Македонцки
мадрфакр
- Член од
- 23 ноември 2007
- Мислења
- 4.281
- Поени од реакции
- 634
ијаа..да не пробуваш да ми кажеш нештоКој сака да го нема, нека ми се јави, ќе снабдам Ц4ка, па нека го дигне во воздух, онака мушки...нормално, ако е муж.
ијаа..да не пробуваш да ми кажеш нештоКој сака да го нема, нека ми се јави, ќе снабдам Ц4ка, па нека го дигне во воздух, онака мушки...нормално, ако е муж.
Да, дека вози Це4.ијаа..да не пробуваш да ми кажеш нешто
Да, дека го дрвите со тоа дека боде очи (иако 10% од вас нема ни да го видат), дека бил нелегален, а сепак ќе биде, дека потсеќа на 2001ва (иако се околу нас потсеќа на 2001ва) дека наместо да биде ваков, ќе е таков (иако не е ваше/наше да одлучиме).ијаа..да не пробуваш да ми кажеш нешто
читај ме убаво...македонија е на оние кој немаат нејзина крв на рацете...на македонците турците србите и албанците кој одбраа семејство наспроти луди глави...Ако имаш конкретни решенија, делувај. Ако не, не мавај груда за тоа како Македонија била на Македонците. Според уставот, не е. Пропагираш нелегитимитет. Истото што го прави Меџити, а ти го напаѓаш.
Не си ништо подобар значи од него
ти си тој што пробува да обели крвави раце...не гледам како..соживот..во ред...со дритон сефер арун..не со тебе чакала или али..капиш!!!
Da i Skenderbeg bi mu smetal krst na Vodno neli..?:tv:Не обелувам јас никакви раце. Јас од правен аспект го дискутирам отварањето на музејот. Од етички аспект, нека го тргнат крстот кој со мој даночни пари се плаќа струја на светилките кои никогаш не светат.
Тоа е целата поента. СЕ во Р. Македонија се прави на кој како му се дигне. Без нималку да помисли на последиците. Некој дигна крст во име на Христијанска Македонија, муслиманите тоа го преќутеа. Некој гради Музеј на ОНА, македонците ќе го преќутат.
Легитимност е глупо да се побара, кога сам си во влада и си правиш што сакаш. Печат на хартија е, ништо сложено за изведба. Морално гледано, ни македонците не се поарни во некои точки. Така да...Караванот врви, кучињата лаат, а некој ќе ми соли памет што би било подобро.
Едно сигурно знам. Владата е избор на народот. Владата е отсликување на народот. А чим веќе пљукате по владата, пљукате по себеси.
После целото патриотско мавање груди, исто како во времето коа ги пљукаа СДСМ дека коалицираа со ДУИ, ќе дојде денот кога ВМРО-ДМПНЕ ќе стави печат за легитимност на овој музеј. После по кого ќе пљукаме? Сите патриоти, кој од кого поголем, па кога Биљаљи ќе оцрнува по колумни, он бил предавник
П.С Не ме интересира дали ти лично, или некој друг гласал за нив. НЕКОЈ гласал, а тоа некој е мнозинство.
Da i Skenderbeg bi mu smetal krst na Vodno neli..?:tv:
A ti znaesh deka hristijanite se vo mnozinstvo vo Makedonija i kaj sakat ke izgradat crkva i krst..
Ke go prasham koga ke odam kaj grobot negov vo SV NIKOLA PRAVOSLAVNA CRKVA MEGJU IKONI I KE SE PREKRSTAM ZA SPAS ZA NASATA MILA PRAVOSLAVNA VERA. Ic da ne se sekirash.Ете го, попувај до сабајле, коа си труп.
Си постојат верски заедници да финансираат такви работи! Око не ми трепнуе ако на срет плоштад го поместат. Разбери го веќе тоа еднаш. АМА НЕ СО МОИ ДАНОЧНИ ПАРИ! ЈАС НЕ ВЕРУВАМ ВО ТОА! Прај школо со моите пари, прај спортски сали, нешто што ЦЕЛИОТ народ ќе има добивка. А не религиозен објект кој што не е ни одржуван ко што треба, и кој што не е ни посетен од голем број христијани.
Ама што да ти објаснувам па, узди на главата имаш и гледаш само тоа дека пречело. Па пречи нормално, за мене не од религиозна точка, од државна точка. Нит џамија сакам да биде градена со мои пари, нит крст. Појасно ти е сеа? А за Скендербег ич око не ми трепнуе дали ќе му пречел или не. Прашај го.
Ајде бе сиктер , преку к.. со тие ТВОИ пари.Со кои твои бе ???? Со тие кои ги заработуваш на битпазар од продавање на цигари кои ги правите во Арачиново.Или со тие од кои шверцувате дрога , на оружје , или со тие од препродажба на земјоделски производи, или во дуканите на булевар Југославија кои ни фирма немаат, земјата која бесправно ја имате окупирано и употребувате со години , куките кои 90% се изградени неплански и нема платено давачки , струја ,вода со години не плаќате ,И СВЕ ЦРНО И ПОГАНО ШТО СЕ РАБОТИ ВО ДРЖАВА А ЗА КОЈА ВИ СЕ ГЛЕДА НИЗ ПРСТИ ПОРАДИ ВАШИТЕ ЕБЕНИ „ПРАВА“. Море сте аздисале до немај каде , не се курчи со тоа што е нечесно и крваво , и што му зема со години на македонецот леб од уста :nenene:Ете го, попувај до сабајле, коа си труп.
Си постојат верски заедници да финансираат такви работи! Око не ми трепнуе ако на срет плоштад го поместат. Разбери го веќе тоа еднаш. АМА НЕ СО МОИ ДАНОЧНИ ПАРИ! ЈАС НЕ ВЕРУВАМ ВО ТОА! Прај школо со моите пари, прај спортски сали, нешто што ЦЕЛИОТ народ ќе има добивка. А не религиозен објект кој што не е ни одржуван ко што треба, и кој што не е ни посетен од голем број христијани.
Ама што да ти објаснувам па, узди на главата имаш и гледаш само тоа дека пречело. Па пречи нормално, за мене не од религиозна точка, од државна точка. Нит џамија сакам да биде градена со мои пари, нит крст. Појасно ти е сеа? А за Скендербег ич око не ми трепнуе дали ќе му пречел или не. Прашај го.
И да, мнозинство се, не викам дека не се, НО, според уставот државата не е христијанска, и можам да им опнам тужба за крстот, и да си победам фино лепо на суд, со образложение дека јас како будист сум запоставен со тоа што владата не финансира и градење на буда храмови, туку троши пари само на една верска заедница запоставувајќи ги другите. Тоа, е противуставно, и победувам на суд, чим толку си запнал да бараш правдина.
Ете ти правдина, СУРОВА , но вистинита.
типично..самно ке ти одговорам кратко..тој крст не убил никого...така да вакви дпа дуи вртења и споредби на друг...Тоа е целата поента. СЕ во Р. Македонија се прави на кој како му се дигне. Без нималку да помисли на последиците. Некој дигна крст во име на Христијанска Македонија, муслиманите тоа го преќутеа. Некој гради Музеј на ОНА, македонците ќе го преќутат.
Ако имаш конкретни решенија, делувај. Ако не, не мавај груда за тоа како Македонија била на Македонците. Според уставот, не е.Сакал нејќел пак сме мнозинство во Македонија, и официјално и неофицијално, колку и да му боде очи тоа на Али Ахмети-Шизофреникот.
А инаку еве од прва рака да ви соопштам нешто. Јашар Бег-Кумбараџи (или како и да му е тоа името) не е воопшто Албанец, туку Турчин, дедо на еден многу близок пријател на татко ми кој со целото семејство пред 20 години се исели во Истанбул - Турција, а во моментиве е во Македонија, во Скопје, каде е роден и бара македонско државјанство (кое за жал не му го даваат нашиве власти).
Пријателот на татко ми, инаку кажува дека Јашар Бег-Кумбараџи бил градоначалник на Скопје во 2 мандати во време на Кралството СХС и не учествувал во Призренската лига (со оглед и на временското растојание).
Куќата која сега ќе се прави музеј на учк, била во сопственост на семејството на нашиот семеен пријател до пред 4 години, кога неговиот вујко ја продал на соседот - Албанец, а овој ја дал во владение на Општина Чаир.
Токму поради ова медиумите имаат контактирано со тетката на нашиот семеен пријател заради оваа куќа.
Инаку до пред заминувањето во Турција, семејството на нашиот пријател во посед имаше големи имоти во цел Дуќанџик, кај О.У.Јане Сандански зад полициската Бит-Пазар, Арачиново и Саук-Чешма, како наследство од нивниот дедо Јашар Бег.
Згора на се, нашиот пријател има турско, а не албанско, и име и презиме, а по бабина линија има српско потекло! НИ А ОД АЛБАНСКО!!!
Дај боже да нема!!! Подготвен сум на секаков начин да придонесам да нема, најчесен македонски збор!И џабе пак се, само се топиме во непродуктивни муабети.
Музеј на ОНА нема да има, па кој сака нека се најде испровоциран од коментаров.
Да, а типот работи со мене, во државна институција, без македонско државјанство?? Како ли е можно А да го распрашаш ти изворот уште еднаш?? Иначе дали е албанец или не, може баба ми да ти одговори која е братучетка со синот на Јашар Бег, Емин.А инаку еве од прва рака да ви соопштам нешто. Јашар Бег-Кумбараџи (или како и да му е тоа името) не е воопшто Албанец, туку Турчин, дедо на еден многу близок пријател на татко ми кој со целото семејство пред 20 години се исели во Истанбул - Турција, а во моментиве е во Македонија, во Скопје, каде е роден и бара македонско државјанство (кое за жал не му го даваат нашиве власти).