Кој ја создаваше „бугарштината“ во ВМРО

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Ti Trn si protiv brat Ljube ???? :toe: Mislis deka e Bugarash ???? :toe:

Nisto ne razbiram sea :tv:
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
878
Незнам што е брат Љубе, но јас лично имам аверзија против секакви фили и мани...бугарофили, србомани, гркомани...се најде во некој од овие три?

И пак, одговор барам на погоре поставеното прашање.
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Ja ne se najdov ja sum si samo Winstonomanash ...

A prasanjeto ti e nejasno , dali sakas da prasas dali se sramat Makedoncite od likot i deloto i posterite na brat Ljube Boskovski ????

Ne aludiraj kazi be glasno i jasno ako mislis deka e brat Ljube Bugaroman sto vrtis odokolu , de posteri , de ikoni , de sliki na kaminot od neprijatelite na Makedonija...

Bugaroman e ili ne e Bugaroman ???? :toe: Jas ne te razbiram sto sakas da kazes pa pojasni :smir:
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
878
Кој сфати сфати, кој не, нека му прераскажуваат оние што сфатија. Не ми е поентата да го направам јас, Љубе Бошковски бугарофил, поБогу па тоа се негови зборови - сам ги кажал.

Јас само правам паралела, а со тоа целам на она што „одредени македончишта“ на форумот етикетираат неосновано едни, додека амнестираат други иако се директно навлезени во навреда на цел еден народ со нивните ставови.

Јас лично секогаш ќе стојам во одбрана на Македонија и Македонизмот, и на ништо друго освен тоа. А ако ти, или било кој друг има проблем со тоа...fuck it. Едноставно, ме засега колку што ме засега и тоа зошто ти SWEDEN доаѓаш на места каде веќе еднаш си бил избркан. Ич.
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Abe ne bidi picka kazi jasno i glasno sto mislis

1.dali po taa postapka spored tebe brat Ljube e Bugaroman ili ne e Bugaroman ?

Ili

2. sakas da kazes stom toj ima posteri od Bugari doma togas e ok site da imame posteri od Bugari doma ????

BTW doticniot SWEDEN ne go poznavam me fatila AMNESTIJA odnosno AMNEZIJA kako se vikase stalno zaboravam mamata ke vidam u leksikon stranih rechi pa ke ti kazam ... da te poducam na nekoj nov zbor posto gledam oksimoron sto ti posociv neodamna si pocnal da go koristis . Milo mi e sto pozitivno vlijaam na tebe od aspekt na kulturno izdignuvanje , samo taka prodolzi ke napraam i od tebe coek :smir:.
 
Член од
18 август 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
В'проса ти е излишен пријателју!!!!!!!!!!!!!!!!!С'будете се д'лбокијат ср'бски с'н и се огледајте вече може спокојно да кажете че сте б'лгари.Освен ако не живеете в свободна страна.Това е отделен в'прос.:uvo:
 

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
878
Маргарита, и ти ли си „происход од три червени?“
 

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
исти лица своевремено го формираа здружението „Радко”, земајќи го за свое име псевдонимот на Ванчо Михајлов, чие дело го величат. На панихидата специјално од Бугарија доаѓаат и луѓе на софиската ВМРО на Красимир Каракачанов, кој е на чело на антимакедонската кампања што се води постојано од Софија. На пример, на последната панихида присуствуваше Рајна Дрангова, ќерката на Кирил Дрангов, познат терорист од групата на Иван Михјлов, кој се „прослави” по убиствата на многумина Македонци кои не се согласуваа со неговиот наредбодавец.

Во првите години на панихидите на Бунева можеа да се забележат и врвни раководители на ВМРО-ДПМНЕ, како што се Доста Димовска, ексминистерот за спорт и млади, Ѓорѓи Боев, во владата на Љупчо Георгиевски, поранешниот претседател на Комисијата за односи со верските заедници, Ѓорѓи Наумов, како и пратениците Александар Талевски и Крале Спанчевски. Кога беше министер за внатрешни работи, на една панихида телеграма испрати и Љубе Бошкоски. Обожавателите на Мара Бунева велат дека таа треба да се слави како голем херој зашто го дала животот за Македонија, а според нив србокомунистите го урнале нејзиното обележје на кејот на Вардар, кој инаку бил подигнат од бугарските окупаторски власти во 1941 година. Некои дури бараат кејот да го носи нејзиното име.

На другата страна се млади момчиња, патриотски настроени, задоени во македонскиот дух, кои одбележувањето на годишнините на атентатот го доживуваат како провокација и демонстрација на бугароманство среде Скопје, што за нив е неприфатливо, зашто тие што доаѓаат да и' оддадат почит на Мара Бунева ги сметаат за наследници на Михајлов, познат по тоа што и' нанесе многу зла на македонската кауза. Особено ги револтираат демонстративните прошетки на приврзаниците на делото на Бунева по кејот на Вардар, кои често го веат и бугарското знаме, каков што беше случајот минатата година за време на панихидата на Владо Черноземски, кој исто така беше терорист на Иван Михајлов и кој го застрела познатиот македонски деец Димо Хаџи Димов, голем пријател на Гоце Делчев.



македонското дело од обичните атентатори, како што се Мара Бунев и Владо Черноземски.

Зоран Тодоровски, директор на Архивот на Македонија, има поинакво мислење. Вели дека инцидентот е непримерен чин и тоа многу ќе влијае на меѓудржавните односи на Бугарија и Македонија, а виновниците треба да бидат откриени и казнети. А ШТО КЕ СЕ СЛУЧИ АКО НЕГО ГО ОТКРИЈАТ И КАЗНАТ???:vozbud:
 
N

n/a

Гостин


jas go menuvam ovoj poster :pos2:
Ти `благодарам` иван1реал.
Можеш да бидеш сигурен дека веќе сум почнал да прашувам каде да те најдам и надвор од виртуелниот свет и да ти заблагодарам лично.
После се... јас никогаш не сум бил невоспитан и секогаш сум знаел правилно да ги вреднувам и оценувам дејствијата на другите.
:toe:
За да ти биде појасно,прво прими на знаење дека сликава која што си ја исекол на половина за да ме удостоиш со заеднички портрет со Краси Каракачанов е направена во Бугарија.На маицата која што ја носам пробај да го забележиш амблемот на Илинденското востание...
и она што е важно....
http://forum.kajgana.com/galerija/displayimage.php?album=568&pos=11
Еве ти уште еден линк од тој што е на оригинал сликата со мене.
Другарче...
И тоа верно.
Либиец е.
Сум чул многу гласини за него.Дека бил рекетар,дека бил алка во недозволена трговија,дека бил Ал Каеда за овој дел од балканот,дека...
(гласините се лоша работа)
Тоа што јас знам е дека јас и он заедно скувавме многу манџи додека бев во Бугарија и дека многу пати (баш како на песните од Забрањено пушење кои што не верувам дека ги знаеш) бевме од другата страна на законот и на нишан.
Секако... џандарите имаа свои победи и и јас и он завршувавме во некое од поделенијата на Р.П.У... додека волшебниот телефон не заѕвони. :toe:
Па како што гледаш... преживеавме и и ден денеска се радувам додека ти ги објаснувам `работиве`.
Аха да... дефинитивно имам што да им раскажам на моите внуци...

Секако... јас однапред се оградувам од сите можни несреќи кои што може тебе да те задесат.Ти си само едно партиско дерле кое што на повик на Гебелс (задолжениот за пропагандни дејствија во УМС,т.е Трн во Око) сака и проба да си ја заврши својата работа.Јас би сакал да те частам пијачка кога ќе се видиме...
:vozbud::vozbud::vozbud:
 

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
припаѓајќи во транс по Ванчо Михајлов, Тодор Александров или Георгиевски како што тоа го правеше Љубе Бошкоски на митингот во Штип.:vozbud:
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА


Фала.
Ми требаше.
 
Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
исти лица своевремено го формираа здружението „Радко”, земајќи го за свое име псевдонимот на Ванчо Михајлов, чие дело го величат. На панихидата специјално од Бугарија доаѓаат и луѓе на софиската ВМРО на Красимир Каракачанов, кој е на чело на антимакедонската кампања што се води постојано од Софија. На пример, на последната панихида присуствуваше Рајна Дрангова, ќерката на Кирил Дрангов, познат терорист од групата на Иван Михјлов, кој се „прослави” по убиствата на многумина Македонци кои не се согласуваа со неговиот наредбодавец.

Во првите години на панихидите на Бунева можеа да се забележат и врвни раководители на ВМРО-ДПМНЕ, како што се Доста Димовска, ексминистерот за спорт и млади, Ѓорѓи Боев, во владата на Љупчо Георгиевски, поранешниот претседател на Комисијата за односи со верските заедници, Ѓорѓи Наумов, како и пратениците Александар Талевски и Крале Спанчевски. Кога беше министер за внатрешни работи, на една панихида телеграма испрати и Љубе Бошкоски. Обожавателите на Мара Бунева велат дека таа треба да се слави како голем херој зашто го дала животот за Македонија, а според нив србокомунистите го урнале нејзиното обележје на кејот на Вардар, кој инаку бил подигнат од бугарските окупаторски власти во 1941 година. Некои дури бараат кејот да го носи нејзиното име.

На другата страна се млади момчиња, патриотски настроени, задоени во македонскиот дух, кои одбележувањето на годишнините на атентатот го доживуваат како провокација и демонстрација на бугароманство среде Скопје, што за нив е неприфатливо, зашто тие што доаѓаат да и' оддадат почит на Мара Бунева ги сметаат за наследници на Михајлов, познат по тоа што и' нанесе многу зла на македонската кауза. Особено ги револтираат демонстративните прошетки на приврзаниците на делото на Бунева по кејот на Вардар, кои често го веат и бугарското знаме, каков што беше случајот минатата година за време на панихидата на Владо Черноземски, кој исто така беше терорист на Иван Михајлов и кој го застрела познатиот македонски деец Димо Хаџи Димов, голем пријател на Гоце Делчев.



македонското дело од обичните атентатори, како што се Мара Бунев и Владо Черноземски.

Зоран Тодоровски, директор на Архивот на Македонија, има поинакво мислење. Вели дека инцидентот е непримерен чин и тоа многу ќе влијае на меѓудржавните односи на Бугарија и Македонија, а виновниците треба да бидат откриени и казнети. А ШТО КЕ СЕ СЛУЧИ АКО НЕГО ГО ОТКРИЈАТ И КАЗНАТ???:vozbud:[/quote

Кој ке го открие и казни познатиот и афирмираниот македонски историчар г-от Зоран Тодоровски, актуелниот дитректор на Архивот на Македонија? Српските служби и нивните помагачи во Македонија?
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
98
Пред страна ипол(недолично препукување) го постирав ова:


ДАЛИ ОНИЕ КОИ ГО ВЕЛИЧАА БРАТ ЉУБЕ, СЕ СОБИРАА ЗА ПРЕЧЕК ПРЕД АЕРОДРОМОТ, СЛАВЕА НА ПЛОШТАД, НЕ СЕ ОСЕЌААТ ДЕКА ГИ БОЦКА НЕШТО ВАКА КОГА НИВНИОТ ХЕРОЈ НЕГУВА ЈАСНО ИЗРАЗЕН КРВОПИЕЦ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД?

А остај друго, се работи за вистински крвопиец, за клетник што ни во два реда муабет никој свесен не би го ставил...

Одете покријте се некаде...„македончишта“... :kesa:
ovaa izjava da ne e poradi ova :

test напиша:
Брат Љубе ќе е кандидат за претседател од страна на СДСМ. Ова ви е најточна информација. Во четвртокот дошло до средба помеѓу Бранко Црвенковски и Љубе Бошковски во претседателскиот кабинет на барање на Бошковски при што Љубе му се заблагодарил на Бранко за подршката која му била дадена и документите кои му биле отстапени на одбраната бидејќи тие биле пресудни за неговата слобода. Меѓу муабетот паднал и разговор за претседателските избори и за подршка која би му била дадена на Бошковски од страна на СДСМ, бидејќи Бранко веројатно ќе се врати на претседателската функција во СДСМ.

Љубе Бошковски инаку бил премногу разочаран од НИкола Груевски бидејќи коалицирал со терористите кои убивале македонски чеда, но и затоа што членовите на ДПмне не го подржале да стане независен кандидат за претседател

I ne mi odgovori mislis deka e Bugaroman Ljube ili ne mislis ?
 
Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Ама му го излижа анусот...
Не сум по тие работи. Човекот е специјалист за македонската историја од дваесетите години на минатиот век. Е, сега ако на некого не му се допаѓаат фактите што тој ги изнесува во своите научни дела тоа е друга работа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom