NBA PlayOff 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
D'antony ги имаше Стадемаер, Неш , Раџа Бел, Грент Хил, Леандро Барбоса па пак отпадна во првата рунда.

Тој готов тим(како што го нарече) треба да се тренира, во тој готов тим секој треба да си ја пронајде својата игра и својата позиција. А кој помага за тоа? Тренерот. Тренерот исто така треба да направи атмосфера за играње и за тренирање. А кога сето тоа ќе се постигни - доаѓаат резултатите и победите. А во кој се победите и титулите - Фил Џексон.

Плус сите знаеме дека таленти како Џордан или Коби е многу многу тешко да се тренираат,стално ја превземаат играта во раце, стално мислат дека се најдобри, такви играчи да имаш е меч со две острици.

Еве ЛА лани отпаднаа во првата рунда, Коби беше добар да , ама тимот пак отпадна.

За човек што има 10 титули а можно е за 2 недели и 11 да кажеш дека е лош тренер за мене е апсурд.

П.С Не е само Џексон тренер на Лејкерс, тука е и Абдул-Џабар(кој работи исклучиво со Бајнам), Меџик Џонсон, Брајан Шо...затоа тој готов тим не е така како што изгледа.
Ми го зема одговорот. Како тоа тренерот не е важен??? Феникс имаа според мене најдобар тим во лигата па ништо не направи.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
брат ако Фил Џексон не е добар тренер за тебе кој е тогаш?Давитков?:)
а што викаш дека увек тренирал готов тим и пишуваш за шарлот и мајами да ги тренирал што ќе направел ете и они имаат звезди у екипа кај шарлот е крис пол кај мајами вејд и шек(више не али кога беше земаа титула ) и ете и они стигнаа далеку бегај врска немаш
Кај игра Крис Пол???? :uvo::pos2::pos2:Јас сум немал врска,бегај таму.Јас кажав мислење а ти кажа глупост. Џексон од увек тренирал готови тимови!!!Факт!! Дон Нелсон, Рик Карлајл,Лени вилкинс,Лери Браун...тие се добри тренери.Шарлот не стигна далеку годинава а Мајами коа зема титула имаше баш таков готов тим.Го земаа Шек,Вилијамс,Вокер,Пејтон,Вејд више си беше тука. Само ме потврдуваш со ова. Тоа ти е тим за една сезона.И кај се сеа? Си отидоа некој играчи и оп...Пет Рајли неможе вишееее....

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Ај пак ќе пробам да ти објаснам...

Коби и Шек играа 3 години заедно. Немаа титула. Дојде до смена на тренерот. Седна Џексон на клупата. 3 титули по ред. 4 финалиња во 5 години.

Џордан играше во Чикаго пред да дојде Фил...и поминаа 3-4 години додека ја освои Чикаго првата титула со Џордан и Џексон.

Друг пример Чемберлент со Џери Вест немаа титула 5 години. Дојде Бил Шаман на тренерската позиција и истата година станаа шампиони. Треба повеќе од играчи за да земеш титула.

Пак ќе ги спомнам Феникс со Шекил,Стадемаре,Неш,Бел,Хил,Барбоса...

Повеќе не реплицирам на оваа тема зошто гледам нема поента.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Он знае а ќе знае и кој и да е на негово место. Не е ништо посебен тренер Џексон. Уствари не го ни сметам за добар тренер. Кога он водел тим шо нема некој од најдобрите играчи во лигата??
Во Чикаго,Jordan , Pippen,Rodman,Kerr...Во Лејкерс Коби ,Шек, Хори,Фишер,Фокс на времето,сега коби и Гасол.
Не е тешко да ти дадат готов тим и да те стават за тренер.Имаш една или повеќе ѕвезди? Остај ги сами нека си играат ти само кажи си мислење. тоа е е се шо праи Џексон.
Смешки. Јута ги имаше Мелоун, Стоктон и Хорначек, Далас ги имаше Дирк и Неш, Феникс сега има дрим тим, Сан Антонио исто така. Титула бо НБА нема шанси да се освои со слаб тим....никакви шанси.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Смешки. Јута ги имаше Мелоун, Стоктон и Хорначек, Далас ги имаше Дирк и Неш, Феникс сега има дрим тим, Сан Антонио исто така. Титула бо НБА нема шанси да се освои со слаб тим....никакви шанси.
Па не реков јас никаде дека со слаб тим може да се освои титула.Абе нема везе. СИ кажав мислење само. Титулите покажуваат дека не сум у право али мое мислење си е.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Па не реков јас никаде дека со слаб тим може да се освои титула.Абе нема везе. СИ кажав мислење само. Титулите покажуваат дека не сум у право али мое мислење си е.
ne se blamiraj si pisa ti pogore deka dzekson ne e dobar trener i posle ti si se razbiral u kosarka

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Ок, секој може да мисли што сака. Ама сепак мое мислење е дека грешиш.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
ne se blamiraj si pisa ti pogore deka dzekson ne e dobar trener i posle ti si se razbiral u kosarka

Па каде у ова шо си го цитирал го спомињам Џексон???.Имаш проблеми со капирање или шо е работа???? Ако сакаш да ти објаснам нешо за NBA повели,за почетници е без пари. Едно е да кажам свое мислење а друго е да се истресе дека Крис Пол игра у Шарлот. Ајде поздрав и едуцирај се малце поише на темава.
Rosssonero,можда грешам, не викам не, али ипак не го поштуем као тренер.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Хаха на изјавата на Пирс за Коби.

"He's finally going to play against one of the better defenses in the league."

Спарс лоши во одбраната (или во помала рака Јута)??? Ау или јас врска неам или ствано Пирс не знае што зборува.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Колку колку се у победи сега Сан антонио и Лејкерси?
Ако се завршиле не ми мавајте сеир ептен слабо пратам НБА у последно време :).Ако не се завршиле пишете кога е следниот меч :smir:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360

Спарс лоши во одбраната (или во помала рака Јута)??? Ау или јас врска неам или ствано Пирс не знае што зборува.
Шо тресе тој бе???? Прв пат му е у финале па го фаќаат паники сеа.:pos2:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Ако се завршиле не ми мавајте сеир ептен слабо пратам НБА у последно време :).Ако не се завршиле пишете кога е следниот меч :smir:
Да завршија 4-1 за ЛА.

Утре е почетокот на финалето во 3:00 на МТВ/ОБН.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Абе мора малку да те чешнам за ваа :pos2:, ај ништо не ти викам ај:)
Инаку серијата помеѓу Лејкерс и Спарс заврши пред една недела, тепаа Лејкерс 4-1.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154

Хахахаха ме изнасмеа Пирс, ај да речеме дека само со Денвер сме играле до сеа го разбирам, ама Спарси и Џез слаба одбрана:kesa:

Someone is afwaid of Bwyant... :pos2:
Piews is getting scawed :jaj:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Абе мора малку да те чешнам за ваа :pos2:, ај ништо не ти викам ај:)
Инаку серијата помеѓу Лејкерс и Спарс заврши пред една недела, тепаа Лејкерс 4-1.
Ахх толку ли се јаки Лејкерс бе види ги ти нив :) утре кој се во финалето???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom