Нешта / Артефакти кои не би требало да постојат

Член од
23 јули 2008
Мислења
56
Поени од реакции
1
Mozebi vonzemjanite ja posetuvaat nasata planeta uste od vremeto na postanokot na covekot. Lugeto so gi crtale slikite mozebi bile fascinirani od nivnata tehnologija i se obiduvale da ja kopiraat.. Ova sepak e moe mislenje :toe: :smir:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Mozebi vonzemjanite ja posetuvaat nasata planeta uste od vremeto na postanokot na covekot. Lugeto so gi crtale slikite mozebi bile fascinirani od nivnata tehnologija i se obiduvale da ja kopiraat.. Ova sepak e moe mislenje :toe: :smir:
I jas go mislam istoto. Nasite sakale da imaat ista tehnologija kako vonzemjanite, no ne bile vo moznost da ja imaat pa ja crtale po zidovite. Pozdrav.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Eеднаш во Димензија Х читав за некои си камења кои имаат скоро совршена топчеста форма.Се наоѓаат во Костарика.Потекнуваат од пред илјадницi години и не се знае кој ги направил и за каква цел.Сега нив ги има по музеи, ги имаат богаташите што живеат таму, а дел се и во природата, а прочитав и дека има уште но не се најдени.
Еве нешто за нив:

Костарика и неколку околни подрачја се преплавени до камени кугли. Обликувани се скоро совршено. Некои од нив се прилично мали, со дијаметар од само неколку сантиметри , додека имало и такви со дијаметар од 2,5 метри и тешки неколку тона. Топките се наоѓаат насекаде, иако нивната поента не е позната, како ни периодот на нивното настанување.

Слики:

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Шо е ова космунаут ??? Мене тоа ми личи пола месечина како знакот на муслиманите шо е :toe: а во него сонценце како „нашето“ македонско... А ова типот „внатре“ ми личи на некој арап...
Бај д веј мн ми е глуп цртежов !

Сепак најчудно ми беше ракописот на Voynich..

R

RAYTHEON23

Гостин
odlicno procitaj ja knigata od erik fon deniken tamu ima opsezna analiza i mn dobar primer imeno deniken pri istrazuvanjata kaj edno pleme zabelezal 3 metra visoko covekoliko sustestvo no so 3 prsti koga gi prasal odgovorile ova e nasiot bog gi prasal zosto i ovie odgovorile dojde so ognena topka(vselensko letalo) i ja pobedi cumata i ne spasi:vozbud:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Шо е ова космунаут ??? Мене тоа ми личи пола месечина како знакот на муслиманите шо е :toe: а во него сонценце како „нашето“ македонско... А ова типот „внатре“ ми личи на некој арап...
Знаеш кога ќе го погледнеш така, се коси со предвидувањата на Баба Ванѓа која всушност вели дека муслиманите ќе завладеат со балканот.

А од каде е всушност цртежов и од кој период?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Знаеш кога ќе го погледнеш така, се коси со предвидувањата на Баба Ванѓа која всушност вели дека муслиманите ќе завладеат со балканот.

Од црква во Косово и мислам дека е од 17 век. А и иначе има и кај нас манастир или црква незнам како беше со нацртана ракета во неа онака баш реалистично до детаљи.

Исто така тука е и катедралата во Саламанка, Шпанија каде што на фазадата има изребрано фигура многу слична на денешен космонаут. Катедралата е изградена околу 17 и 18 век.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10

Па да ако се размисли малку ....

TheMac3donian
„Запазете го симболот кој што на нас ни е доста познат. Истиот се појавува на бројни Македонски икони... дали ова значи нешто? „

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Дај ставете некоја засега необјавена мистерија :smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дај ставете некоја засега необјавена мистерија :smir:
Тешко тоа. Има многу Македонија али тешко е се најдат. За другите земји не можеме ние да кажеме а да не се објавени некаде.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Хехе... имаше уште кога ги постиравме овие на почетокот со Јове... мака ми беше да преведувам :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Античка Технологија

изгледајте пред комент..
впечаток ми остави ..
познавањето на сончевиот систем ... пример знаеле дека Земјата и останатите се вртеле околу сонцето ( а ние тоа до „скоро“ не го зневме и велевме земјата е центар и плоча)
впечаток ми оставија и 7 те табли за настанокот на светот ... итн ..

Сумеријанциве имале знаења кои ние некои ги немавме до пред 100години ...

вреди да се погледне :helou:

A

ateist

Гостин
изгледајте пред комент..
впечаток ми остави ..
познавањето на сончевиот систем ... пример знаеле дека Земјата и останатите се вртеле околу сонцето ( а ние тоа до „скоро“ не го зневме и велевме земјата е центар и плоча)
впечаток ми оставија и 7 те табли за настанокот на светот ... итн ..

Сумеријанциве имале знаења кои ние некои ги немавме до пред 100години ...

вреди да се погледне :helou:
за жал денес само може да претпоставуваме колку ќе беше напреднато

човешвото да не беше Константиновото "христијанство" кое уништувало секаков

писмен и технички доказ за напредокот на античките народи

тоа треба да ни служи како опомена на сите ......

вака можеме само да фантазираме дека ако небило вратено човештвото во камено доба поради религиозни улавштии можеби денес луѓето ќе патувале низ други галаксии .......

R

RAYTHEON23

Гостин
интересна машина имаа египканите која го гасеше огнот од цвеките кога ке посака свештеникот аа одзади уствари има цел механизам интересно...ја видов..ама немам слика

за жал денес само може да претпоставуваме колку ќе беше напреднато

човешвото да не беше Константиновото "христијанство" кое уништувало секаков

писмен и технички доказ за напредокот на античките народи

тоа треба да ни служи како опомена на сите ......

вака можеме само да фантазираме дека ако небило вратено човештвото во камено доба поради религиозни улавштии можеби денес луѓето ќе патувале низ други галаксии .......

доста плукаш на се и сешто да повторам ТЕМАТА е машини на египкани..биле напредни па дај пример нив христијанството не ги фатило:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom