Casi Angeles

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
ima uste mnogu do krajot nja ANGELI, sigurno uste godina ke trae

првата сезона има 166 епизоди, мислам , така нешто....а кај нас уште сме негде до 70 епизода......а А1 100% ќе ја откупат и втората сезона, која уште се снима....и не сфаќам заашто домаќинките би го гледале ова, ова не е е за нив, него за Тинејџери и за сите што се осеќаат како такви (ако се сметаат домаќинките, нека си гледаат)...........Епа могли и Малвина се смешни, затоа е и смешна серијата, за поунките кажав, песни има доста во серијава, музика за млади, авантури за млади......а сето тоа поврзано со куќата е МИСТЕРИЈА, што знач има за сечиј вкус:vozbud:

Ј

јовица11

Гостин
првата сезона има 166 епизоди, мислам , така нешто....а кај нас уште сме негде до 70 епизода......а А1 100% ќе ја откупат и втората сезона, која уште се снима....и не сфаќам заашто домаќинките би го гледале ова, ова не е е за нив, него за Тинејџери и за сите што се осеќаат како такви (ако се сметаат домаќинките, нека си гледаат)...........Епа могли и Малвина се смешни, затоа е и смешна серијата, за поунките кажав, песни има доста во серијава, музика за млади, авантури за млади......а сето тоа поврзано со куќата е МИСТЕРИЈА, што знач има за сечиј вкус:vozbud:
And there she goes again:tapp:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
А како нема за мој вкус? И за вкус на уште многу нормални луѓе?

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Ја гледам ама некако не ми се свиѓа......како многу загубени ми изгледаат ништо не сваќаат :jaj:
А Могли е закон:helou:

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Do koga ke gi trujat lugjevo so vakvi glupi i degenski serii ne mi jasno :tapp:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
ЕЕЕ, Велија е крив за тоа што никогаш нема да пораснете....:icon_eek:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас ќе си се самоцитирам од една друга тема и се надевам дека тие што ги бранат лајнарииве како што вели мојот драг пријател Џимеј ќе им влезе нешто во главата:
Џену Грл напиша:
Државава заглупе и се уназади со сериите. Ја гледате Шеќеринска? Кога и викав јас не ја гледај Росалинда, таа не:tapp:.

Сакам да кажам....
Овие серии никогаш нема да го достигнат нивото на американските серии. Погледнете ги Очајни домаќинки, Пријатели, 3-от камен од сонцето, Фрејзер, Др. Хаус, Бекер, Сопранови, англиската серија Сплетки. Сите тие си се со посебна сторија, посебни актери и имаат различна цел и различен крај. Не знаеш како ќе заврши на крајот, додека кај латиноамериканскиве уште по првата епизода знаеш кој со која ќе има 20 деца на крајот. Плус, актерите глумат перфектно, се соживуваат со улогата, а во латино срањава имаме само солзи, лигавења(во секоја епизода главната актерка мора да цмиздри за нешто) и др.
Друго нешто што сакам да кажам е дека треба повеќе внимание да обрнеме на нашите филмови, македонските. Не знам колку години имате вие, но ако сте колку мене и постари срамота е а да не го знаете филмот "Исправи се, Делфина", посветен на најголемата македонка според мене, Атина Бојаџи. Не знам дали ги имате гледано "Фросина", "Црно семе", "Грабнувањето на Мис Стон" и многу други. Не, не сте вие криви, виновни се токму тие кои ја натераа младината да мисли дека(да ве цитирам) "такви филмови се гледаат тука на големо", и такви филмови треба да се емитуваат. Тие луѓе што ги донесоа латино срањава по телевизииве, треба да одвојат барем една недела да ги претстават овие филмови како блок македонски филмови.
Има држави кои плачат за ваква историја и богатство како Македонија.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
ја гледам и интересно ми е...ме нервираат понекогаш барто и хустина...а могли е најдобар поготово коа ке рече маламинаа и миколола...топ

Ј

јовица11

Гостин
Јас ќе си се самоцитирам од една друга тема и се надевам дека тие што ги бранат лајнарииве како што вели мојот драг пријател Џимеј ќе им влезе нешто во главата:
Тешко дека нашиов народ отупе од "шпански серии",кој во офанзива се последниве 10 години,а не памтам дека нашиов народ беше нешто помудар претходно.Плус смачено ми е да слушам наоколу колку шпанските серии се за ниска класа,мизерни се,нискобуџетни,ефтини,за прост народ,отупуваат...Дајте луѓе chill out малку,живееме во демократска земја со 70 и кусур тв програми на кабловска,имате избор што сакате гледајте,смачено ми е да слушам и читам дека се некој друг ни е виновен за нашата мизерија,како што Росалинда била крива што не знам и се деслило на Шекеринска ,или дека народот отупел од конзумирање на истата,и слични глупости,јас лично ја гледав гореспоменатата и ред други,па не се чуствувам за помалку вреден,потуп,немам помал фонд на зборови,не влегов во филм дека ќе најдам жена како Росалинда и дека ќе живееме среќно до крајот на животот...
On topic , не сум ја гледал Ангели цела недела,дај кажете како Љека влегол во подрумот кај малата Сол?:smir:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тешко дека нашиов народ отупе од "шпански серии",кој во офанзива се последниве 10 години,а не памтам дека нашиов народ беше нешто помудар.Плус смачено ми е да слушам наоколу шпанските серии се за ниска класа,мизерни се,нискобуџетни,ефтини,за прост народ,отупуваат...Дајте луѓе chill out малку,живееме во демократска земја со 70 и кусур тв програми на кабловска,имате избор што сакате гледајте,смачено ми е да слушам и читам дека се некој друг ни е виновен за нашата мизерија,како што Росалинда била крива што не знам и се деслило на Шекеринска ,или дека народот отупел од конзумирање на истата,и слични глупости,јас лично ја гледав гореспоменатата и ред други,па не се чуствувам за помалку вреден,потуп,немам помал фонд на зборови,не влегов во филм дека ќе најдам жена како Росалинда и дека ќе живееме среќно до крајот на животот...
On topic , не сум ја гледал Ангели цела недела,дај кажете како Љека влегол во подрумот кај малата Сол?:smir:
Јоцо, ти можеби не, не зборував за поединци, туку генерализирав. И пак се фаќате за тоа "имате милион програми, не го гледајте тоа". Фразава е дури подосадна од "ак не ви чинит, не идајте". Нема да го гледам тоа, ама зошто да емитуваат срања од 500 епизоди кои чинат 1000 евра, како што си велам ги купуваат на кило? За тие саат време може да се емитува некоја репортажа од светот, од Кокино, Вевчани, Лешок, Смоларите.... Едноставно само на Балканов се гледаат такви работи и не може ние да сме најинтелигентните, а Западот глуп.:smir:

Ј

јовица11

Гостин
За репортажа од Кокино тешко дека некој ќе направи,а за други репортажи ги имаш Travel chanel и livin'.Поентата ми е дека не гледај ако не сакаш(не мислам на тебе Џени)туку генарализирам.А тоа дека ќе се емитуваат сапуници(шпански,италијански,хрватски...)ќе се емитуваат додека народот ги гледа.Ние на Балканот ја гледаме Лети и Нина(затоа што по менталитет се блиски до нашите).Во Америка ја гледаат Бети,во Германија не знам која беше,во Индија Џеси...поентата ми е дека истото сценарио се прилагодува на одредена територија.А факт е дека цел свет гледа сапуници,во Америка All my children,во Австралија Home and away,и двете прикажани кај нас но укинати патем,поради слаб рејтинг,значи ние си сакаме шпанци на екраните и додека ни се добредојдени ќе се купуваат и гледаат.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
значи темава е за АНГЕЛИ на А1, ане општо за теленовели, има таква тема баш за шпанска серија, нека иде таму тој што се кара, ОК? и 100% го подржувам ЈОВИЦА, ако имате после неговиот пост, уште нешто да коментирате, знашио вие некој друг затупел, а не ние што гледааме серии, мене ми се интереснио, затоа и ги гледам.....и не се сите исти, има многу разлини!!!!
иначе не знам како ќе биде со серијава од понеделник кога почнуваме со школо????? јас мислам дека ќе ја даваат од 14 часот и од 24, на полноќ

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
значи темава е за АНГЕЛИ на А1, ане општо за теленовели, има таква тема баш за шпанска серија, нека иде таму тој што се кара, ОК? и 100% го подржувам ЈОВИЦА, ако имате после неговиот пост, уште нешто да коментирате, знашио вие некој друг затупел, а не ние што гледааме серии, мене ми се интереснио, затоа и ги гледам.....и не се сите исти, има многу разлини!!!!
иначе не знам како ќе биде со серијава од понеделник кога почнуваме со школо????? јас мислам дека ќе ја даваат од 14 часот и од 24, на полноќ
Не се грижи, Каролина специјално за тебе ќе упати молба до твоето основно училиште да бидеш ослободена во терминот кога ќе се емитуваат Ѓаволи.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
малце иронично, јас барем не паѓам на такво ниво со такви нискости да се служам, и овој пат ќе бидам како Каролина на НИВО и нема да коментирам на ТВОЈ пост.....

Kajgana Shop

На врв Bottom