Дали би одбрале вечен живот?

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
А понудата е?
Прва дестинација: Вечен живот.
Други понуди ...? Или толку се.

Не фала не би патувала далеку е, ќе ми се слоши.
Слични теми, овај филмови:
Хајлендер

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Од Тоше Проески, Бог да го прости, најмногу ценам една песна: Игри без граници. Тоа е нашиот живот, игри без граници, и колку и да го играме, ќе осознаеме дека повеќе губиме отколку што добиваме, и подобро е еднаш да напише GAME OVER. Можеби потоа ќе играме во друг, неиспоганет свет, кај што важат фер-плеј правила.
Убаво кажано.

Вечен живот.. за што ќе ми е?
Еден ваков ми е доволен и се надевам ќе сум среќна во него натаму како и до сега(па и више).

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Секоја песна, има крај
Секој ден, има крај
Секоја приказна, има крај
Секоја љубов, има крај
Секој проблем, има крај
Секоја обврска , има Крај
Секој живот ИМА КРАЈ.

Вечен не благодарам, доволен ке ми биде овој , да успеам во тоа , што го сакам, да ги задоволам , моите цели планови и интереси, за повеќе, во некоја наредна прилика,
Животот е филм, со различни сцени, среќни, тажни, весели, расплакани, А секој филм има, вовед , заплет, кулминација и расплет, долго очекуван крај.
Ова е мој живот, ова се мој правила, и ке го живеам како што ја сакам.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
А која е поентата на вечниот живот ?

Си ги гледаш децата како ти умираат , си ги гледаш внуците , превнуците итн.. како сите пред тебе кинат конци .. и на крај завршуваш сам .. која е целта ?

Не , не би одбрал .. да ми требаше вечен живот , еволуцијата би се погрижила за тоа , вака не е природно ..

п.с Да се забелеши дека авторот би сакал вечен живот , доколку и во иднина постојат натпревари за типување , инаку животот би изгубил секакво значење :toe: ..

Член од
23 мај 2008
Мислења
49
Поени од реакции
1
Не вечен живот на земјава никако.Иако е многу убаво да си жив.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
А која е поентата на вечниот живот ?

Си ги гледаш децата како ти умираат , си ги гледаш внуците , превнуците итн.. како сите пред тебе кинат конци .. и на крај завршуваш сам .. која е целта ?
Па веќе кога бираме нека одберат и тие вечен живот и ќе си живееме сите вечно а можеби и среќно.:potsmev:

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Па веќе кога бираме нека одберат и тие вечен живот и ќе си живееме сите вечно а можеби и среќно.:potsmev:
И за 10 години , ќе испаѓаме од Земјата заради пренатрупување ..:pos:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
И за 10 години , ќе испаѓаме од Земјата заради пренатрупување ..:pos:
Тоа е друга ствар.:pos:

Сепак, сакав само да им ја затнам устата на сите што викаа дека вечен живот не би одбрале од причина што не сакаат да останат сами гледајќи како сите умираат.:potsmev:

Значи, мислам дека ако веќе можеме да бираме вечен живот, кој тоа не би го одбрал? Не би значело да останеме вечно стари и неспособни за било каква функција зашто тоа сепак би било поинаков живот од овој што сега ни е на располагање.:)
Животот е убав, без размислување и филозофирање би одбрала да е вечен.:pipi:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Не би одбрала вечен живот ни да е убав ни да е најубав,од причина што знам дека кога тогаш ќе ми се здосади(ако ја ставиме настрана причината: смрт на блиските),мене и сега ме фаќа досада,монотонија,а не да живеам вечно.
Затоа не,не би одбрала.

Член од
21 април 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
gospod e vecen vecna si ti za mene druga ne postoi...............ToSe PrOeSkI
nikoj drug ne treba da e vecen nie ziveeme samo eden del od vecnosta a za nekoj koj umee da zivee i saka dovolno mu e mnogu malku od vecnosta
SAMO GOSPOD ZIVEE VE4NO

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
gospod e vecen vecna si ti za mene druga ne postoi...............ToSe PrOeSkI
nikoj drug ne treba da e vecen nie ziveeme samo eden del od vecnosta a za nekoj koj umee da zivee i saka dovolno mu e mnogu malku od vecnosta
SAMO GOSPOD ZIVEE VE4NO
А од кај знаеш дека постои Господ и дека треба само он да биде вечен?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не би одбрала вечен живот ни да е убав ни да е најубав,од причина што знам дека кога тогаш ќе ми се здосади(ако ја ставиме настрана причината: смрт на блиските),мене и сега ме фаќа досада,монотонија,а не да живеам вечно.
Затоа не,не би одбрала.
Нормално,ќе ти биде монотоно вечен живот...

А смртта многу поинтересна е:kesa:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Нормално,ќе ти биде монотоно вечен живот...

А смртта многу поинтересна е:kesa:
Па мислим кој ќе ме стрефи смртта нема више да постојам,така да нема да ми биде ни забавно ни досадно.

Kajgana Shop

На врв Bottom