамммммммм поише макарони ама нема везе

Јадем тестенини ... сакам :) ама не јадем многу многу ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom