Фан Клуб: Хетафе

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Локација
Струмица
Oснован 24 Фебруари 1946 година.Стадион Coliseum Alfonso Pérez,се наоѓа во Гетафе.Сезоната 2006/07 беа во првото финале на Copa del Rey од основањето на клубот каде беа поразени од Севиља со 1-0.Израснува уште еден силен тим во Европа(само се надевам нема да биде за неколку сезони)Оваа сезона прв пат настапуваа во УЕФА Купот и се покажаа како одличен тим.....Несреќно отпаднаа..но се надевам дека следната година ке стигат подалеку со одличната игра што ја прикажуваат....
Па имате ли симпатии кон овој клуб,ви се допаѓа ли начинот на кој игра и слично...?

Имам симпатии кон нашиот помал брат.Одлични се за нивни години.ххх

За прв пат во кариерата крцаше стадионот...рекорд.

импресивни резултати бележи гетафе и ако типував дека ке се борат за опстанок :kesa:ама тоа ти е . респект за лаудруп !!

se sto znam e deka ovaa sezona nemaat poraz vo natprevarite so real, barca i baern.

respekt za toa.

ок нека биде. и тоа е минимално. а догураа до финале на шпански куп.

вечерва не измачија до даска. со барса викендов исто 0:0. шустер лани и лаудруп годинава си ја вршат работата.

Се надевам ќе продолжат вака. Сезонава се стварно силни, имаат добар состав.

Имам симпатии кон нашиот помал брат.Одлични се за нивни години.ххх

.

ок нека биде. и тоа е минимално. а догураа до финале на шпански куп.

вечерва не измачија до даска. со барса викендов исто 0:0. шустер лани и лаудруп годинава си ја вршат работата.

Интересно кога сме кај фамилијарниве врски, и Шустер и Лаудруп како играчи играа и за Реал и за Барса - едни од ретките примероци.

Уште поинтересно... стадионот им се вика Колосеум Алфонсо Перез. Кога прв пат го прочитав имево, ме асоцираше на фудбалерот Алфонсо Перез кој играше за Бетис, Барса и уште по некој клуб, но не се сеќавам дека играл за Хетафе, па не ни помислив дека токму по него го крстиле стадионот. За чудо, токму поради него стадионот го носи ова име, иако Алфонсо никогаш не играл за Хетафе, а нити против Хетафе - но е најпознатиот играч од минатата декада кој има потекло од овој крај (јужен Мадрид). Екипа со потенцијал, ме потсетува на Виљареал и сличните екипи за кои се надевам дека ќе придонесуваат од година во година да се крева рејтингот на шпанската лига.

Иако ги прегазија моите каталонци 4-0 минатата година, нема љутиш :) Жал ми е за ова што им се случи вечерва.

.

Интересно кога сме кај фамилијарниве врски, и Шустер и Лаудруп како играчи играа и за Реал и за Барса - едни од ретките примероци.

Супериорни се.

Инаку син му на Лаудруп игра во Реал Мадрид Ц.

Ова не сум го видел до сега, два пати на еден натпревар да изгубиш во последна минута.
Изгледа кармичката неправда (финале л.ш. 1999: Bayern-Man Utd) се исправува, врз грбот на Гетафе.

Армине, и јас и ти, поддржуваме екипи кои биле понижени од Хетафе :) Нема разлог за карање... или глеаш собраниска седница? ОМГ

Ако синот на Михаел има 50% од талентот на татко му, Реал Мадрид Ц ќе има првотимски квалитетен играч за некоја година. Ама татко-син конекциите не секогаш се гарант за пренос на квалитетот на фудбалерот преку ДНК. Освен Каспер Шмајхел - него ќе го биде :)

Штета зошто испуштија златна шанса да се пласираат во полуфинале. Доколку голманот не кикснеше, се ќе беше поинаку!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom