Колумни кои се навредливи за македонските граѓани

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Која неебена крава, човече. Се гледа дека кур не видела бар 13 години.
Зарем очекувате поинаква колумна од дебил кој пишува за Утрински Весник? Зар читате такво срање?

Оваа коза нашла да омаловажува Македонци... Со тоа стаповите од знамињата да и писнете по тоа тромавиот испотен квази-новинарски гз, да види кој ќе изгледа како на скеч од К-15.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.644
Поени од реакции
48.623
Каква гнида господе боже..ц ц абе не ова трба да се чисти од корен да се земе жива риба и се стави у пичка да и прета да ја поулави,не бе не се трпи ова веќе вакви самопоргласени интелектуалци/платеници да имаат моќ и право, паа како не и срам да јаде гомна за плаење на свеќа за помен на намачен и погонат народ бе

Член од
10 март 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Се знае кој весници се под чија капа, и вакви текстови можат да се очекуваат. Она што не им одоговара на СДСМ во овој момент е тоа што се јавува нова генерација на луѓе (која не е раснета по влијание на СФРЈ), а таа нова генерација преставува голема критичка маса, па тие се обидуваат да ја смираат таа маса и да ја стават по нивна контрола, па затоа во минатото (а и сега) си имаа голем број на НВО, кои работеа /тат во нивна корист, само што ние младиве стануваме свесни за тоа, и не сакаме да се помириме со работите. Цела машинерија работи за нив.
Па видете ги последниве митинзи колку беа експонирани кај нашите медиуми, одговорот е ептен малку или ич, балканскиве медиуми повеќе пишуваа за протестиве, отколку нашиве, секако не им оди во корист тоа што се јавува нова генерација која е независна од нив, која не ги сака партиските книшки, па затоа ги користат медиумиве, кои се под нивна контрола, но за среќа интернетов не е под нивна контрола, и никогаш нема да биде, благодарение на нас, се ширеа вести за протести, се градат нови генерации, се шири критичката маса, се агитира во наша корист и слично.
Браво за муабетот. Затоа и ја отворив темата. Ако не бевме ние што пишувавме и пишуваме по форумите, што праќавме коментари на новинарите, колумнистите немаше да се случат и тие протести што ги имаше. Јас велам дека ништо не е за џабе. Дали било еден пост, дали отворање на тема или испраќање на коментар до некој колумнист... се се бери. На тој начин за првиот протест на форумот кај Миленко се прегледа темата за протестот 60.000 пати, се напишаа илјадници постови, а како резултат на тоа се собраа 30.000 луѓе.

Затоа би ве замолил сите да поработите на ова и секој ваков текст што ќе го најдете да го пријавите овде за да можиме да ги преплавиме со коментари авторите.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Sonja Kravarska pishuvashe narachani tekstovi (bukvalno!) ushte za izborite vo 1994 godina protiv togahsnata opozicija na Kiro i Branko.

Devojkata e kupena rano, mislam deka nema drug izbor, bez razlika shto vekje se sleala so sranjeto na SDSM. Zavlegla vo novinarski kriminal, no toa ne ja izzema od konsekvencite za napishanoto.

Sepak, mislam deka ima pogolemi ligushi na koi treba da se pazi: Gerovski, Erol Rizaov, itn.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Sonja Kravarska pishuvashe narachani tekstovi (bukvalno!) ushte za izborite vo 1994 godina protiv togahsnata opozicija na Kiro i Branko.

Devojkata e kupena rano, mislam deka nema drug izbor, bez razlika shto vekje se sleala so sranjeto na SDSM. Zavlegla vo novinarski kriminal, no toa ne ja izzema od konsekvencite za napishanoto.

Sepak, mislam deka ima pogolemi ligushi na koi treba da se pazi: Gerovski, Erol Rizaov, itn.
Оној серкото Поповски со емисијата Х/0 каде ги канеше докажаните анти-македонци, докажаните предавници од типот на Орданоски,Милчин.Малевски,Крадемарули,Бучко,Талевски и ред други од ист ков предавнички.
Како и самиот автор на емисијата кој впрочем е и претседател на Здружението Новинари кои работат под капата на Бранко.

Е оваа Краварска му е член во Извршниот Одбор!

Член од
10 март 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Kolumnata pogore e krajno omalovazuvacka.

Pred se poradi zalozbata na nekolki entuzijasti koi ja sakaat ovaa zemja.
Navreda kon site Makedonci!

Ocigledno nekoj se plasi od tie tribini, od ona sto narodot ima da kaze, a ne nivnite "experti" koi sirat bljuvanici partiski.

Ete ne vegovme vo NATO, preziveavme i go zacuvavme dostoinstvoto, izbravme da ne se otkazeme od nasite dedovci, od nasata istorija.

Ako na doticnata novinarka palenjeto sveki vo pomen na site Makedonci koi bea zaklani od Grcite, ako sobirot na nekolku iljadi Makedonci za zacuvuvanje na imeto i identitetot i nalikuvaat na skecevi od K-15 togas nemam sto da ja komentiram.

Jas ja razbiram, znam deka mora da zeme plata i da ja odraboti na vakov nacin.
Lesno e koga imas pero v raka i medium da izvrsis diskriminaicja na toj sto ti smeta. Mislat imaat mok,da lazat i manipuliraat lugje preku svoite textovi megjutoa ne zemaat vo predvid deka nekoj kje ja prepoznae vo tolpata i kje i ja skrsi glavata sleden pat.
Izlezi pred javnosta i sooci se so tie lugjeto koi gi napagjas, ako imas trunka hrabrost.
Браво Bratot!

Е овој дел во црвеното најповеќе ме изиритира (кај новинарката се разбира). Јас имам дедо кој што е иселен од Егејска Македонија, имам прадедо кој што беше убиен само заради тоа што бил Македонец. Јас отидов во Скопје заради нив и заради сите Македонци. И сега на ваков дрзок начин некој да не става во категорија скечеви и карикатури... едноставно не можи да се дозволи.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Оваа не ги пишува овие лајна за пари .. изгледа некој и ветил дека ќе и го свирне, односно малку усреќи ако напише ваква работа :pos2:
Море таа и го нема ова напишано.. преглупа е за такво нешто:vozbud:...само го има потпишано текстот.:toe:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Ајде малце да прочепкам и да глумам новинар!

Која е Соња Крамарска??

Новинар на „Утрински весник" и член на Извршниот одбор на Здружението на новинарите:kesa:, пишува и за Глобус!

Ако ја сретнете поздравете ја!
Брату нема ни да ја приметам и да помини покрај мене.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
„НЕ Е ГЛУПАВ ОНОЈ ШТО НЕ ЗНАЕ ДА ЧИТА...ГЛУПАВ Е ОНОЈ ШТО ВЕРУВА ВО СЕ ШТО ЌЕ ПРОЧИТА„- Иво Андриќ.:toe:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Крамарска доби публицитет во 2001, кога жестоко го нападна тогашниот спикер на парламентот Столе Андов зашто овој се трткаше и не сакаше веднаш и безусловно, како што му беше заповедано, да ја започне расправата за преиначување на Македонија од држава на македонскиот народ во рамковна. Столе подоцна ја тужеше за клевета.

Крамарска досега нема напишано ништо вредно, од нејзиното перо воглавно излегуваат мизерни нискости, недостојни за образован човек. Калипсо е во право, нема никаква причина некој да си ја валка душата читајќи ги нејзините ситни гадости, - освен, разбира се, доколку ви е потребно да знаете што подготвуваат душманите на Македонија. Досега не и се случило да биде на погрешна линија ниту еден единствен пат.

Инаку, од мене, за нејзината последна колумна, че кажам само една реченица коментар, и тоа со нејзините соствени зборови (што таа му ги упати на Столе Андов): само човек без никакви принципи и без елементарен морал може да плука врз жртвите што нашиот народ ги дал во борбата за ова што го имаме денес, и да им го лиже изметот на фашизоидните креатури од Атина.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Лелеее кaква ругоба е оваа Крамарска, маjко мила.
Не бе, некои ги казнил Господ, нема тука што да се бае.
Ретко кога да сум прочитал нешто од неа, но сега пак ич нема.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ova e od eden moj blizok.

Има една Ана Петрушева, од коjа ми се згади за време на фингираната воjна во 2001 год. (работеше за Reuters).

Сега напишала како била страшно лута за ова што се случи со приемот во НАТО. И почнале да се роjат бирократи кои велат како нашата влада била глупава дека го крстила аеродромот Александар Велки, па потоа почнале да се просеруваат грчиштата, итн.

Но се jавил и еден од нашиве ситни продадени души "Gjorgjievski". Тоj пак jа фали Грциjа дека ни дозволила некои работи и повикува на компромис. Нему лично не ми се бендисувало Горна Македониjа, но се согласувал со не знам каква.

И jас паднав во транс, седнав да му напишам одговор, па реков да го споделам. Еве го:

Gjorgjievski:

It is just great that Greece is "allowing you" to have something that is yours by definition, and is enshrined in the highest legal documents and practice at home and internationally. Namely, to be who you are.

All now see that it is not the name Macedonia that Greece is concerned with per se. It is the very existence of the Macedonian people and Macedonian nation that Greece can not come to terms with.

The UN Charter does not say Macedonia is accepted in if Greece allows it, but it says something different. Putting extralegal demands on Macedonia for changing the name at the UN then, has created a different reality now.

Now international bureaucrats can say that it was "stupid" to name our airport by the name of a person that slaughtered the entire ancient Hellenic army...and will give you advice on issues that that are and should be non-issues altogether.

The destruction of Macedonia/ns was thought to have been concluded in 1913 during the brutal Balkan wars when Macedonia was partitioned among Greece, Bulgaria, and Serbia. Yet, the Macedonian question reemerged in 1991.

Naturally, few, least of which Greece, would like the headache of dealing with consequences today of the genocide over the Macedonians that ensued then and the wholesale theft of history, of property rights Greece denies to hundred of thousands of exiled Macedonians, of the Macedonian minority on the part of Macedonia that Greece acquired in 1913, among other things.

It seems there was an understanding on some level to "close" this question in a more sophisticated way, via international sanction. Thus the UN charade with unprecedented extralegal demands on Macedonia and with the “temporary provisional reference.” This farce continues internationally and our politicians are to blame for it as well for caving in to the Greeks and to international bureaucrats, for their personal benefits, of course.

We Macedonians accept that a heavy blow was dealt to us then, and accept we are a defeated nation. But a new generation of Macedonians is rising, concious and proud of our nationality and ofour ancient history.

However, from this little piece of land on which we survived through the centuries, and together with us our Macedonian civilization that you are yet to read about, we tell you: we do not need a godfather. We have a name. We are who we are, and we cannot change our name no matter what. If we can't get into NATO the way we are as Macedonians, then all we can say is: see ya, we don't want to be ya.

Last but not least, in the past, assimilation was done by force. Today, you just cannot tell us that we do not have the freedom to sing songs about Alexander, to name our airports and streets as we please, to use our historical symbols that oh so many of our neighbors want to make as solely theirs. Because within NATO or not, we do.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Лелеее кaква ругоба е оваа Крамарска, маjко мила.
Не бе, некои ги казнил Господ, нема тука што да се бае.
Ретко кога да сум прочитал нешто од неа, но сега пак ич нема.
Нема да ги читаш нејзините написи дека е „ругоба„ , добро те разбрав, нели ?:pos2:

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Да не го заборавиме, тука и Бранко Гериз-Куропушоски од Шпиц и неговите серанции (колумни) секој ден. :):):):)

Член од
10 март 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Јас инаку ја отворив темата за да се постираат и други вакви текстови и колумни. Затоа пак ќе ве замолам секој ваков текст што ќе го најдете да го постирате тука.

Еве ги кич-патриотите на чичко Јани Макрадули. Иако најповеќе текстот е насочен кон власта, има и дел во кој е спомната интернет заедницата, па пак на некој начин навреда до нас.

http://utrinski.com.mk/?ItemID=06A36EACC23FED4FAE3C5E87040E5417

Kajgana Shop

На врв Bottom