На 3-4 саати ама немој кравјо млеко многу е посилно од мајчиното ке им предизвика проблеми, киселини, диареа. Пробај растварај го со вода или давај им млеко во правИмам кучиња стари 2 недели.Мајка им нема довлно млеко па мора да ги храниме со кравјо млеко.Цуцаат од шише тоа не е проблем но незнам по колкава количина млеко треба да примаат и колку пати дневно.
од 2 и пол до 3 месеци, порано никако.:smir:Може ли некој да ми даде совет која е најдобрата воздраст да се земе куче да се чува? (Samoyed)
Јас би рекла дека е касно 3 месеци.Може ли некој да ми даде совет која е најдобрата воздраст да се земе куче да се чува? (Samoyed)
Јас би рекла дека е касно 3 месеци.
Нашето на месец ипол го земавме.
Пребрзо расне, на 3 месеци ќе е големко веќе. Многу е слатко кога е многу малечко.
Eве го на месец ипол, а додека ова е на 3 месеци.
E сега првите денови ќе си имаш проблем ќе кенка, ќе ја бара мајка му, и откажи се од убаво спиење.
Но и да го земеш на 3 месеци пак ќе ти е тешко. Сепак го одвојуваш од неговите, го донесуваш во нова средина, со нови лица.
И знај многу е тежок почетокот.
Ама тежок е и воопшто животот со најтврдоглавото куче од сите раси, самојадот
Чешлање секој ден и шетање мнооооогу. Енергија има неверојатно многу. Знаеш влечач на санки е. Посебно во зима кога ќе те буди во 8 саат сабајле за да се игра на снег.
Стави оглас на http://www.milenici.com.mk/forum/index.php?board=52.0.Baram zenka pinch, imam sreden (srnest) pinch, zlaten, miren, 1god.i 3 meseci, pod itno mu treba devojka za ozbilno !!! Posto sega ideme na odmor, ve molam vrtete posle 5 septemvri na tel 078 223 740, sifra Godine nisu vazne
Одма на ветеринар!На кучево почнаа да му паѓаат влакна од лицето последнава недела.На местата без влакна кожата е чиста.Што може да биде?
И на моето еднаш почнаа да му паѓаат, но на грбот. И тоа само во една точка и да на кожата немаше ништо освен нешто како првут. Мислам дека не е ништо сериозно. Му паднале - му паднале, пак ќе му израснат.На кучево почнаа да му паѓаат влакна од лицето последнава недела.На местата без влакна кожата е чиста.Што може да биде?
Првпат слушам дека така се даваат таблетките. Колку дена ти рекоа така да му даваш?Здраво
Имам пит-бул кутре и ми треба совети околу давањето на апчиња за глисти. Самото куче не сака да ги конзумира ги плука па дали може да му ги давам со храна. Кутрето има околу 45 дена и ми рекоа да му давам по 2 таблети 1 сабајле една навечер.
Значи дали може да му ги ставам во храна (во месо за да не може да ги примети) или да му ги ставам во уста.
Благодарам однапред.