Ваши кражби :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Дома имам 94 пенкала сите украдени од другите класови! И уште никој незнае дека јас сум ги крадел, а се дигна голема узбуна во гимназија:pos2:

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
лани со еден другар немавме цигари го пукнавме стаклото од трафиката и почнаа да паѓаат кутии цигари...а ние бараме само една..а си отидовме со по 15 кутии у џеб :pos2::pos2::pos2:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Се сеќавам еднаш со еден другар како мали(2ро одд) украдовме смоки со играчка... немавме пари а играчката што ни се падна во претходните беше за женско па потоа на одморот украдовме, други кражби не ми текнуват не сум по тие работи:).

Но убаво се сеќавам не само јас туку цело друштво ги крадевме тапите од автомобилите:)омилени ни беа металните.

Eднаш со другарот бевме на гости со родителите и рековме ќе одиме да прошетаме... до слаткарницата демек (а ние отидовме во акција да крадеме тапи:)) но еден од жртвите не видел како му чепкаме по автомобилот и почнал да не следи,пристигнавме кај пријателите дома и чекаме да ни отворат вратата кога гледаме типот што му ги украдовме тапите стои позади нас...потоа може да замислите што се случило :vozbud::vozbud::vozbud: е тука беше крајот после ова ни на крај памет не ни текнуваше да погледнеме во тркалата на автомобилите :pos2:
Не бев единствен во тоа време речиси сите на моја возраст тогаш крадеа тапи:tapp:

Btw тапите (оние металните најубавите) ги стававме на нашите велосипеди,автомобили, мотори... кој што имал:):)

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Еднаш купував „Вест“ и по грешка земав 2 весника.
Ме мрзеше да се враќам за да го вратам назад, па сум ја однел трафиката 15 денара во минус. :pos:

Инаку, сериозно вака, ништо немам украдено.
Не е ферски да се краде. :smir:

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
hahaa interesna tema nema so...ja poise kao mala sum kradela nekoi sitnici gluposti od skolo..hahaa se sekjavam deka uste i duzam na taa prodavackata od prodavnickata od osnovno 1 denar..hahaa a da ne praime muabet od rasadnikot kolku praski otisle..mesevo moe si znae...:pos2:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
2004 на олимпијада у Атина бев као претставник на Македонија на план на културна соработка меѓу балканскиве земји...И вечерта пред да си идеме дома, по обичај не се спиеше, земавме да ги здиплиме продужните кабли и лампите(мали беа, фини) што ги имавме у собите на интернатот...Све тоа бутање у торбите, после имаше некои пропагандни материјали на колегите србоцрногорци( еeee на времето), и им земавме негде 30-тина маички,2 пакети НЕКСТ сокови,чипсови некои за ждерење за успат :)...
Таму по некоја игра на случајот се најде и оној будалана од коментатор Зоран Михајлов, а тој па уместо да ни каже мирни да седиме , тој уште појше не буцкаше да дрпаме од другиве...:)

После, по продавници вака неколку пати иам мастики здиплено, али тоа кога бев помал...Најсвежо нешто ми е есеноска у К4 трафиката до Специјал, 3 сабајле , земање 2,3 магнума додека еден наплаќа за смоки од 10 денари...:)
Сум заебувал луѓе за пари, ако тоа се смета за кражба тогаш сум апла апаш :)

Од средно иам зимано книги од библиотека затоа што не ми се чекал ред за да се пријавам , па после неприметно сум ги враќал назад, јебига ме знаеа као добар момак и све ми дозволуваа да праам...А уствари , и бев добар момак :)

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
хухух со сестра ми бевме во книжарница и на сестра ми и фалеа уште 3 денари да си ја купи острилката шо ја сакаше,а таа гуската не ни ја даваше и јас без ич око да ми трепне си ја џапнав и трчанката да ме нема ... од тогаш неам влезено во книжарницата :)

и уште еднаш иам крадено и тоа со дедо ми .. т.е. прадедо ми ... тој живее во Куманово во с.Речица .... и има нива :) .... али немаше засадено пченки а мене многу ми се јадеше ... и си земавме фино-лепо со чоекот си влеговме у нивата до нас и ги обравме се шо ни дојде при рака(од пченките) :pipi:

Gh0$T

BanishedFromMyOwnWorld
Член од
4 октомври 2008
Мислења
271
Поени од реакции
19
Не имам открадено сами се украдоа ...хахах :pos2:

отидов да купам цигари на дедо ми од продавницата... и му давам на тој продавачот 100 денари ми враќа 920 денари :vozbud::vozbud:...

Парите што ми ги вратија му реков на дедо ми дека се 20 денари и дека ке си ги земам на мене :pipi:... :smir:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Батерии од пазар, ама бев мал и не се гледав од над тезга и му викнав два-три пати на продавачот но тој не ме слушна и јас си го исправив патот под нозе :toe:.
Инаку имам крадено многу сливи, јаболки, цреши, праски од комшии:pos:

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Не имам открадено сами се украдоа ...хахах :pos2:

отидов да купам цигари на дедо ми од продавницата... и му давам на тој продавачот 100 денари ми враќа 920 денари :vozbud::vozbud:...

Парите што ми ги вратија му реков на дедо ми дека се 20 денари и дека ке си ги земам на мене :pipi:... :smir:
Дај части бе пеер:vozbud: ке те кажам да дедоти:pos2:

Јас не крадам јас си зимам:vozbud:Само од кладилници имам земено едно 200 пенкала:pos2:

Gh0$T

BanishedFromMyOwnWorld
Член од
4 октомври 2008
Мислења
271
Поени од реакции
19
Дај части бе пеер:vozbud: ке те кажам да дедоти:pos2:
xaxa....нема веке испијах ги :cug::party1::pijan:

бај д веј ке те частам од други пати хах...

еве уше една случка: кога Бев помал одевме многу души во една продавница... и јас оти бев многу низок ке се мушнам низ поголемите ке ставам нешто во џебот и на бегање...Продавницата беше во пропаѓање од мене...:pos2:

I

InF3cTeD

Гостин
Јас не крадам јас си зимам:vozbud:Само од кладилници имам земено едно 200 пенкала:pos2:
за пенкалата од кладилница срам ми а да кажувам....како професија ми е....а за друга кражба имам во Скопје кога бев со Чкембари на фудбал од тоа трафиката горе на железничка....не се знаеше кој зима кој плаќа....повеќето видов само си зимаат и си одат...па ја шо сум да плаќам :pos2:

А

Ајсшутер

Гостин
Во маалска продавница стар беше човеков едно 60-тина години, и пред 5 години одприлика и овој ни вика да му помогнеме да го товариме тракторот со приколица оти ја преместуваше продавницата и да ги однесеме работите до кајнего дома, и овие што беа поголемиве се качија на приколицава демек ќе помагаат а уствари ни џиткаа наполитанки, по цели кутии сакази и сл ние собираме :)
Инаку имаме крадено и лижалчиња еден купува 7-8 души зимаат.

S

Stefi070

Гостин
jas EDNAS samo EDNAS ukradov magneti od frizider kaj edna zena. mnogu bea ubaj vo forma na ovosja ama to ko imav 6-7 godini

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
епа ја не знам од кај да почнам... еднашсо еден другар порано у НЛ кога живеев се пикнавме у тоа градинката од чиста досада(али копиљана невидена 2-3 одд) а овој другаров сите го тормозеа у маало...и влагаме у една гаража и таму една кола(не ми текнува шо марка беше)и другаров држи стража а ја комотно си влагам(тоа за чудо отклучена) и си палам светло, барам низ документите, пари...ама само некои листови најдовме и ги земав...по пола саат се враќаме и глеаме луѓе внатре и едно комбе и таман да фатам џаде на 5 метра од гаражате ме фатија...и ја СО ПОМОШТА НА НЕБЕСНИОТ ИЗВАДИВ ЖИВА ГЛАА. му кажавме некои цигани демек сме глеале како се мотаат...и накај дома.Арно ама овој по нас фатил.и застануваме кај една сендвичара и овој не стига и кај сендвичарава се најде братучетка му на другаров...и овој типов не стигна и пак не прашува а братучетка му на овој нишо не знаеше и вика да да денес на нас ни влегоа едни цигани на час И ДЕМЕК РАБОТАВА ЖИВИ СМЕ КАКВА Е***А КОИНЦИДЕНЦИЈА.... не ми се верува !!!!!!:nesvest:
исто ми текнува(ова сеа поскоро пред 2-3- години) другари најдоа КЛУПА и ја собраа...и ја носеа едно километар ипол и кај другаров у двор ене ја уште седи...а луѓе по пат се дерат, полиции ке викале абе шо да зборам...
а од продавници ЛОМ сме праеле... ке се собереме 10 души на одмор околу тоа фрижидерот за сладоледи (а внатре па у продавницата не се дише) и еден ке отвори ранецот и друг ке полни...после цело школо јаде сладолед ГАГА.
ај сеа за сеа е доста, кога ке ми текне пак ке пишам :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom