Тоа е веќе друга приказна и е ствар на акција-реакција.Ако жена крене рака како начин на разбирање, тогаш не гледам зошто не би била "разбрана" на истиот начин. Кога некој се залага за еднаквост треба да ја добие на секое ниво.
Се слагам, Ада. Муабетот ми беше во насока дека не можеш некого да обвиниш дека те удрил и дека е насилство само затоа што си жена. Ако веќе си кренала рака, ако провоцираш, не можеш да очекуваш дека ќе бидеш толерирана врз основа на тоа што си физички послаба.Тоа е веќе друга приказна и е ствар на акција-реакција.
Си сакал демонстрација на сила, еве демонстрација на сила in your face.
Али тепање некој кој не те удира и кој во физички поглед е инфериорен...Тоа е само садизам и насилие.
Ме пали бе.Што му фали на садизмот? м? Не те пали тоа?
Ме пали бе.
Али садизам у секс, садизам кој е као предига и остали суптилни варијанти на садизам.
А, садизам од стилот " денес сум накурчен од работа, а ти тука ми пискаш, па затoa ќе ти пукнам аркада" ми е као turn off, пошо ме плаши.
А, за фалење, нишо не му фали. Освен тоа што, ако се подзанесеш у садизам, може и у затвор да завршиш. Тоа му е као down side.
Еднаквост-шмеднаквост. Лицемерно е на таа еднаквост да се вадите. Добро знаете дека еднаквоста меѓу мажите и жените нема никаква врска со докажување на физичка сила, туку на далеку поинтелектуални нивоа, ама интересно е што вака лешперски го користите нашиот стремеж против нас.Треба да знаете дека не секој ќе ви дозволи предност поради полот,а се стремиме нели кон еднаквост, да се однесувате како деспоти во врската.
Се надевам мојава погорна реплика беше со доволно низок тон кажана, за у случај да не ми најдеш адреса, па да ти се упали фитиљот.А јас си имам една маана, не поднесувам повисок тон и дерење, мнооогу сум лагоден и мирен, но имам краток фитиљ што би се рекло.
Не е ова суд за тебе некој да те оправдува или осудува. Не е ко да ќе те тужиме, ама дека си постапил дебилно, си постапил.па баш сакам да знам дали некој ме оправдува или ме осудува:helou:
Све шо е грубо и што ги прави двајцата sexualy aroused е ок ствар.Ок, не ја чепкаме аркадата во никој случај.
А дали плескањето по газ, во случај да се вратам накурчен од работа, ќе го земеш за садизам и насиље кон инфериорното газе?
Неее, Псаајјј Лицемерно и патетично е да се повикувате на еднаквост,а притоа да го толкувате двозначно и да злоупотребувате ситуација како што вам ви одговара.Еднаквост-шмеднаквост. Лицемерно е на таа еднаквост да се вадите. Добро знаете дека еднаквоста меѓу мажите и жените нема никаква врска со докажување на физичка сила, туку на далеку поинтелектуални нивоа, ама интересно е што вака лешперски го користите нашиот стремеж против нас.
Мене друго ми фати око. „Деспоти во врската“. Побогу. :nesvest: Да не си бараш девојка у карате клуб или у "We hate men" social групи?
Треба да си доволно умен да знаеш да си најдеш асално девојче кое ни во најблага форма на зборот не би изигравало деспот во врската. Истото тоа паметно девојче не би се обидело да прави сцени за да те понижи со шамар у сред диско, туку ќе чека дур стигнете дома за да те напраи подоле од гоВно (со зборови, секако) и да те казни со „Не можам денес, имам главоболка“.
А во случај предоцна да си дознал каков деспот била она, секогаш постои попаметно решение отколку да ја истепаш: раскини и, бе. Имаш критериуми некои ваљда, а ако тие се косат со нејзините постапки, ќе и раскинеш и готово, нема шо да ја шамараш.
А во однос на тоа „акција-реакција“, односно да ја удриш за возврат, океј, се сложувам дека ако му врзам шамар на машко треба и те како да очекувам еден за возврат. Ама од друга страна, ја пошто не спаѓам у тие твоите деспоти, никогаш не би удрила маж, зошто сум поцивилизирана од тоа.:smir:
Се надевам мојава погорна реплика беше со доволно низок тон кажана, за у случај да не ми најдеш адреса, па да ти се упали фитиљот.
.
Пошо ми ја прескокна претходната реплика упатена на тебе, пак ќе се обидам...Дали ако девојка се жали, кенка, бара од тебе ствари, хистериша, и тоа у тајминг кога ти си накурчен и плус си меѓу друштво, или па дознаваш дека те изварала и сл., го прави оправдан шамарот кој ќе и го врзеш?Неее, Псаајјј Лицемерно и патетично е да се повикувате на еднаквост,а притоа да го толкувате двозначно и да злоупотребувате ситуација како што вам ви одговара.
И лошо го протолкува “деспоти во врска“, бидејќи си имате вие начини преку кои скоро секогаш стремите кон контрола во врската, суптилно на женски индиректен начин.
И твојот пример, го потврдува тоа.
Без да се впуштам во генерализирање, но карактеристика ви е сето ова, кај некои поизразена кај некои не, но воглавном кај сите присутна.
А како ја манифестирате може да зависи од ситуацијата, доколку би се нашла во таква екстремна ситуација на расправија, како што јас опишав, неможеш да испланираш како би изреагирала во зависност од конфликтот.
Да не се разбереме погрешно, ама немав на ум за најобична ситница и префрлување да ја шамарам или кревам на клоци. Да не преувеличуваме. :smir:
Па..и без адреса можам да те најдам кхм, али за тебе би важел мојот последен коментар кон Ада