A2 - Нов телевизиски канал на А1

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
И конечно стратуваше А2. Во почетокот оди како експериментална програма која со редовна работа ке почне околу 1 Септември.
А2 е сателитска телевизија која за подрачјето на Македонија треба да ја пренесуваат кабловските оператори.
Па доколку ја немате кај вашиот кабелски оператор обратете им се нив, затоа што по ова што го видов како за почеток ке вреди да се гледа.:tv:

Стартува сателитскиот канал А2

Денеска националната телевизија А1 освојува нов медиумски простор. На сателитскиот канал А2 ќе имате можност да гледате нови програмски и алтернативни новинарски содржини.

Од септември во 18 и во 21 часот студио 2 ќе емитува едночасовен магазин што ќе го подготвува бројна екипа од афирмирани и млади новинари што ќе ги предводи Александар Чомовски.

Гледачите програмата ќе може да је следат преку сателитите интелсат 9-0-2 и 10-0-2 и преку мрежите на кабелските оператори ширум Македонија.

Попрецизни информации гледачите може да добијат од локалниот кабелски оператор или на телетекстот и веб страницата на А1 Телевизија.

Информација за гледачите во Скопје: А2 преку кабелскиот оператор „Телекабел“ е поставена на каналот C-23 или на самиот почеток на „UHF бандот“, а преку операторот „Кејблтел“ А2 може да се гледа на фреквенцијата, односно каналот S-12.

изворче

во охрид кога како што...?
или дан имат?

ЕДИТ

се убаво што им текна да пуштат ваков канал,
само можат да го порават звукот
да се надеваме дека и другите телевизии ќе ја селдат А1 и ке пуштат сателитски канали

Пријателииииииииииии, браво

Само на сателит и преку кабловска ќе оди? Знае некој? Скенирам на обична, ама џабе.

Јас разбрав дека со редовна програма ќе почнеле од Септември. Дотогаш, че личи на МТВ.
Хах, МТВ...:pos2:
Сеа се прибрав и ја видов, имаше скриена камера од оние англиските. Тоно не е ко шо треба, ама сепак е „експериментална програма“ сеа...:)

Aбе има звук кај вас?

dali i alfa i sky net se na satelit i ako se koj se parametrite pozz

South Park!!!!!!!!!!! :vozbud:

EDIT: Со титлови е... добро е. :D

Ви завидувам на сите што ја гледате, али ајде да се надеваме дека ќе ја пуштат низ кабловските низ цела МК :wink:

и јас ви завидувам
кај нас ја нема уште :(
се надевам ќе биде

ama sto od ovaa TV koga ja nema vaka, mora samo na kablovska ili samo na satelitska?????????
i taka pola makedonija i vise so nemaat kablovska nema da ja gledaat
dzabe ja staile i dzabe se trudat
i kako moze south park da ide koga se nema davano p[red toa u maticnata zemja, MAKEDONIJa?
ne znam ova kako

ama sto od ovaa TV koga ja nema vaka, mora samo na kablovska ili samo na satelitska?????????
i taka pola makedonija i vise so nemaat kablovska nema da ja gledaat
dzabe ja staile i dzabe se trudat
i kako moze south park da ide koga se nema davano p[red toa u maticnata zemja, MAKEDONIJa?
ne znam ova kako
Ne mi e jasna tvojata primedba

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom