city
Модератор - технократ!
- Член од
- 1 март 2005
- Мислења
- 2.780
- Поени од реакции
- 277
И мене ми е чудно сево ова што се случува т.е. начинот на кој “игра„ НСДП во овие моменти. Некако сега ми се разјасни која била целта на таквото неконструктивно доасегашно дејствување на НСДП во Власта.
Но, еве што велат последните информации:
Како треба да се протолкува ова? Како дефитивен старт на распадот на НСПД или пак како прв чекор кон поделба на НСДП во два табори про-сдсмовски и про-вмровски табор?
Некако искрено во фракцијава влегуваат доста големи и моќни имиња од НСДП т.е. оние врз кои досега се градеше имиџот на НСДП како партија.
Искрено мислам дека ваквиот развој на настаните ќе биде погубен и ќе значи губење на многу гласови за НСДП.
Но, еве што велат последните информации:
Нет пресс напиша:Официјално прогласено фракционерство во НСДП
НСДП и официјално прогласи фракционерство. Министерот за одбрана Лазар Еленовски, поранешната министерка Вера Рафајловска, заменик министерот Живко Јанкуловски и поранешниот пратеник на НСДП, Веле Митановски денеска официјално прогласија фракционерство.
Според Еленовски фракцијата ќе дејствува малцински во рамките на партијата, а членството ќе го повика да гласа по сопствено убедување.
Како треба да се протолкува ова? Како дефитивен старт на распадот на НСПД или пак како прв чекор кон поделба на НСДП во два табори про-сдсмовски и про-вмровски табор?
Некако искрено во фракцијава влегуваат доста големи и моќни имиња од НСДП т.е. оние врз кои досега се градеше имиџот на НСДП како партија.
Искрено мислам дека ваквиот развој на настаните ќе биде погубен и ќе значи губење на многу гласови за НСДП.