Падна митот за "патриотизмот" на Премиерот

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување
Е да го ебам сега:pos2: кој свиткан кој исправен, важно сите ќутат!

ne e bitno koj e svitkan koj ispraven (ako mislis na rbet)

bitno e na kogo mu se diga a na kogo ne

a ja mislam deka poveketo se impotentni

edinstven isklucok e rada
ama ne od politicki tuku od fizioloski pricini)

koja pozicija a koja opozicija??
zarem seuste ne ste razbrale deka toa se dve zbratimeni MAFII koi sto megjusebno se dogovaraat koj kolku godini ke krade niz MAKEDONIJA...
slusnav nekolku pati da kazete BRAVO na grcite deka se dignaa protiv vlastta ...
ajde nie da ne izlezeme na ulica i da ne si ja palime tatkovinata kako niv oti posle 100 godini ne mozeme da se opraime ama mozeme sega na slednite izbori da im kazeme deka ni e dosta od se ....t.e.da ne glasame za nitu edna od mafioskive partii....koj i da izbereme poloso ne moze da dojde...

Абе овој шупакот Миленко, изгледа лоша среќа му е на Николче наш :)
А' отиде на гости кај него, а не скина некоја зелена.

Имено се работи за синоќешната емисија на Канал 5, каде што гостине беше токму премиерот, и каде што премиерот незнам дали намерно, дали како по обичај во збунка, фино лепо си призна дека за време на Букурешт, дал зелено светло за името Република Македонија (Скопје).

Да потсетам.
Значи се работи за предлогот кој Нимиц ни го достави пред самитот на НАТО во Букурешт.
Тоа е оној ист предлог за кој Американците ни советуваа и инсистираа да го прифатиме како основа за решавање на спорот, за да имаат време и простор да извршат притисок врз грците.
За истиот тој предлог, опозицијата инсистираше да се одржи собраниска седница, за да предлогот се доработи и воглавном прифати и пушти до медијаторот Нимиц.
Тоа е оној ист предлог, за кого ДПМНЕ одби собраниска седница, со образложение дека ете СДСМ во соработка со останатите парламентарни партии, ќе го продаде името.
Тоа е оној ист предлог за кој јавната расправа беше сведена на линчување на сите оние кои размислуваа со бистра глава, и кои велеа дека за предлогот вреди да се разговара.

И најсе.
Тоа е оној ист предлог, кој Груевски во стилот на пишман аџија, го прифати токму на самитит во Букурешт.
Но тогаш веќе беше касно за било какво реагирање, и никој сериозно не го свати.

Прифаќањето на тој ист предлог од страна на Груевски, се до вчера се негираше и се држеше во тајност.
Но синоќа премиерот на гости кај шупакот Миленко, си ја отвори душичката, и дали од невнимание, дали од збунка, директно во едно негово објаснување, призна дека на самитот во Букурешт, тој прифатил предлогот Република Македонија (Скопје), да го стави на референдум.

Кој ја следеше синоќа емисијата, ќе му текне за делот каде што Груевски го објаснуваше својот став околу името, и говореше за симпатиите кои сме ги стекнале во Букурешт кај големите сили со прифаќањето на предлогот на Нимиц и со нашата конструктивност.

И сеа пази иронија.
Истиот предлог за кој ДПМНЕ и Груевски не даваа да се отвори ниту јавна, ниту пак парламентарна расправа, Груевски го прифаќа во Букурешт, а после враќањето сите ги прави предавници, затоа што демек му ги рушеле позициите.:nesvest:

Значи драги вмровци.
Со "жал" во срцето морам да констатирам, дека митот за патриотизмот на премиерот кој ви го всадиле во глава и со кој толку многу се гордеете, останува само мит.....и ништо повеќе.

ГРУЕВСКИ ВО БУКУРЕШТ ПРИФАТИ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (СКОПЈЕ).

Прифатете го тоа!

И после синоќешниот монолог на Груевски кај ш. Миленко, јас идам во недоумица и се прашувам ?
Кој е поголем поборник за компромис со грците.
Дали Бранко, или Никола.
И која е разликата помеѓу нивните ставови ?
Освен што едниот за тоа зборува отворено, а другиот притаено се крие позади народот и позади некакви позици ?

Прифатете го тоа!

Пријателе, сите го прифатија, и 60% од народот беше готов да се даде...

За НАТО, ебаго НАТО, ебате ЕУ, се у курац...

Прифатете го тоа!

Но синоќа премиерот на гости кај шупакот Миленко, си ја отвори душичката, и дали од невнимание, дали од збунка, директно во едно негово објаснување, призна дека на самитот во Букурешт, тој прифатил предлогот Република Македонија (Скопје), да го стави на референдум.

:helou:

И тоа откако би ја добиле поканата за НАТО.

И после синоќешниот монолог на Груевски кај ш. Миленко, јас идам во недоумица и се прашувам ?
Дали Бранко, или Никола.
Освен што едниот за тоа зборува отворено, а другиот притаено се крие позади народот и позади некакви позици ?

Ете, освен разликата што ја кажа, заборави да кажеш една битна разлика.

Црвенковски истиот овој предлог го отфрли три години претходно.

Пред Букурешт истиот Црвенковски инсистираше предлогот од Нимиц, да биде изгласан и прифатен од Собранието, уште пред да се изјасни Грчката влада за истиот.

Која е разликата?

Тоа што сеуште сме Македонија, тоа што продолжуваме да се бориме за она што ни следува.

Да го прифатевме ставот на Црвенковски, сега ќе бевме и без име и без НАТО.

Е сега, очигледна е намерата да се стави знакот “=“ меѓу двајцата, се со цел да му се овозможи на првиот, да поентира во надеж дека народот ќе рече “ сите се исти, не е битно кого бираме“ со што Б.Ц. би се здобил со надеж и простор уште да опстојува на политичката сцена.

Кој ја следеше синоќа емисијата, ќе му текне за делот каде што Груевски го објаснуваше својот став околу името, и говореше за симпатиите кои сме ги стекнале во Букурешт кај големите сили со прифаќањето на предлогот на Нимиц и со нашата конструктивност.
quote]

ke se koncentriram samo na ovoj del od tvojot text, za milenko voopsto ne vredi da se rasprava, osobeno ne jas, bidejki ne ja gledam taa emisija, iako vcera koga ja doznav informacijata koj ke mu bide gostin, na nekoja druga tema napisav, zainteresiranite ako sakaat da go gledat monologot na nasiot premier

za simpatiite koi sme gi steknale, ni bese predocuvano a uste i pred bukurest deka grujo ima odlicni vrski so CDU i so najmoknata zena vo Evropa, kancelarkata na germanija, i deka germanija e nas mnogu golem lobist

ako e taka, malku mi e cudna vozdrzanosta na germanija (tocno deka ne bila protiv vlez na makedonija vo nato) na samitot vo bukurest

a uste pocudno mi e deka koleskata na grujo e eden od glavnite kocnicari za viznata liberalizacija za makedonija (germanija so uste edna druga zemja od eu)

tuka nesto ne mi e jasno

:helou:

И тоа откако би ја добиле поканата за НАТО.

Ете, освен разликата што ја кажа, заборави да кажеш една битна разлика.

Црвенковски истиот овој предлог го отфрли три години претходно.

Пред Букурешт истиот Црвенковски инсистираше предлогот од Нимиц, да биде изгласан и прифатен од Собранието, уште пред да се изјасни Грчката влада за истиот.

Која е разликата?

Тоа што сеуште сме Македонија, тоа што продолжуваме да се бориме за она што ни следува.

Да го прифатевме ставот на Црвенковски, сега ќе бевме и без име и без НАТО.

Е сега, очигледна е намерата да се стави знакот “=“ меѓу двајцата, се со цел да му се овозможи на првиот, да поентира во надеж дека народот ќе рече “ сите се исти, не е битно кого бираме“ со што Б.Ц. би се здобил со надеж и простор уште да опстојува на политичката сцена.
Пери пери бртот.
Уште многу прашок ќе ти треба да го испереш непостоечкиот патриотизмот на патриотот, врз кој сеуште дрско се обидува да собира поени.
Незнам само дали сеуште и децата во УМС веруваат во вашите демагогии.

Ја гледаше синоќа голготата на Миленко и Никола ?
Доколку не, ќе се потрудам да ја најдем и ставам овде.
Па можеби неколку работи и ќе ти станат појасни.

Уште се занимавате со тој налудничав референдум..ко да за водовод се одлучува?

Во некоја рака и Бранко и Грујо се исти, и двајцата одговорноста од евентуално можната одлука за некаква промена на името сакаат да ја симнат од својот грб.
Првиот тоа проба да го направи со одлука во собранието, нели позади пратениците стојат гласачите-народот, па автоматски народот така сакал.
Овој вториот одговорноста сака да си ја симне ( не само од себе туку и од неговата партија) со референдум кој едноставно "мора" да успее.
Значи во прашање е само која техника од камасутра се сака да се примени.

Пери пери бртот.
Уште многу прашок ќе ти треба да го испереш непостоечкиот патриотизмот на патриотот, врз кој сеуште дрско се обидува да собира поени.
Незнам само дали сеуште и децата во УМС веруваат во вашите демагогии.

Ја гледаше синоќа голготата на Миленко и Никола ?
Доколку не, ќе се потрудам да ја најдем и ставам овде.
Па можеби неколку работи и ќе ти станат појасни.

Не сум во Македонија и неможам да гледам. Но бев директен сведок пред Собрание кога Бранко го иницираше гласањето за прифаќање на Р.М-С

И мноогу добро ми се познати ставовите и дејствувањата пред и после Букурешт.

А би те замолил, во кој дел од текстот ти наиде на “перење“ и што од тоа што го напишав го оспоруваш ???

И немој мене да ми се обраќаш со “вашите“ со цел да си го отсликаш имагинарниот политички опонент па ќе мелеш во празно.

Немој само популистички манипулации да користиш против мене, туку дискутирај чесно.

Прифатете го тоа!

Дали Бранко, или Никола.
Освен што едниот за тоа зборува отворено, а другиот притаено се крие позади народот и позади некакви позици ?[/quote]

И сега што може ова да значи Бранко е ангелот на мирот затоа што тој отворено зборува па видовме дека зборува отворено дури отиде и во Берлин (мислам дека таму беше) да се изјасни колку е отворен дури и на неговиот последен говор како president пред сите амбасадори на чело со оној педерот Фуере дури и пред нив беше отворен да не пофали како president на Република Македонија колку ни е средена оваа државичка демек не не бидувало за ништо убаво не пофали убаво:uvo:

Од моја гледна точка барем според мене и двајцата не се за оправдување и двајцата си го гледаат џебот секогаш да им биде полн а после да си се оправдаат “не бев јас тој беше“. Епа до кога бе луге така до кога! Не џабе лугето во сите други држави кога им дојде преку глава почнуваат со масовни протести и никој од нив не става маски насмеани као демек продолжете така супер ни е само ова кај нас го има можам да кажам дека во последниве години скоро 80% од протестите се со партиски поттикнувања со партиски интереси и цели или се организираат од страна на СДСМ или ВМРО само едни против други се клукаат ко некој мршојади на месо а никој не мисли за вистинските проблеми на народот како на пр. за тешката социјала во и безпарица во Македонија.
Ама мора сега да прекинам малку отидов офтопик:toe:
Не верувам дека ни Бранко ни Грујо дека ке го решат проблемот со името без разлика што и да се случи пошто никој нема г’з да се нафати после да им каже на овие луге дека немаме излез од овој проблем
толку од мене премногу сум нервозен за да продолжам да зборам :nerv:

падна митот на патриотизмот на премиерот

господинот НИКОЛА ГРУЕВСКИ Е НАРОДЕН ЧОВЕК доколку некој сака да го оцрни мислам дека тешко че му оди од рака.
ВМРО-ДПМНЕ е партија произлезена од народот(народна партија)
нема член на вмро дпмне а да не е патриот(со исклучок на поединци што залутале) вмровската влада е народна влада.
во изминативе 16-години р.македонија немала ваков премиер визионер и пред се патриот со еден збор правиот човек на право место во право време

Гвујо го прифати предлогот уште пред да се објави во јавност,финтата беше само тоа да не биде толку јавно презентирано пред да завршат изборите оти ќе паднеше и онака вештачки набилданиот рејтинг со скапи рекламни кампањи.:toe:

господинот НИКОЛА ГРУЕВСКИ Е НАРОДЕН ЧОВЕК доколку некој сака да го оцрни мислам дека тешко че му оди од рака.
ВМРО-ДПМНЕ е партија произлезена од народот(народна партија)
нема член на вмро дпмне а да не е патриот(со исклучок на поединци што залутале) вмровската влада е народна влада.
во изминативе 16-години р.македонија немала ваков премиер визионер и пред се патриот со еден збор правиот човек на право место во право време

ako e se tolku narodno kako sto vikas aj togas da go smenime imeto vo Narodna Republika Makedonija (nesto po primerot na Kina), i taka bi mozele da vlezeme vo NATO, so socuvan identitet, bidejki drzavjanite na Narodna Republika Kina se Kinezi neli, pa analogno na toa i drzavjanite na Narodna Republika Makedonija ke bidat Makedonci

i grujo i branko i makedoncite i nato i grcite (za ovie poslednive bas i ne mi e tolku gajle) ke bidat zadovolni

najdobar mozen kompromis (iako mene licno bas i ne mi se svigja)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom