Треба музичарите да се мешаат во политика?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Мое мислење е дека не треба да е мешат во политиката нека си пеет и уживаат. Старите како шо викаат „од политика и мотика“ подалеко хихи.. :)

Абе толку сега или толку се заработува или толку ги бива нашиве музичари па мора малку да земат пари и од политичариве.

Toтално ги оправдувам, сето тоа си е бизнис, тоа не е привлекување на луге за една или друга партија туку чиста забава за оние кои ке одат на митингот на пример.
Тие се пеачи и тоа им е работа, им плаќаат лугето и тие пеат на тој принцип оди тоа, им плаќаш за на свадба идат на свадба пеат, им плаќаш за на митинг идат на митинг, не гледам тука забуна.:toe:

За тие што не знаат, или не слушнале нешто друго освен антена 5 и компанија.
Музичарите се мешаат во политиката, а мешање во политиката не подразбира само пеење на кампањи. Има еден куп бендови што обработуваат социјално политички теми. Еден од попопуларните е RATM.
Според мене такво мешање во политиката преку музика е најдобриот начин како музичарите да се вклучат во тој процес. Сигурно ви текнува на компилацијата rock against bush, или american idiot.
Еден албум политички што го препорачувам на повеќето што не ми се верува дека го слушнале
post-295452-1123508777.jpg

a koj kade e?
elena ke pee za vmro a dani za sds.. drugite?

За тие што не знаат, или не слушнале нешто друго освен антена 5 и компанија.
Музичарите се мешаат во политиката, а мешање во политиката не подразбира само пеење на кампањи. Има еден куп бендови што обработуваат социјално политички теми. Еден од попопуларните е RATM.
Според мене такво мешање во политиката преку музика е најдобриот начин како музичарите да се вклучат во тој процес. Сигурно ви текнува на компилацијата rock against bush, или american idiot.
Еден албум политички што го препорачувам на повеќето што не ми се верува дека го слушнале
Мислам дека Мрљим ја почна темата во друг правец, и со конкретни примери, па и мојот став беше некако благо ироничен за нивното појавување за време на кампањи.

А јавното изразување на одреден политички став преку уметноста на музиката е секако начин на изразување кој ми се допаѓа. Еднаш баш на Брн мислам дека му постирав песна од Ice Cube наменета за политката на Америка и војната во Ирак со страшно добро обработена и фантастично пренесена поента.

Брн друже друго е такво мешање и заработување, а друго е подржување на лоши и добри кампањи се со цел да се подобри состојбата во новчаникот на "ѕвездите"

НЕ! НЕ БИ ТРЕБАЛО!
али money makes the world goes around и затоа ...тоа е неизбежно...

Кога може Трифун Костовски да пее...

Не треба да се мешаат во Политиката и Политиката не треба да се меша кај нив

Апсолутно, самата музика си добива на тежина.
Не зборувам за настапување на политички кампањи, туку општо за поврзаноста на музиката со политиката. ;)

Па треба. Зашто? Како печурките ќе се пофалат дека пееле пред голема публика? Ем се промовираат преед некоја публика, ем добиваат пари од партијата.
За среќа има изведувачи кои не се мешаат со политиката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom