Коалиција СДСМ и НСДП, се собира старото јато?

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ми е чудно сево ова што се случува т.е. начинот на кој “игра„ НСДП во овие моменти. Некако сега ми се разјасни која била целта на таквото неконструктивно доасегашно дејствување на НСДП во Власта.

Но, еве што велат последните информации:

Нет пресс напиша:
Официјално прогласено фракционерство во НСДП
НСДП и официјално прогласи фракционерство. Министерот за одбрана Лазар Еленовски, поранешната министерка Вера Рафајловска, заменик министерот Живко Јанкуловски и поранешниот пратеник на НСДП, Веле Митановски денеска официјално прогласија фракционерство.
Според Еленовски фракцијата ќе дејствува малцински во рамките на партијата, а членството ќе го повика да гласа по сопствено убедување.

Како треба да се протолкува ова? Како дефитивен старт на распадот на НСПД или пак како прв чекор кон поделба на НСДП во два табори про-сдсмовски и про-вмровски табор?

Некако искрено во фракцијава влегуваат доста големи и моќни имиња од НСДП т.е. оние врз кои досега се градеше имиџот на НСДП како партија.

Искрено мислам дека ваквиот развој на настаните ќе биде погубен и ќе значи губење на многу гласови за НСДП.

A sto vsusnost nudi NSDP i FRAKCIONERITE????...... osven UHLEBIE na doticnite i nivnite licni batleri ?????

Тешка глупост, па што се делеа од СДС доколку пак им се враќаат назад. Нели постоеше непремостлива концепциска разлика? хеххе

Него уште по трагикомично е што Петковски оди против Владата во која тој учествуваше, всушност самиот се негира.

Партијата на Тито е боза, и тој сам знае дека ако излезе на избори, ке освои едно или две пратенички места, што е премалку. Но, толку им е рејтингот, толку сработиле од ветеното. А во коалиција со СДСМ ке имаат можеби 3 или 4 места.

kako misli frakcija, ovie trojcata barat da ne se glasa za ostatkot od nsdp.Znaci ne znat so sakaT ILI ONA STARATA DENES MOJSIE UTRE TVOJSIE POSLE NEZNAM CIJSIE.....

Повеќето од членовите на НСДП се да не се влегува во коалиција со СДСМ...

tie veke vlegoja so sdsm ama Elenovski rafajlovska i mitanovski nekat da vlezat ama Anastasovski ne znam so go pribirat vo SDSM toj e ebi vetar nema svoj stav toj bese prv protiv sdsm sega e protiv Vmro, a cel mu e da go kandidiraat pak KOMUNJAR KUMANOVSKI

Тито и официјално е носител на листа во третата изборна единица..Затоа лисецот се приклони кон старото јато,а министерското крило формира фракција која ќе дејствува како НСДП само да настапи на изборите...

Подобро со НСДП во коалиција отколку со фосилот Стојменов!

Znaci pravi toa vmrovci ste,namesto da se odbranite-napagjate!A kogo plukase Stojmenov do vcera?Pa da ne mislite deka epten saalam koalicija imate?Tito e sigurno podobar od site ovie drugite vasi sojuznici.Pa go procital i toj Gruevski kakov diktator e,nema nisto cudno tuka!Od losoto i polosoto podobro e da go izberes samo LOSOTO!

Znaci pravi toa vmrovci ste,namesto da se odbranite-napagjate!A kogo plukase Stojmenov do vcera?Pa da ne mislite deka epten saalam koalicija imate?Tito e sigurno podobar od site ovie drugite vasi sojuznici.Pa go procital i toj Gruevski kakov diktator e,nema nisto cudno tuka!Od losoto i polosoto podobro e da go izberes samo LOSOTO!
Оф оф на некој не му дале да се омрси за мајот, жалам, не е ова место за излив на запечени фрустрации.

Оф оф на некој не му дале да се омрси за мајот, жалам, не е ова место за излив на запечени фрустрации.
Te molam da mi objasnis za sto e ova mesto?Ako tebe ti se svigja samo tvoeto mislenje kazuvaj si go pred ogledalo!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom