Дефинирајте го Господ!

• Креатор на темата Креатор на темата AceCaleb
  • Време на започнување Време на започнување
Бог е и љубов и омраза, т.е. добро и зло, и тоа не пола пола туку совршено добро и совршено зло.

Повеќето зборите дека Бог е емоциите .. а нема ли Бог физички изглед .. ак онема как оби можел да создаде ваков Универзум ..мора да излегува сила од негде ..

Аман веќе...како Го нема? Па пред 2000 г Он беше овде, на Земјава, беше сличен со нас (освен во гревот), неговите сонародници Го гледа и Го слушаа и пак не Му поверуваа дека е Он вистинскиот Месија, и ти сега бараш нешто отповеќе?

Стариот (и Новиот) Завет е пишуван од Светиот Дух, Кој говорел преку пророците.

Ијааааааа...
Од каде го знаеш ти ова? Беше присутен? Или имаш временска машина па се врати назад во времето?

И Ијан Флеминг зборувал дека некоја “виша сила“ му помагала да ги напише романите за Џејмс Бонд.

nesto vo sto lugeto veruvaaat i dobivaat nekakva nadez deka to im bi pomognalo

Па секој може само да ги замислува Господ а за да можеш да го дефинираш, не можеш треба да ја имаш неговата мудрост!

Господ е мало дете со лупа!

Vo imeto na Allah, Milostiviot Somilosen!

1. Kazi: “ On e Allah, Eden e!
2. Allah - Zasolniste.
3. Ne rodi i ne e roden,
4. i nikoj ne Mu e ramen!

Vo imeto na Allah, Milostiviot Somilosen!

1. Kazi: “ On e Allah, Eden e!
2. Allah - Zasolniste.
3. Ne rodi i ne e roden,
4. i nikoj ne Mu e ramen!

По нивните плодови ке ги познаете. Се бере ли грозје од трње, или смоква од чицча?
Па така, секое добро дрво дава добри плодови, а лошото дрво дава лоши плодови.
Не може добро дрво да дава лоши плодови , ниту лошо дрво да дава добри плодови.
Секое дрво, што не дава добар плод, го цечат и го фрлат во оган.
И така, по нивните плодви ќе ги познаете.(Мат.7,17-20).

„ Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Крајот„.
(Откровение, 22.13)

И ова треба да ти биде доказ или слично дека постои некој горе ?

А за љубовта , пробај со биохемиска реакција , неколку хормони , нешто неврони и малку , колку за зачин , чуства .. и можда ќе добие љубов ..
ljubovta e zbir na hormoni,nevroni,i malku cuvstva......EEEEEEJJJJJJJ!Kolku UTNATA definicija....Ti ili ne si ja spoznal ljubovta,ili kazuvas nesto sprotivno na ona sto e........

ВО ИМЕТО НА СИВИОТ ЧЕРЕП ЈАС СУМ ХИ-МЕН
На ова наликуваат вашите постови дај ке веруваме ако не во супермен ,бетмен итн и за нив има книга напишано ...
Продолжете цитирајте си и онака покажавте дека немате сопствено јас ...
Радост што е љубов пеперутки да ти летаат во стомак дај не треси глупости,одговори што е љубов дај дефинирај ја ,а не он утнал ама ја незнам ...

На ова наликуваат вашите постови дај ке веруваме ако не во супермен ,бетмен итн и за нив има книга напишано ...
Радост што е љубов пеперутки да ти летаат во стомак дај не треси глупости,одговори што е љубов дај дефинирај ја ,а не он утнал ама ја незнам ...

Радост, Симеон и Стојанче знаат да ти реплицираат само со некои цитати од библијата, а не со сопствени ставови.
Како прво не знаат прописно да пишуваат.

Господ е само поинаков израз на некои луѓе во светов, различни од мене, да кажат неизмерна љубов, верба и надеж.

Ако сакаш дефиниција на љубовта,оди на темата за љубовта,таму ке добиеш одговор......И,престани со тие твои навреди,не си ама ич интересен...барем не допираат до мене,ама не те прават посилен,ако мислиш дека е така.........

Радост, Симеон и Стојанче знаат да ти реплицираат само со некои цитати од библијата, а не со сопствени ставови.
Како прво не знаат прописно да пишуваат.[/quote]

Ха,ха......ако бе брат,кажи што сакаш за нас....Или јас сум утнала нешто во сваќањето(тоест употребата) на прописните правила,или па ги употребувам како што треба,но тебе пак нешто не ти чини....твој проблем.Немам јас проблем,ти имаш.Што да ти правам,незнам.....Изгледа навредите ви се појаки од се останато,но јас ќе ти кажам дека така не се дебатира.Се дебатира на ниво,а не се кажува се и сешто.Ако навредуваш,ти покажуваш слабост,јас немам ништо со тоа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom