Албански или Информатика

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Види брат, јас знам каде живеам и знам се тоа кој јазик треба, ама работите се менуваат (кон подобро, да се надеваме) зошто мислиш дека на некој му текна да стави албански јазик како предмет за македонските ученици? За џабе?
му текна не е исто со "се применува". бар јас незнам за таков потег, а ни мрно не даде конкретен случај. јас пак стојам зад своето, дека нема да се деси.
ама, еве ќе играме по твое(на подобро ;) ) јас учам албански, така? одам да си извадам уверение за државјанство.. што мислиш, на кој јазик ќе комуницирам со вработената позади шалтерот?

Јас ќе научам албански тогаш кога ќе имам потреба и интерес да го научам.Не можеш ни ти ни никој друг шќиптар да ме натера со сила да учам албански.

му текна не е исто со "се применува". бар јас незнам за таков потег, а ни мрно не даде конкретен случај. јас пак стојам зад своето, дека нема да се деси.
ама, еве ќе играме по твое(на подобро ;) ) јас учам албански, така? одам да си извадам уверение за државјанство.. што мислиш, на кој јазик ќе комуницирам со вработената позади шалтерот?
Тоа зависи, која е вработена таму. Ако е албанка ке зборуваш на албански, ако македонка на македонски.

Ако јас како Македонец сакам да зборувам со таа службеничка Албанка ќе треба да научам албански???

не, грешиш. албанка ако е позади шалтер, ќе пее македонски и оро ќе игра. предуслов за вработување е македонскиот. а не обратно ;)

не, грешиш. албанка ако е позади шалтер, ќе пее македонски и оро ќе игра. предуслов за вработување е македонскиот. а не обратно ;)
Тргна по мое (кон подобро:)) и ми врате по свое.
Тоа по мое значи предуслови да се мак и алб јазик.

Македонците ќе учат албански кога ќе дојдат во Албанија (читај никогаш)... Ти си морал да учиш македонски ако сакаш да го разбереш народот во земјата во која живееш, а тоа е Македонија. Ние немаме потреба да учиме туѓ јазик кој не ни е потребен само за да не разбере малцинството. (Под малцинство ги подразбирам било кои народи што живеат тука како Ромите, Турците, Србите, Албанците)

Затоа нема никогаш дечко да фатиш.

Oва дека не знаеше што да кажеш и само го стропа?

Не ,што кажа Walker Girl а предходно не има кажано кенгур и другите?
Затоа не одговорив, океј чајна грл?

значи, да повториме деца.
македонски на прво место, па албански(колку да се пополни процентот ваш).
ако и се обратам на македонски, ќе пее македонски. ако ти како "член" на малцинство и се обратиш на албански, тогаш лафете си албански.
не навлагај во научна фантастика, те молам.

класичен пример е нашиот факс. реков јас, пак ќе повторам. СЕ на македонски комуницирам и тие позади шалтер што се 99 посто албанци го пеат македонскиот и така ќе остане :wink:

Затоа нема никогаш дечко да фатиш.

Треба да знам албански за дечко да фатам? :pos:

Не ,што кажа Walker Girl а предходно не има кажано кенгур и другите?
Затоа не одговорив, океј чајна грл?

Постов го пишав пред да го видам тој од Кенгур.

lele so ne ke se nacita covek..... zar sea nie so sme makedonci treba da ucime albanski zs na nekoj (ni edna tretina od naselenieto!!!) im e maka ili ponizuvanje da ucat asolno makedonski.... a najtragicno e so albancive od mk vo stranstvo se kazvat kako MAKEDONCI a sami kazvat deka makedonski ne znaat.... i ela neka gi sfati nekoj...

значи, да повториме деца.
македонски на прво место, па албански(колку да се пополни процентот ваш).
ако и се обратам на македонски, ќе пее македонски. ако ти како "член" на малцинство и се обратиш на албански, тогаш лафете си албански.
не навлагај во научна фантастика, те молам.

класичен пример е нашиот факс. реков јас, пак ќе повторам. СЕ на македонски комуницирам и тие позади шалтер што се 99 посто албанци го пеат македонскиот и така ќе остане :wink:
Ок, Кенгуре времето ке каже.

Не,треба да знаеш албански за да се фатиш со Крејзи Појол зато што нема да ти прави муабет на македонски јазик.:pos2:

Постов го пишав пред да го видам тој од Кенгур.

Знам де знам, затоа се зафркавав. Дали е во ред да се зафркаваме понекогаш Чајна Грл (пливачката де)?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom