Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Epa i demonite se plasat od crkvata i popovite.ne im e lesno.....

Брат ова како да го сфанам??? Да ти кажам исрено - ниту одам на црква ниту празнувам празници, ниту сакам попови ниту верувам во некој си Бог... Многу проста работа е тоа според мене... Крстена сум (јбг, не по моја волја) и тоа ме прави православен христијанин. А да ти кажам преку тииит ми е и од религија и од глуп народ (немаат култура бре, религиозни биле - жими Стојко)...
Сори за офтопикот:toe:

Не ги сакам поповите.Лажливци.Ам-бам-дам ајде сега сииине божји дојди ми под мантијава да ми те спојам со господ, ајде целивај ми рака, ас-бас уште 2-3 збора, ај сега дај 300 денари.И јас како тралалала сум православен поради тоа што сум крстен во црква, ама ич не сум религиозен па ни ми треба некој си одозгора и онака ништо ни ми помогнал па ни ми треба.

Sto luge ke bevte ?????Zaradi vakvite drzavata ni propaga.Kako moze bre Makedonec da si pluka vrz verata,a da ocekuva drug da go posituva?kaj si videl zemja koja pluka vrz svoeto,a?Nikade...zatoa site ne gazat.Ako,plukajte si......ne za dzabe pocnaa da se gradat i veke gi ima tolku dzamii.....ako ni e,sami si barame

Sto luge ke bevte ?????Zaradi vakvite drzavata ni propaga.Kako moze bre Makedonec da si pluka vrz verata,a da ocekuva drug da go posituva?kaj si videl zemja koja pluka vrz svoeto,a?Nikade...zatoa site ne gazat.Ako,plukajte si......ne za dzabe pocnaa da se gradat i veke gi ima tolku dzamii.....ako ni e,sami si barame
А што има врска верата со националноста?
Нели религиите се наднационални!

Остај ги бе брат..скроз избунетим се..затоа сеа почват и котрадикторно да дискутираат...
То се дешават кога не си сигурен во себеси...и ти треба помош од нешто ,што во случајов, не постои...

Vrska?Pa tebe samo nacionalnosta te pravi Makedonec?Ne.....tuka se i red drugi raboti.Glavnite belezi na bilo koja drzava,se kulturata,tradicijata,verata....nema tuka nisto cudno.E,sega,nasata drzava e Pravoslavna(iako e multinacionalna),kako osnova e pravoslavieto.pr.vo minatoto,postoel li patriot,koj na Turcite im rekol deka on e Makedonec,ama ne ja pocituva verata vo Makedonija?Ne.nemalo takov.kazi mu na neprijatelot taka,i ke go zaraduvas vo start.Turcite kako ke te napravat Turcin,ako ne te poturcat?Znaci ja menjas verata.Koga verata i za edna Turcija ne bi bila vazna,i potkrepa na pripadnik na takva nacija,zosto pa togas da moras da ja prifatis taa vera?Budali bile tie vo minatoto(tuka spagaat site borci i prosvetiteli),koi ne ja dale verata na neprijatelot,odbrale mec,namesto predavstvo?Vo edna prilika koga Grigor Prlicev go prenesuvaat od Ohridskiot vo Debarskiot zatvor(ili obratno bese),zavrzan so sindziri go nosat niz plostadot,megu tolpata luge,stoi i negovata majka.Koga go zdogleduva,mu prioga,go celiva,i mu veli:"Bidi mi junak,sine.Pred Sv.Klimenta gorat bezbroj kandila.AKO MI SE UPLASIS,ARAM DA TI E MOETO MLEKO".Sto tebe ova ti kazuva?Sega,u denesno vreme,koga site za 2den.bi si ja prodale i vera i drzava,sto da ocekuvas?Zatoa propagame.Drugite zemji ne se drzat taka.Sto ne odat albancite vo Rusija da gradat dzamii,a?Pa nemozat normalno.Samo kaj nas moze se.Koga ti si plukas vrz vera,kultura i se ponatamu(sto i e povrzano,kako sindzir),pa sto togas gi sprecuva ostanatite?NISTO!

Остај ги бе брат..скроз избунетим се..затоа сеа почват и котрадикторно да дискутираат...
То се дешават кога не си сигурен во себеси...и ти треба помош од нешто ,што во случајов, не постои...

da,be!!!!!!! zaboraviv,i Goce Delcev,Pitu Guli,Jane Sandanski,Sv.Kiril i Metodij,Kliment i Naum,Dimitar i Konstantin,Teodosie Sinaitski,Grigor Prlicev,Sava,Gorazd i Angelarij,i uste MNOOOOOGU drugi,ne bea "IC" sigurni vo sebe.....do toj stepen sto trpea okovi za verata i prosvetitelstvoto.......da,i tie bea glupavi kako sto ne pravite nas,i "nesigurni"vo sebe....:vozbud::vozbud::vozbud:

da,be!!!!!!! zaboraviv,i Goce Delcev,Pitu Guli,Jane Sandanski,Sv.Kiril i Metodij,Kliment i Naum,Dimitar i Konstantin,Teodosie Sinaitski,Grigor Prlicev,Sava,Gorazd i Angelarij,i uste MNOOOOOGU drugi,ne bea "IC" sigurni vo sebe.....do toj stepen sto trpea okovi za verata i prosvetitelstvoto.......da,i tie bea glupavi kako sto ne pravite nas,i "nesigurni"vo sebe....:vozbud::vozbud::vozbud:

јас лично верувам во Господ, ама во поп како претставник на Господ , никако!!!!
Прво- кој му го дал правото на попот да го претставува Господ???Се симнал господ и пишал еден декрет или пак му се сонило. за вистинската вредност на црквата можеш да земеш и да читаш нешто од Среднот век па да видиш во името на црквата и нејзините догми какви војни се воделе, колку луѓе загинале...и зашто??? зарем тоа е божја волја...никако!!!
Прашањето дали господ постои или не е прашање на слободно убедување, а не прашање на факти.Никој не може да тврди дека господ постои, може само да верува.Човекот е разумно битие , и како такво секогаш тргнува од разумот, така да се додека некој не докаже дека господ постои , едни ќче веруваат , други не. Попо мене никогаш не може да ми докаже.
За крај го знаете ли вицот за попот кога му ги дале парите за погребот што рекол-СЕГА ЌЕ ГИ ФРЛАМ ПАРИТЕ ВО ВИС, ШТО ОСТАНЕ ГОРЕ ЗА ГОСПОД , ШТО ОСТАНЕ ДОЛЕ ЗА МЕНЕ!

Не осудувајте ја црковната ерархија. Да си свештеник е мн. одговорна работа.Тие имаат коли засто му се потребни сигурно нема да одат со магаријна да крстеваат вода и да крееваат лебови. И за крстевки и венцавки земале пари па нив тоа му е работата како сто обицен работник оди на работа и зема плата така и тие имаат своја работа. Бидејќи и тие имаат фамилија за гледајње.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom