Wow... колку само си грешка.Па плачат кога ги потурчиле. Сите потурици треба еднаш да пресечат и да си се вратат таму каде што припаѓаат. Глупо е кога прадедо ти се вика Илија а ти се викаш Сулејман. Сите кој се потурчиле од еконосмки причини не заслужуваат почит.
На татко ми, еден пријател Христијанин нешто го зезал во смисла на: Сте станале Муслимани, сте ја продале верата...
А татко ми му рекол (исто така на зафрканција): Толку ви вредела, сега оваа што ја имаме ни за БИЛИОНИ НЕ ЈА ДАВАМЕ.
Бараше одговор, ете ти.
Патем, потурчен и ревертит во ислам - има огромна разлика . Има и такви има и вакви, а има и луѓе кои биле муслимани уште пред да дојдат турците, кај нас си имаме ние записи немај гајле ти. Проблемот е што ти зборуваш само по чуено
Сиромашни? :pos2::nesvest:Ова стално го кажувате и ме интересира што толку се Македонците муслимани игнорирани за сметка на Христијаните? Зарем нема Христијани што се сиромашни и што идат на печалба во други земји? Зарем и они да речат дека државата ги дискриминира и игнорира? Едноставно таква е ситуацијата не стоиме економски баш најдобро... а ако мислите за служби на македонски во џамиите тоа ќе треба сами да си се изборите, а не некои странски јазици да слушате во своја држава.
Абе пријателче, со ова ме изнасмеа прво добро, па сега ти реплицирам.
1. Не одат нашите во странство затоа што немаат финансии, туку затоа што државата не не вклучува воопшто во системот - значи, ако останат тука - за да добиеме и во власт и во позиција и во било што во Македонија па и во бизнис, мораме да трчаме по Албанците или Турците или Македонците. А кај и да појдеме, пак НИВНИТЕ ДОБИВААТ, но не НИЕ. Затоа нашите идат странство бидејќи таму правата им се уважуваат многу повеќе (примарно), живеат многу подобар живот (второ), кога сакаат се враќаат дома на одмор и тоа идат со Најнови коли, имаат направено ЗГРАДИ - повели помини на прошетка низ селата, сите кои ќе дојдат Македонци се чудат КАКО БЕ ОВА ЛУЃЕВО НЕ ЖИВЕАТ ТУКА А ЗГРАДИ ИЗГРАДИЛЕ. Изградиле само да покажат дека И ПОКРАЈ ТОА ШТО НЕКОЈ НЕ ГИ ТАНГИРА, пак можат и без нечија помош. Нам не ни треба да станеме партиски фанатици за корка леб, не брате... воопшто!
2. Во нашите села има и Христијани, јас лично имам многу добри другари Христијани. Од Христијаните, досега паметам само 3ца заминале Странство - значи другите не одат, затоа што за НИВ ДРЖАВАТА ИМА и секогаш нив знаат кај да ги пикнат да работат. Во ред, мене ми е мило за НИВ бидејќи ми се пријатели, но ова ти го кажувам за да ти напраам споредба за која ти не знаеш.
3. Она што ме чуди што сите мислите дека сме биле прво Македонци (некои биле, но не сите!) е стварно смешно. Ќе ти кажам една споредба. Постојат зборови, адети, традиции коишто НИЕ МУСЛИМАНИТЕ ги правиме, ги кажуваме или ги користиме во секојдневието а истите ЗБОРОВИ, АДЕТИ, ТРАДИЦИИ НЕ ПОСТОЈАТ НИТИ КАЈ МАКЕДОНЦИТЕ НИТИ КАЈ ТУРЦИТЕ.
Самите мои другари/пријатели Христијани неколкупати ми потврдувале: Интересно е што Вие све многу различни од Нас и по тен на кожата, и по физиономија и по начин на зборување, користење изрази. Значи Ние користиме изрази и зборови коишто САМО НИЕ ГИ КОРИСТИМЕ. Има и доста други ланец на работи коишто не ИДЕНТИФИКУВААТ засебно и кон никого.
---
Затоа, подобро прашајте него да тврдите :wink:
Поззз...
Да. Затоа тој што беше предводник на иницијативата за запирање на градба на минариња, сега стана Муслиман.Толку ве чекаат што дури забранија и минариња да градите.
Прочитај наоколу ќе видиш - да не речеш јас ти даам линкови до сајтови кои се пристрасни кон исламот.
Патем, тоа е чиста политика - политика која е релативна. Додуша, се е релативно .