Што се тоа пешии? :SАбре ова кучево ми укради 5 пешии и се прејади.Сега леже ни да мрде.Шо да му правам?
Што се тоа пешии? :SАбре ова кучево ми укради 5 пешии и се прејади.Сега леже ни да мрде.Шо да му правам?
Освен можни повреди на дигестивниот систем, нема друга опасност.Кучето изеди цела коска копањ.Да не ќе му биде нешто?
Или тепај повеќе или остај ја да се истрчаКучево коа ќе види други кучиња се мрднува и бега трча по нив.Неможам да ја фатам!А коа ќе ја фатам ја тепам,убаво ја тепам.Ама никако да и дојде памет.Некој предлог?
Надвор ја чуваш или внатре?Вака сеа.. мојата мачка поврака денеска.. што и да проба после 5-10 мин го поврака..Најверојатно е нешто со тие топчиња од влакна или како и да се нарекуваат.
Значи да прашам за некој совет како да се среди,.или околу јадење и течности..апчиња и сл..
Внатре ја чувам.. Не излага надворНадвор ја чуваш или внатре?
Не ја терај со сила да јаде да не и го преоптовариш желудникот. Ако не и е подобро и утре носи ја на ветеринат може нешто каснала што не треба, а од тревата не верувам дека и еВнатре ја чувам.. Не излага надвор
И порано се дешавало да поврака ,мислам денеска дека највеке .
Знам дека треба да јаде трева.. И самата ја начекав на тераса денеска сабајле да зима да гризе од тоа цвекињата ама тоа не е трева.И баш ради тоа мислам дека е проблем со влакната..
Иако сега престанав да и давам јадење ,пошто поврака нели..
Па незнам што да и дадам за да евентуално и се подобри ситуацијата.
Обично не станува збор за ништо посериозно ако мачката повраќа. Причини може да се пренајаденост, пребрзо јадење (посебно сува храна за мачки ), топчињата влакна, па дури и нервоза и возбуда може да предизвикаат повраќање.Вака сеа.. мојата мачка поврака денеска.. што и да проба после 5-10 мин го поврака..Најверојатно е нешто со тие топчиња од влакна или како и да се нарекуваат.
Значи да прашам за некој совет како да се среди,.или околу јадење и течности..апчиња и сл..
Ладно млеко се дава во случај на труење, што не е т војот проблем.Абе одеднаш почна,значи денеска.. Што да и дадам да касне поврака..А инаку е во ОК состојба.. па решив да не и давам ништо барем нема да ја мачам .. па утре ке видиме како ке биде.
Некои викаат ладно млеко други ми викаат друго.. затоа прашав што да и дадам.. Пробав малце и Реглан али во мешавина со лажица вода и тоа го поврати.. вака кога нејаде ок си е,па може е подобро да мирува до утре.
Циклусот доаѓа на секои 6 месеци и 3 недели трае периодот кога може да забремени. Од 9 до 15 дена е најсигурно.Ќе може да ми кажете нешто повеќе за циклусот кај женките кучиња,кога добиваат,колку трае и дали можам дома да ја чувам да не ми напраи лом дома.А да и колку време треба да ја чувам настрана од уличниве фраери?