TheCrow
a mime from Hell
- Член од
- 2 јули 2009
- Мислења
- 26
- Поени од реакции
- 0
е да де...ма нали разбираш че подобен негативен текст може да се напише и за САД, и за Англија, и за јапонија и т.н. навсјак'де има негативни нешта и ако по нјакаква причина искаш да оплјуеш нјакоја д'ржава винаги можеш да го направиш, макар че лично аз не ги разбирам тези хора които са толкова озлобени, че им доставја удоволствие да плјујат по-други д'ржавиМоре село, не си дешифрирал како што треба. Нели прочита и колку позитивни работи напишав?
Во тие реони за каде што пишував навистина владее мизерија. Се надевам дека некој ден ке се управат работите здравје боже....
Немам намера да се карам или да се тепам тука нема смисла.
Постот го објавив како реакција на некои твои сограѓани што пишуваат како да живеат во Лас Вегас
п.с. Особено треба да се внимава и на менувачниците. Пред секое менување погледнете го курсот, пошто има трик-таблоа каде што можеш лесно да наседнеш и да те скинат.
Трик таблоа во смисол, ти има ставено курс 1,96 (си викаш супер, нормалниот е 1,94) и одиш менуваш. Ти даваат малку пари и се чудиш што те снашло. Ја прашуваш касиерката што е работата, а она ке ти рече да погледнеш во таблото - ДА, курс навистина има напишано 1,96 НО напишано дека тоа е за чекови!!! А во една СИТНА табела до неа ти пишува "курс за банкноти 1,45"...
Како не сликав едно такво табло...
Кога ке се навикнеш да се пазиш од некои основни работи во Софија животот е супер... Јас сум благодарен за сите години што ми ги овозможи Бугарија да студирам таму, исто како и секој еден друг странски студент. Но треба и некои од вас да намалат со национализмот и лажното фалење...
Поздрав

иначе аз не видјах нјакакво "лажно фалење"

освен това никој не казва че в б'лгарија всичко е перфектно:pos2:, но идејата на темата е да се види как се е променил живота с влизането в Европејскија С'јуз, а не какви проблеми има тјах си ги знаем:wink

п.с.:salut: