Може не ама ги тераа да се нарекуваат бугари.Никога не мога да кажа,дека БГ им е по важна от МК.Тези хора носат во срцето и двете.Благодарни са на БГ,заштото направи това шо ни една друга држава на светот не направи за нив.Даде им храна,даде им куки,изучи им децата на четмо и на писмо,даде им достоен живот,коjто ни во Гр,ни во Ср можеха да получат во онова време на гонение.Хората во БГ ги приеха со топлина,па не ги караха да бидат робове,не ги караха да учат ни грчки,ни србски.
Со една дума-Бг им даде нов живот за нив и за техните идни поколениja.
Oвој има книжара во Охрид..Негово право е што ќе се чувствува..Јас не можам да му забранам..Ама, за да го почитувам и тој треба мене да ми го почитува изборот, бидејќи јас не се чувствувам како македонски бугарин, туку како МАКЕДОНЕЦ..Свој на своето...Браво това е от 1990-1992 година некаде тамо.Имало и има.
Еве ти сега бугари во Македониja 2008 година
Браво бе, двајца во една продавница во охрид.Браво това е от 1990-1992 година некаде тамо.Имало и има.
Еве ти сега бугари во Македониja 2008 година
The history repeats itself.Ако не ги одучивме од фалсификување, барем ги научивме Бугариве на македонски литературен :pos2:
+BIG 1Не може тукутака да ги оставиме. Ако сакаат да се идентификуваат со Македонската историја, пред се треба да се нарекуваат себеси МАКЕДОНЦИ. :wink:
Бидејќи нашата, македонската историја е богата со култура, традиција, вредности и богатства, а нивната е богата со коњољуби и кучеверци. Од таа причина, и нивните музеи се полни со украдени предмети од МАКЕДОНИЈА.
АаАаАА браво!!!!Никога не мога да кажа,дека БГ им е по важна от МК.Тези хора носат во срцето и двете.Благодарни са на БГ,заштото направи това шо ни една друга држава на светот не направи за нив.Даде им храна,даде им куки,изучи им децата на четмо и на писмо,даде им достоен живот,коjто ни во Гр,ни во Ср можеха да получат во онова време на гонение.Хората во БГ ги приеха со топлина,па не ги караха да бидат робове,не ги караха да учат ни грчки,ни србски.
Со една дума-Бг им даде нов живот за нив и за техните идни поколениja.
Не разбрахте ли, че приемаме македонската култура и музика като част от својата, заштото за нас Македонија е географска област. Все пак има и една Пиринска Македонија в пределите на Б'лгарија дека не е никак незначителна.+BIG 1
па цела култура и фолклор и што ли уште не е од нас ... мислам самите си признаваат дека е од Македонија се! Не им е во гените да бидат во допир со уметничките работи(исто така и со сите други работи кои болварија ја прават земја, од устав до се што сега функционира кај нив првобитно е започнато од македонските бегалци кои подоцна за жал стануваат тешки анти-македонци од големобугарската асимилаторска политика!!