Библискиот потоп

• Креатор на темата Креатор на темата Bada Bing!
  • Време на започнување Време на започнување
Текоцно, науките се во страотна растресеност од отркитијата од одредени слободоумни и своеглави истражувачи, но нивните сознаија се кријат далеку од јавноста, оти ако се откријат, мнооогу тековно познати и славни фаци ќе треба да останат без своите титули и предвремено да се пензионираат.

ова ќе му дојде како некаков светски заговор ?
дај пример

кој слободоумни истражувачи ?

што истражувале ?

што откриле ? како откриле ? како со кој методи дошле до тие свој откритија ?

оти слободоумен може секој да биде ама да тресе глупости !

затоа дај ги примерите , кој се што како каде откриле ...........

мики кајтие Денвер бе или го остави да ги пази научниците што ја побиваат еволуцијата ???

ајбе донесиго денвер

Евеги саурите и луѓето заедно поголем доказ од ова има ли а а а а а а ??? еве ги доказите на мики бе,еве кај има цртано саури и луѓе како ги јаваат

ова ќе му дојде како некаков светски заговор ?
дај пример

кој слободоумни истражувачи ?

што истражувале ?

што откриле ? како откриле ? како со кој методи дошле до тие свој откритија ?

оти слободоумен може секој да биде ама да тресе глупости !

затоа дај ги примерите , кој се што како каде откриле ...........

Одаман не сум поклоник на науките и тековно ми служат за забава-секоја чест на исклучоците од нив.

Во моментов, како слободни „стрелци„ во истражувањата, би ги навел Вангел Божиновски, кој истражува околу автохтоноста на македонците на Балканов (какви словени, какви Карпати...). Во тој контекст е и Васил Тоциновски (ако не грешам за името) а тука е оној бошњакот (не му го знам името), кој истражува по босанските пирамиди , кој беше гостин на „Јади бурек„.

А за другите имиња, потруди се малку и самиот...

Нормално дека ќе го тргнат-сите НАУЧНИ откритија кои ја побиваат еволуцијата и дарвинизмот, се тргаат нстрана и стануваат недостапни, за да може теоријата на еволуцијата и понатаму да биде ЕДИНСТВЕНАТА вистина која му се нуди на народов и за да може таа теорија да служи како подлога за „млатење„ магистрати и докторати, со кои народот се држи во заблуда за нејзината наводна вистинитост, разбираш...

Текоцно, науките се во страотна растресеност од отркитијата од одредени слободоумни и своеглави истражувачи, но нивните сознаија се кријат далеку од јавноста, оти ако се откријат, мнооогу тековно познати и славни фаци ќе треба да останат без своите титули и предвремено да се пензионираат.

Ееееее..тек сега сфатив зошто има заговор против нашиот Војо:vozbud:

Мики.....ме интересира твоето мислење околу потеклото на нафтата и кој тоа ја скрил толку длабоко и зошто!

Хмммм...

А мене ме интересира твојот ретроспективно поставен родослов и да ми кажеш-од која година пр.н.е. твоите предци-мајмуни се „претворија„ во HOMO SAPIENS-и?

Хмммм...

А мене ме интересира твојот ретроспективно поставен родослов и да ми кажеш-од која година пр.н.е. твоите предци-мајмуни се „претворија„ во HOMO SAPIENS-и?
Оооооооо ...сме станале суетни и зајадливи......добро е....напредуваш...ќе те вратиме на правиот пат.

Да бе-прашањето/одговорот е во склад со прашањето.

Овде дискутираме за верско-духовни а не за геолошко-палеонтолошки теми.

Да бе-прашањето/одговорот е во склад со прашањето.

Овде дискутираме за верско-духовни а не за геолошко-палеонтолошки теми.

Ај сега не ми врти наоколу, добро знаеме дека религијата не остава ниту едно прашање а да не го изврти на нејзин начин и во нејзина корист....

„Религијата„ е широк поим.

Религијата која ја исповедам, не пати од потребата од материјални потврди за религиските потреби, иако таквите-материјалните вистини се поубедливи за световните луѓе, отколку што се духовните вистини, кои за „световњаците„ се неприфатливи и чиста будалаштина.

Што се однесува до нафтата, таа е интегрален дел од структурана на планетата Земја и сигурно не е настаната од фосилизирање на големите морски риби и нивното масло (иако некои се обидуваат да докажат дека нафта се правела и од рибини масла!). Нафтата не ни била интересна за човековиот род, се дури некој не ги осознал нејзините особини, како горивен/енергетски материјал.

И сега, каква врска има нафтата со верата и со темава?

„Религијата„ е широк поим.

Религијата која ја исповедам, не пати од потребата од материјални потврди за религиските потреби, иако таквите-материјалните вистини се поубедливи за световните луѓе, отколку што се духовните вистини, кои за „световњаците„ се неприфатливи и чиста будалаштина.

Што се однесува до нафтата, таа е интегрален дел од структурана на планетата Земја и сигурно не е настаната од фосилизирање на големите морски риби и нивното масло (иако некои се обидуваат да докажат дека нафта се правела и од рибини масла!). Нафтата не ни била интересна за човековиот род, се дури некој не ги осознал нејзините особини, како горивен/енергетски материјал.

И сега, каква врска има нафтата со верата и со темава?

Значи накратко, сакаш да кажеш: верувај на невиденото а тоа што го гледаш само ти се причинува?

Дали е вистина дека во минатото и грмотевиците биле божја работа (казна или било како) кога незнаеле да се објаснат како се ствараат и што се?
нели е така а Мики ?

Значи накратко, сакаш да кажеш: верувај на невиденото а тоа што го гледаш само ти се причинува?

Да, се верува на невидено, навистина, но тоа се духвни категории, па како што духот не е видлив, така и духовните категории се невидливи, но применливи во стварноста.
А она што е видливо-видливо е.

Дали е вистина дека во минатото и грмотевиците биле божја работа (казна или било како) кога незнаеле да се објаснат како се ствараат и што се?
нели е така а Мики ?

Да, и во минатотото, и во сегашноста и во иднината, грмотевиците ќе бидат Божја работа. Т.н. „научни„ толкувања на грмотевиците, нема да го исклучат Божјото постоење и Неговата промисла во Светов.

јас така разбрав ако грешам:toe:

Ееееее..тек сега сфатив зошто има заговор против нашиот Војо:vozbud:

Мики.....ме интересира твоето мислење околу потеклото на нафтата и кој тоа ја скрил толку длабоко и зошто!
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::tv::tv::tv::vozbud::vozbud::vozbud:

Да, се верува на невидено, навистина, но тоа се духвни категории, па како што духот не е видлив, така и духовните категории се невидливи, но применливи во стварноста.
А она што е видливо-видливо е.

Да, и во минатотото, и во сегашноста и во иднината, грмотевиците ќе бидат Божја работа. Т.н. „научни„ толкувања на грмотевиците, нема да го исклучат Божјото постоење и Неговата промисла во Светов.

хорхе бе.....ај сега на потопот...значи ное требало да собери некој вика 16000 форми на живот значи чакал,англиски морон шимпанзо скорпија,антракс:vozbud:,салмонела ,понекој инсект и друго, е сга колку време имал за да го напрај тоа:nesum::nesum:

мики кајтие Денвер бе или го остави да ги пази научниците што ја побиваат еволуцијата ???

ајбе донесиго денвер

Евеги саурите и луѓето заедно поголем доказ од ова има ли а а а а а а ??? еве ги доказите на мики бе,еве кај има цртано саури и луѓе како ги јаваат

:music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::music3::olee::olee::olee:

јас така разбрав ако грешам:toe:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::tv::tv::tv::vozbud::vozbud::vozbud:

хорхе бе.....ај сега на потопот...значи ное требало да собери некој вика 16000 форми на живот значи чакал,англиски морон шимпанзо скорпија,антракс:vozbud:,салмонела ,понекој инсект и друго, е сга колку време имал за да го напрај тоа:nesum::nesum:
Не ја поценувај моќта на телепортерот на капетан Кирк!
А и Тардисот однадвор е мал а внатре....

И?
Каква е врската од овие постови со Потопот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom