Албански или Информатика

Статус
Затворена за нови мислења.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Види брат, јас знам каде живеам и знам се тоа кој јазик треба, ама работите се менуваат (кон подобро, да се надеваме) зошто мислиш дека на некој му текна да стави албански јазик како предмет за македонските ученици? За џабе?
му текна не е исто со "се применува". бар јас незнам за таков потег, а ни мрно не даде конкретен случај. јас пак стојам зад своето, дека нема да се деси.
ама, еве ќе играме по твое(на подобро ;) ) јас учам албански, така? одам да си извадам уверение за државјанство.. што мислиш, на кој јазик ќе комуницирам со вработената позади шалтерот?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Јас ќе научам албански тогаш кога ќе имам потреба и интерес да го научам.Не можеш ни ти ни никој друг шќиптар да ме натера со сила да учам албански.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
му текна не е исто со "се применува". бар јас незнам за таков потег, а ни мрно не даде конкретен случај. јас пак стојам зад своето, дека нема да се деси.
ама, еве ќе играме по твое(на подобро ;) ) јас учам албански, така? одам да си извадам уверение за државјанство.. што мислиш, на кој јазик ќе комуницирам со вработената позади шалтерот?
Тоа зависи, која е вработена таму. Ако е албанка ке зборуваш на албански, ако македонка на македонски.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ако јас како Македонец сакам да зборувам со таа службеничка Албанка ќе треба да научам албански???

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
не, грешиш. албанка ако е позади шалтер, ќе пее македонски и оро ќе игра. предуслов за вработување е македонскиот. а не обратно ;)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
не, грешиш. албанка ако е позади шалтер, ќе пее македонски и оро ќе игра. предуслов за вработување е македонскиот. а не обратно ;)
Тргна по мое (кон подобро:)) и ми врате по свое.
Тоа по мое значи предуслови да се мак и алб јазик.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Македонците ќе учат албански кога ќе дојдат во Албанија (читај никогаш)... Ти си морал да учиш македонски ако сакаш да го разбереш народот во земјата во која живееш, а тоа е Македонија. Ние немаме потреба да учиме туѓ јазик кој не ни е потребен само за да не разбере малцинството. (Под малцинство ги подразбирам било кои народи што живеат тука како Ромите, Турците, Србите, Албанците)
Затоа нема никогаш дечко да фатиш.
Oва дека не знаеше што да кажеш и само го стропа?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не ,што кажа Walker Girl а предходно не има кажано кенгур и другите?
Затоа не одговорив, океј чајна грл?

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
значи, да повториме деца.
македонски на прво место, па албански(колку да се пополни процентот ваш).
ако и се обратам на македонски, ќе пее македонски. ако ти како "член" на малцинство и се обратиш на албански, тогаш лафете си албански.
не навлагај во научна фантастика, те молам.

класичен пример е нашиот факс. реков јас, пак ќе повторам. СЕ на македонски комуницирам и тие позади шалтер што се 99 посто албанци го пеат македонскиот и така ќе остане :wink:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Затоа нема никогаш дечко да фатиш.
Треба да знам албански за дечко да фатам? :pos:

Не ,што кажа Walker Girl а предходно не има кажано кенгур и другите?
Затоа не одговорив, океј чајна грл?
Постов го пишав пред да го видам тој од Кенгур.

Член од
23 септември 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
lele so ne ke se nacita covek..... zar sea nie so sme makedonci treba da ucime albanski zs na nekoj (ni edna tretina od naselenieto!!!) im e maka ili ponizuvanje da ucat asolno makedonski.... a najtragicno e so albancive od mk vo stranstvo se kazvat kako MAKEDONCI a sami kazvat deka makedonski ne znaat.... i ela neka gi sfati nekoj...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
значи, да повториме деца.
македонски на прво место, па албански(колку да се пополни процентот ваш).
ако и се обратам на македонски, ќе пее македонски. ако ти како "член" на малцинство и се обратиш на албански, тогаш лафете си албански.
не навлагај во научна фантастика, те молам.

класичен пример е нашиот факс. реков јас, пак ќе повторам. СЕ на македонски комуницирам и тие позади шалтер што се 99 посто албанци го пеат македонскиот и така ќе остане :wink:
Ок, Кенгуре времето ке каже.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не,треба да знаеш албански за да се фатиш со Крејзи Појол зато што нема да ти прави муабет на македонски јазик.:pos2:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин

Постов го пишав пред да го видам тој од Кенгур.
Знам де знам, затоа се зафркавав. Дали е во ред да се зафркаваме понекогаш Чајна Грл (пливачката де)?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom