Предвремени избори!

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.585
Единствено прифатливо решение за Грција е да ја снема Македонија, македонскиот народ и нација. Тие тоа го рекоа јасно и гласно. За грците, заемно прифатливо решение за влез во НАТО е ако целосно го смениме името и се самонегираме. Толку за аргументот на ЗОТЕ.

Единствено прифатливо решение пак за нас е да го тргнеме штавелот за да не не’ кочи во Собрание и да уценува за се и сешто, за да продолжиме понатаму.
 

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
И, ќе има предвремени избори или не ?
 
Член од
3 април 2008
Мислења
86
Поени од реакции
6
Misirkov: Toa ne e sigurno i so dobro odigrani pregovori i kompromis so podrska na USA identitetot moze da go zacuvame i moze da ostaneme Makedonci koi ziveat vo na primer Severna ili Nova Makedonija .. no sigurno e dokolku ne najdeme resenie so Grcija Albancite nema da ne cekat nas .. ke si idat vo EU i NATO sami a nie ke ja molime Bugarija Bugari da ne pisat (videjte realnosta.. iljadnici veke se pisani Bugari .. i toa Makedonci .. a ne se videle stvarno teski vreminja.. ako dojde rabotata do podelba 90% ke se pisat Bugari)

Da behme drzava so 99% Makedonska nacionalnost moze ke imase alternativi.. ama so 20% Albanci i Albanija vo NATO crno ni se pisuva ako ne go fateme istiot voz.

Na UN zabravejte, videeme kolku air ima od zakoni, covecki osnovni prava i nekoi si spogodbi (Grcija sekojdnevno gi krsi i na nikoj vo EU ama bas ic ne mu e gajle.. a i nema nikakov interes zaso da im e gajle)
 
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Abe Kalipso...kako mislis da se resat tie 2 raboti so gi spomna ( vleguvanjeto vo NATO i EU ) koga gledas deka Parlamentot e skroz zakocen i nemozi da se donesi ni najednostavna odluka za bilo so bez da se koci i odolgovlekuva donesuvanjeto na vazni zakoni od strana na celokupnata takanarecena opozicija...zarem ne gledas deka cela raboat vo Parlamentot e blokirana...zatoa e najdobro da ima novi izbori i so novo i stabilno parlamentarno mnozinstvo ( verojatno ke bide istoto mnozinstvo no se nadevam ke bide pobrojno i postabilno )da se donesat site zakoni sto se potrebni za drzavava

Како мислам дека ќе се решат тие две прашања ? Па кога ќе помине време, кое нормално ќе го потрошиме за кампања, чинот на изборите, жалби и поплаки до ДИК, конституирање на Влада, Парламент, годишни одмори, другарот Буш ќе замине во „пензија„, ќе заврши претседавањето на Словенија во ЕУ и ние ќе се разбудиме од сонот ќе остане само да си речеме: е јеби га, можеби некој друг пат... Со општ политички и национален консензус, така мораа да се решат,а не со вечно одлагање заради ескивирање на одговорноста. На крај на краиштата „подобро ужасен крај, отколку ужас без крај„ нели ? И за крај, јас не сум против предвремените избори, туку сум против тоа да ни бидат приоритет сега.
 
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ова седница на собранието комплетно се претвори во нешто друго, од расправа за самораспуштање, фактички според дискусиите на пратениците од СДСМ е ПРЕЈДЕНА ВО СЕДНИЦА ЗА ИНТЕРПЕЛАЦИЈА НА ВЛАДАТА, па сега која е целта на СДСМ, викаат нема потреба од предвремени избори а всушност цело време се за тоа, ама прво ако може да се собори владата. Поголема хипокризија здравје.
 
Член од
3 април 2008
Мислења
86
Поени од реакции
6
E mnogu e lesno da se kaze da napravime reformi i da dobieme datum za pregovori + da vlezeme vo NATO i posle izbori.

Kako da se napravat tie reformi so zakocan parlament koga sekoj den nekoj izleva/vleva od koalicija i ucenuva vladata so sopstveni baranja.. za da profunkcionira Gruevski bi moral da im gi dade site pobaruvanja na Albancite .. pa i togas SDS pak ke ja koci rabotata .. i koga bi se dobile tie datumi VMRO bi izgubil dosta rejting zaradi site kompromisi koi bi morale da gi napravat.. i so razbravme posle? Datum za pregovori bi dobile ama parlamentot bi ostanal zakocan i na slednite izbori VMRO ne bi imalo dovolen broj na pratenici za stabilno da ja vodi drzavata.

Nekoj tuka zabrava deka celta ne se datum na pregovori tuku vlez vo EU (sto e pat na poveke godini kojsto ne se postignuva so nekoi improvizirani vladi polni so kompromisi i ucenuvanja)

Istata situacija so NATO .. ako se napravi kompromis pred izborite toa ke znaci isto pad na rejtingot na VMRO sto vo prevod znaci nestabilna vlada vo slednite 4 godini... sto vo prevod znaci izgubeni ne 3 meseci tuku 48

Predvremenite izbori sega pred datumite za pregovori i pred kompromisot se igra na 'se ili nisto'. Ako VMRO dobie silen mandat togas rabotite ke pocnat da se slucuvat so brzinata na svetlosta (ke ima i brzi reformi i brz kompromis a i stabilna drzava na slednite 4 godini)..

Da ke izgubime 3 meseci po izbori ama ke dobieme mnogu poveke na podolg plan.

Treba da se razmisluva na podolg plan , ne samo sto ke bide utre. Silna drzava se pravi so silna vlada , ne so 5 partii kadesto sekoj vleci na razlicna strana. Se nadevam deka SDS konecno ke gi snema od liceto na zemjata i Makedonija konecno politicki ke se fokusira spored realnosta (edna golema Makedonska partija vo koalicija so Albanska partija)
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Ахх се изнасмеав прее дур пиев кафето... пуштив ТВ и што да видам Клондарко хистериша како Груевски сакал шверц да прави, колкав националист, монарх, диктатор бил ... :tv:

Што е најсмешно, истата оваа СДС бараше интерпелација на министри , на цела Влада... гласно велеше и сеуште пази, велат дека политиката на ВМРО е катастрофална.. АМА НЕ САКААТ избори!?!

Сакаат Грујо да биде ВЛАСТ! Ви се верва ли?

Значи што можеме да заклучиме, дека сите оние ИНТЕРПЕЛАЦИИ биле само фарса, начин за кочење на Владата и оневозможување на брзо и ефикасно носење закони.
Зашто бараа ИНТЕРПЕЛАЦИЈА доколку сега кога де факто им се нуди интерпелација на Владата НЕ ПРИФАЌААТ?

Колку знаат само да бидат дволични, ниски и арогантни, без никакво достоинство и политичка ОДГОВОРНОСТ!

Сите тие долгометражни реплики до бескрај, сите илјади амандмани и плус сите ИНТЕРПЕЛАЦИИ им служеле САМО и САМО да ја кочат работата на парламентот, т.е. Владата на Груевски.

Им се нуди на тацна власта, сервирана, а тие сиротите НЕ сакаат избори.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Епа ако има избори ќе се закочи евроатланската интеграција на македонија.

1.Со овој потег ВМРО јасно покажува дека не сака да ја внесе македонија во европа и во НАТО.

Исто така покажува дека се лажни патриоти кои како нивниот основач на партијата љубчо мафтаат со македонски знамиња ама тоа не го мислат.

Нуланд кога дојде на посета убаво кажа дека во прашање се недели за да се реши влезот на Македонија во НАТО, а со предвремени избори тоа ќе се одолжи на месеци и на години и у ствари никогаш.

Ете затоа сите што сакаат сега предвремени избори се предавнаци.
Со овој потег ВМРО предавничкото се обидува да ги тргне вистинските Македонци СДС од политичка сцена.

Тие вистински Македонци од СДС кои се бореа беспрекорно да го зачуваат уставното име, не им попуштија на ВМРО да го сменат името ниту под услов влез во НАТО.

Лажните патриоти од ВМРО го СМЕНИЈА името и не ВНЕСОА ВО НАТО!

:uvo::uvo::uvo:


Зоте.. ти си прав Македонец!

Македонец кој сфаќа и прифаќа дека за влез во НАТО и ЕУ е потребно само да го смени името! Се што треба да се стори за опстојување на овој Македонцки народ и оваа историска - библиска земја е да се откажеме од истите!

Имаш право, ВМРО се кукавици кои НЕ САКААТ да го сменат името по секоја цена, кои НЕ ги прифаќаат СИТЕ предлози од Грција, кукавици кои заради едно ИМЕ НЕ успеале да не внесат во НАТО... кукавици кои сакаат да останат на власт со предвремени избори на кои ќе им суди НАРОДОТ!
 

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
А зашто толку сте се фатиле за тие ЕУ-преговори,т.е. припазете момент ЌЕ ДОБИЕМЕ ДАТУМ ЗА ПРЕГОВОРИ. какво значење има тоа за сите нас.Ќе имаме поголеми плати, поубав живот. НИшто!!!!!! Се се тоа куротресини. Со ваква економија каква што има во Македонија верувајте утре да влеземе во НАТо ќе крахираме, а верувајтте нашите пријателчиња во Европа тоа добро го знаат. Тоа го знае и ВМРОи СДСМ.
А во моментот кога Македонската економија ќе биде доволно јака за да може да ги преземе сите обврски кои произлегуваат од членството во ЕУ, и поготово во моментот кога македонскиот пазар ќе може да ја издржи конкуренцијата на слободниот економски пазар има на клоци да не исшутираат во ЕУ. Зашто обединета европа , е сушност силна европа.Стабилен и економски јак БАлкан значи посилна европа и помала шанса за САД и Русија да влијаат и праат проблеми.
затоа- сите оние филмови како демек треба да се издржи до добивање датум за преговори се глупости. а што после датумот не треба да исполнуваме обврски или да спроведуваме реформи?????
Глупости, ако ВМРО убаво ја изведат целава преизборна кампања можат да земат и 80-90 пратенички места.Моја прогноза.
 

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.498
Со тие “ЕУ интеграции“ само го плашат народот, ако Хрватска треба да се приклучи кон ЕУ во 2013-14 можете само да тркнете до Хрватска и да споредите стандард, па видите ние која година би можеле да влеземе во ЕУ.
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
А зашто толку сте се фатиле за тие ЕУ-преговори,т.е. припазете момент ЌЕ ДОБИЕМЕ ДАТУМ ЗА ПРЕГОВОРИ. какво значење има тоа за сите нас.Ќе имаме поголеми плати, поубав живот. НИшто!!!!!! Се се тоа куротресини. Со ваква економија каква што има во Македонија верувајте утре да влеземе во НАТо ќе крахираме, а верувајтте нашите пријателчиња во Европа тоа добро го знаат. Тоа го знае и ВМРОи СДСМ.
А во моментот кога Македонската економија ќе биде доволно јака за да може да ги преземе сите обврски кои произлегуваат од членството во ЕУ, и поготово во моментот кога македонскиот пазар ќе може да ја издржи конкуренцијата на слободниот економски пазар има на клоци да не исшутираат во ЕУ. Зашто обединета европа , е сушност силна европа.Стабилен и економски јак БАлкан значи посилна европа и помала шанса за САД и Русија да влијаат и праат проблеми.
затоа- сите оние филмови како демек треба да се издржи до добивање датум за преговори се глупости. а што после датумот не треба да исполнуваме обврски или да спроведуваме реформи?????
Глупости, ако ВМРО убаво ја изведат целава преизборна кампања можат да земат и 80-90 пратенички места.Моја прогноза.
Баш куротресини.
Сигурен сум дека оливер ја листа националната збирка на глупави вицови за да ја надополни штурата смисла за хумор,да ни каже некој виц на нас неандерталците.Македонија мора да се изгради однатре,да го обнови,или наново да го створи политичкото и економското јадро,па да се задвижи напред....
Преговорите се само уште една фарса издигната на значење на живот или смрт...
 

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Bravos vmro i sdsm vojnicinja, vie dur da se raspravate za istite raboti 16 godini albanskite partii se raspravat i karat koj napravil poveke za albancite i nivnite prava i sve sto rekoa deka ke ostvarat toa go storija i vo sledniot mandat ke dojdat do poslednoto a vie tuka izvadite gi ocite megjusebe. SRAMOTA


Ps. A ni edna makedonska partija nema mdrost koga idi na vlast da gi sredi bitnite prashanja na ova drzava tuka prefrulat sve na reklami na tv i vo vesnici po svetot, sdsm i vmro se isto sranje samo vmro sto se krie zad imeto VMRO.
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.654
Поени од реакции
5.338
А ти зад името ТМРО!
 

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
ајде сега малдино македонска излезете пред парламент да протестирате против промена на името бидејки сега е вистинскиот моомент, веке е спакувано новото име за македонија и македонскиот народ, само се чека нов мандат за да се верификува.

Ако се чита мегу редови и груевски на сител кажа ни треба ново мнозинство за да продолжиме со Евроатланските аспирации
 

Kajgana Shop

На врв Bottom