Отворен првиoт исламски веб портал во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Van Helsing
  • Време на започнување Време на започнување
Цело време кењате против генерализирање, а и самите генерализирате.
Знам дека има оџи кои прават по нарачка (за пари) сихири за предизвикување туѓа несреќа, кои се мешаат во политика, повикуваат на истребување на "неверниците" и сл. Но, не може сите оџи да се поистоветуваат со некој кој ја користи својата духовна позиција за недолични работи. Тоа е негова лична воља, а не воља на сите оџи.
Оџите (и останатите свештени лица) се грешни како вие и јас, но тоа нивната должност не ја прави несвета. Па сега, секој според својата совест.

Веќе еднаш кажав дека сајтот не се занимава со омаловажување на другите вери,туку е чисто наменет за збогатување на муслиманите со знаење за нивната вера,и претставување на Исламот во неговата вистинска слика за сите кои не се муслимани а се интересираат за оваа возвишена вера.

Што се однесува до темата што ја цитира,еве јас како нејзин
автор ќе ти кажам дека е чисто наменета за будење на свеста
кај Христијаните.Појако Христијанство =Многу појак Ислам!

Е сега,факт е дека ниедна навреда не сме упатиле кон
Христијанството,но тоа што некогаш го земаме за пример да
докажеме нешто не треба да се гледа како обид за деградирање
на вашата вера.Еве на пример,најмногу примери земаме со
Атеисти.И замисли сега атеистите да не обвинат за нивно
омаловажување.Брат...Мора да научиме да се почитуваме,но
во ниеден случај несмее да не боли вистината.

Нејсе...Со божја волја некои теми од порталот или форумот ќе
бидат пренесувани овде ,па ќе можете слободно да кажете она
што сакате,пошто гледам многумина од вас тука се плашат да
дојдат на нашиот форум и да кажаат барем“Не се слагаме“:smir:

Kakо не сте кажале навреда сите поточки се навреда за христијаните, сакаш да покажеш дека ние не сме верници а вие сте, епа брат малку отвори очи излези на улица и ќе видиш дали живеат муслиманите според тоа што си го набројал или не!

Знам доста работи за исламот и културата, студирам на штул и имам еден куп пријатели кои се муслимани и точно знам колку ја почитуваат верата, па ни 30% од нив не постат а колку што знам во исламот мора да се пости, пијат алкохол, цпујат, неверство и сите пороци кои ги има во нашево општество. Женските ниту една не носи шамија, се шибаат со кого ќе стигнат и ти ми кажуваш овдека сте биле поголеми верници. Живееме во едно општество каде сите сме исти а се разликуваме само во говорот, религија (само за празници) и културата се останато е исто дали станува збор за македонец, албанец, србин, турчин, ром сите сме исти.

Или уште подобро, земи читај куран :) не дозволувај друг да ти каже што уствари пишува во него.

Toa e blasfemija, pazi... fundamentalistive ke ti naucat adresa na ziveenje, ke te dignat vo vozduh.

Odzite se tie shto vrshele asimilacija, odzite se tie shto im vikale na albancite muslimani, da ne se druzat i da ne gi sakaat onie drugite (Hristijani)...
Odzite se tie shto albanskite zeni ne gi pushtale da ucat na shkolo... Ke stanele Kaurki....

Ahhh beee.... eden da ne ostani...

Toa e blasfemija, pazi... fundamentalistive ke ti naucat adresa na ziveenje, ke te dignat vo vozduh. Чекај,чекај, за разлика од тебе кому во крвта му е мутантското знаме , национализмот Албански,дрогирањето,криминалот и уште ред други работи, тие фундаменталисти како што ги наречуваш само се трудат да си ја практикуваат верата што повеќе и што подобро,а при тоа се едни од најмирните граѓани на државава.И тие не дигаат никого во воздух,тоа го прават дебили како тебе.

Odzite se tie shto vrshele asimilacija, odzite se tie shto im vikale na albancite muslimani, da ne se druzat i da ne gi sakaat onie drugite (Hristijani)...:nenene: Пак ги мешаш свештениците во погрешна манџа. Албанскиот национализам и шовинизам е тој кој ги учел со векови на овие луѓе да не се школуваат и да мразат се што не е албанско.Конкретен пример си ти,кој ни самиот не знаеш кој си и што си.Многу аматерски глумиш дека си културен албанец...

Odzite se tie shto albanskite zeni ne gi pushtale da ucat na shkolo... Ke stanele Kaurki....:nesvest: Пак си грешка бе кутре. Татко ти,дедо ти и прадедо ти се виновни за тоа,а не оџите.Оџите отсекогаш ги учеле на верниците дека првата заповед е учењето.Додека националистите од твојот сој секогаш ги учеле своите деца на беса - бес и на крвна одмазда,национал - шовинизам и ред други работи. Доказ за тоа ти се последниве избори. Дали тие што ги нарекуваш фундаменталисти пукаа и убиваа луѓе, или пак полтроните на Мендух Тачи и примитивниот албански национализам во кој спаѓаш и ти?

Верувај тие ќе останат и ќе се множат. А таквите како тебе од ден наден ќе исчезнуваат,ќе се испотепуваат еден со друг. Така да ,вакакако што сте тргнале,немате иднина. :tapp:

Верувај тие ќе останат и ќе се множат. А таквите како тебе од ден наден ќе исчезнуваат,ќе се испотепуваат еден со друг. Така да ,вакакако што сте тргнале,немате иднина. :tapp:

Се гледа кои побрзо ќе ги снема, на блискиот исток секој ден умираат по 50 души. A за празник по 250:)

Epten dobra stranica ... Ne sum musliman pa ke naucam nesto za niv . Ke procitam nesto pa posle ke diskutiram i jas :) ...

Omer el Faruk иако не ми се обрати мене, должност како националист (дека гледам не го сфаќаш значењето на зборот) ми е да ти реплицирам на тоа што му го изнатреска на Пикасо без врска. Сакаш да ми кажеш дека тоа што го имам албанскиот национализам во срце, и знамето тоа ме прави полош човек? Човек, јас сум роден албанец. Тоа не можам да го изменам. Одбрав да бидам муслима, по желба, по избор. Во самиот Кур'ан е запишано дека народноста е поважна од верата, поради тоа и постои Џихадот. Дебили како Пикасо не дигаат никого во воздух, дека он седи над книга, и чита, се едуцира, и ти гарантирам дека он знае да наброи повеќе од 5 албански писатели на ренесансата...нешто што ти не можеш да го направиш без да се консултираш со чичко Гугл.

Второ, албанскиот национализам (пак погрешно го толкуваш значењето на зборот) низ вековите не е можно да ги учело албанците да се мразат меѓусебно, тоа го направило верата. Можам да ти кажам безброј примери каде католичките албанцит биле приморани да мигрираат од Македонија поради тоа што албанците муслимани не сакале да им дозволат брак со муслиманка, па типците немале каде и фатиле штикла за Хрватска, некои други се земале со македонки од Скопје. Во Хрватска што отишле знам едно 3-4 фамилии, а во Скопје повеќе. Тие фамилии никогаш никого не дигнале во воздух, ниту имале досие за згазната мравка. Од друга страна пак, тие брадоњите кои никнаа како печурки низ градов, немаат ниту една платена сметка на ЕСМ, а камоли друго, не сакам ни да зборувам за тоа.

Трето и последно, категорично стојам позади ставот дека оџите се криви за необразованоста на голем број на албанци во покраинава и пошироко. Тоа дека дедо ми и татко ми биле криви, ќе ти кажам во што ги окривувам. Дедо ми бог да го прости, сите 5 ќерки ги има носено на школо. Од тие 5 негови ќерки кои што во 70тите сите ги викале курви дека не биле забуљени, ништо чудно едната од нив да била причината што ти си научил да читаш на албански и македонски, дека сите до последна имаат удел во образованието. Едната дури гарант ја знаеш и од медиумите, ама нејсе, нема врска. Е, го окривувам дедо ми што дозволил тој комшијата да му ги нарекува ќерките курви, за покасно децата на комшијата да ги учи баш мојата тетка. Море сфирни му куршум меѓу очи. Ете во тоа сме ние криви, образованите...дека дозволивме ракот да се прошири.

На татко ми чичкото не дозволуваше жена му да се поздрави со мене за Бајрам. Жена му 70 години, а јас само 10 години, демек нешто прељуба а-у...жими таквото.

Се додека исламот го ставате на пиадестал повисоко од самата народност, без разлика албанска, македонска или каква, тогаш не можеш да ме убедиш дека ја разбираш верата таква каква што е наменета. Тоа што се случи на избори баш е проблем на верата, а нема нималку врска со албанскиот национализам (збор кој што по трет пат ти повторувам не го разбираш, за жал). Да беа тие што пукаа малку повеќе образовани, немаа да посегнат по оружје, и ќе си го почитуваа правото на глас на другиот. Во книжевноста никој не учи дека со сила ќе постигнеш нешто, радикалниот ислам тоа те учи. Националистите од сојот на Пикасо кои што ги учат децата на Беса Бес се тие поради кои албанците колку толку се почитувани во оваа држава, дека бесата е нешто што била почитувана во минатот, и денеска. Ако ти немаш беса, тогаш тоа е твој личен проблем, лабилен карактер some might say.

Со почит и со среќа со порталот.

П.С Пикасо, не се секирај ти за blasphemy за дигање во воздух и за тоа дека ќе ме наоѓаат :) во директен контакт сум со таквите секој ден...не се толку опасни колку што се прават, сепак се марионетки со конци кој што некој друг ги влече :)

Се гледа кои побрзо ќе ги снема, на блискиот исток секој ден умираат по 50 души. A за празник по 250:)

ne be kako toa Greska si be brat ajjjjjjjjjjj tie ne se ubivt megusebe tie nemat homoseksualizam tie nemat neverstvo abe sto tie ziveat vo perfektno opstestvo:pos2:

Se ispokasapija megusebe se ispotepaa llom se napravija kolku sto ubi Amerika 3 pati poveke tie se ubija megusebno tolku se prosti da im se pluknam.

Plus ima mnogu luge sto sirat vo toj IC forumot otrovni demagogii i izlegol nekoj filozof nekoj si takanarecen Alima i soli pamet kako treba da se kaznuvat homoseksualcite da se zemat i da se nosat u planina i da se frlat od planina od visok vrv i nad niv Karpa golema da gi zgmeci i ne znam sto nekoi brutalni kazni sto se nevozmozni vo pravosudniot sistem samo poradi edna pricina i toa bi bilo skapo da se odredi takva kazna i takva ceremonija, ostaj glluposti.

Tie Bradonjive se plateni luge da mu go isperat mozokot na narodot kako sto pravele Odjite tuka vo Makedonija i vo Kosovo mu go ispraa mozokot na cel narod VIE BEGAJTE OVA E KAFIRSKA ZEMJA TURCIJA E MUSLIMANSKA da mi go pusat stapot tie mene i gi ostavija narodot prost ne educiran tie takvi Odji platenici na togasniot rezim mu ja izebaa majkata na Albanskiot narod samo dedomi ima 2 cickovci sto se preselija so se familija vo Turcija posto gi ucea doma da sedat i da ne se educirat i umiraa od glad.

Odjite vo toa vreme bea financirani od togasniot rezim da mu go perat mozokot na Albancite kako sto sega e slucajot vo Irak sto mu go perat mozokot na lugeto ta u i se iskasapija megusepe samo glavi secat vo slobodno vreme toa im stanalo hobi, a bradonjive doma po 5 Tinejcerki dupat i gi cesat madinjata i dobivat plata i staap gi bole za narodot sto mu gine i sto se vo haos pa neli i toj pred tebe rekol gospod ke gi kazni epa eve gi kaznuva najlosa kazna da si go otepas svojot brat nema, gledam taa otrovna demagogija stasala i do tuka i isprala mnogu mozoci sepak izgleda bradonjive ne bile za cabe plateni tuku im uspevalo toa do nekade.

VoBliskiot istok pa i sekade vo svetot nikade nema primena na cistiot Islam i toa kako sto treba da bide samo ima manipulacija na narodot i varvarizam pod imeto Islam i mu go valkat likot na Islamot.

Ја носите дискусијата во погрешен правец...Внимавајте...

Omer el Faruk иако не ми се обрати мене, должност како националист (дека гледам не го сфаќаш значењето на зборот) ми е да ти реплицирам на тоа што му го изнатреска на Пикасо без врска. Сакаш да ми кажеш дека тоа што го имам албанскиот национализам во срце, и знамето тоа ме прави полош човек? Човек, јас сум роден албанец. Тоа не можам да го изменам. Одбрав да бидам муслима, по желба, по избор. Во самиот Кур'ан е запишано дека народноста е поважна од верата, поради тоа и постои Џихадот. Дебили како Пикасо не дигаат никого во воздух, дека он седи над книга, и чита, се едуцира, и ти гарантирам дека он знае да наброи повеќе од 5 албански писатели на ренесансата...нешто што ти не можеш да го направиш без да се консултираш со чичко Гугл.

Второ, албанскиот национализам (пак погрешно го толкуваш значењето на зборот) низ вековите не е можно да ги учело албанците да се мразат меѓусебно, тоа го направило верата. Можам да ти кажам безброј примери каде католичките албанцит биле приморани да мигрираат од Македонија поради тоа што албанците муслимани не сакале да им дозволат брак со муслиманка, па типците немале каде и фатиле штикла за Хрватска, некои други се земале со македонки од Скопје. Во Хрватска што отишле знам едно 3-4 фамилии, а во Скопје повеќе. Тие фамилии никогаш никого не дигнале во воздух, ниту имале досие за згазната мравка. Од друга страна пак, тие брадоњите кои никнаа како печурки низ градов, немаат ниту една платена сметка на ЕСМ, а камоли друго, не сакам ни да зборувам за тоа.

Трето и последно, категорично стојам позади ставот дека оџите се криви за необразованоста на голем број на албанци во покраинава и пошироко. Тоа дека дедо ми и татко ми биле криви, ќе ти кажам во што ги окривувам. Дедо ми бог да го прости, сите 5 ќерки ги има носено на школо. Од тие 5 негови ќерки кои што во 70тите сите ги викале курви дека не биле забуљени, ништо чудно едната од нив да била причината што ти си научил да читаш на албански и македонски, дека сите до последна имаат удел во образованието. Едната дури гарант ја знаеш и од медиумите, ама нејсе, нема врска. Е, го окривувам дедо ми што дозволил тој комшијата да му ги нарекува ќерките курви, за покасно децата на комшијата да ги учи баш мојата тетка. Море сфирни му куршум меѓу очи. Ете во тоа сме ние криви, образованите...дека дозволивме ракот да се прошири.

На татко ми чичкото не дозволуваше жена му да се поздрави со мене за Бајрам. Жена му 70 години, а јас само 10 години, демек нешто прељуба а-у...жими таквото.

Се додека исламот го ставате на пиадестал повисоко од самата народност, без разлика албанска, македонска или каква, тогаш не можеш да ме убедиш дека ја разбираш верата таква каква што е наменета. Тоа што се случи на избори баш е проблем на верата, а нема нималку врска со албанскиот национализам (збор кој што по трет пат ти повторувам не го разбираш, за жал). Да беа тие што пукаа малку повеќе образовани, немаа да посегнат по оружје, и ќе си го почитуваа правото на глас на другиот. Во книжевноста никој не учи дека со сила ќе постигнеш нешто, радикалниот ислам тоа те учи. Националистите од сојот на Пикасо кои што ги учат децата на Беса Бес се тие поради кои албанците колку толку се почитувани во оваа држава, дека бесата е нешто што била почитувана во минатот, и денеска. Ако ти немаш беса, тогаш тоа е твој личен проблем, лабилен карактер some might say.

Со почит и со среќа со порталот.

П.С Пикасо, не се секирај ти за blasphemy за дигање во воздух и за тоа дека ќе ме наоѓаат :) во директен контакт сум со таквите секој ден...не се толку опасни колку што се прават, сепак се марионетки со конци кој што некој друг ги влече :)
Rymz, rymz, ova sto go kazuvas e najgolem debilizam, kretenizam, idiotizam, moronizam, imbecilizam, blasfemizam....... gomnarizam, ti si albanec nacionalist, i po default ti tece kriminalska, banditska, narkomanska, sovinisticka krv, oboena so boite na mutantskoto kaursko zname na Skenderbeg.
Pisateli na renesansata ? Pffffffffff, pa koj ku*ac se tie be, pola od niv bile kjafiri.....
Besa? Pa ti ne si svesen sto zboruvas be .... besa, besa.... pa toa e , toa e krajna degutantska pojava, zaden stadium na ludiloto nareceno albanski nacionalizam.....
Ti si samo edno kutro robe na albanstvoto be..... pa kako ti toa voopsto se osmeluvas da go velicis kjafirot Fan Noli poveke od talibancite be..... te zalam... te zalam....

Rymz, rymz, ova sto go kazuvas e najgolem debilizam, kretenizam, idiotizam, moronizam, imbecilizam, blasfemizam....... gomnarizam, ti si albanec nacionalist, i po default ti tece kriminalska, banditska, narkomanska, sovinisticka krv, oboena so boite na mutantskoto kaursko zname na Skenderbeg.
Pisateli na renesansata ? Pffffffffff, pa koj ku*ac se tie be, pola od niv bile kjafiri.....
Besa? Pa ti ne si svesen sto zboruvas be .... besa, besa.... pa toa e , toa e krajna degutantska pojava, zaden stadium na ludiloto nareceno albanski nacionalizam.....
Ti si samo edno kutro robe na albanstvoto be..... pa kako ti toa voopsto se osmeluvas da go velicis kjafirot Fan Noli poveke od talibancite be..... te zalam... te zalam....

Верувај, се жалам и јас себеси повеќе отколку што ти ме жалиш. Се жалам себеси што сум еден вид кој што полека изумира, кој што знае да цени реализам, кој што знае да цени вистински вредности на еден народ. Ќе го величам ќафирот Фан Ноли, ќе го величам и Пјетр Богдани и Лек Матренга и нивните дела за христијанството, не дека сум рисјанин, туку дека сум албанец горд на моето вистинско минато, горд на тоа што моите претци ми оставиле аманет, да го продолжам тоа што тие го почнале...едукација, еманципација, пишаниот збор како најјако оружје. Се жалам самиот, не ме жали и ти, да не биде премногу жалење, без никаков резултат. Остај ме мене да си се жалам, ти твоето жалење користи си го за себеси, жали се себеси, за нешто, било што, одбери за што треба да жалиш, нека ти биде по избор жалбата..

Без одговори на моите прашања, па се криеш позади молитва а? Што фајде тогаш од таков форумски центар, кога не можеш ете, така условно кажано да не просветлиш со твоето знаење, да ми (ни) одговориш на веќе поставените прашања.:)

Добро, можно ли е да читам дека одредени личности на темава ја величат агресивната верска определба на сметка на културата на една нација и народ? Луди сте... комплетно. Загубени во нешто што мислите дека е спас.

Верувај, се жалам и јас себеси повеќе отколку што ти ме жалиш. Се жалам себеси што сум еден вид кој што полека изумира, кој што знае да цени реализам, кој што знае да цени вистински вредности на еден народ. Ќе го величам ќафирот Фан Ноли, ќе го величам и Пјетр Богдани и Лек Матренга и нивните дела за христијанството, не дека сум рисјанин, туку дека сум албанец горд на моето вистинско минато, горд на тоа што моите претци ми оставиле аманет, да го продолжам тоа што тие го почнале...едукација, еманципација, пишаниот збор како најјако оружје. Се жалам самиот, не ме жали и ти, да не биде премногу жалење, без никаков резултат. Остај ме мене да си се жалам, ти твоето жалење користи си го за себеси, жали се себеси, за нешто, било што, одбери за што треба да жалиш, нека ти биде по избор жалбата..

ти не детектираш сарказам и иронија, а?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom