Хаг го ослободи Рамуш Харадинај

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Si izleguva na videlina cistata borba i odlucuvacka borba , se dodeka ne se dojde do podobra sostojba za celiot albanski narod kade i da e .
I zaradi taa borba deneska Ramush Haradinaj e sloboden , Fatmir Limaj e sloboden , Kosovo e nezavisno , Albanija e vo NATO , albancite tuka imaat mnogu podobar status od porano , i nasekade albancite se gledat so drugo oko .

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Рамуш Харадинај ослободен од сите обвинувања

Макфакс
03.04.2008 19:07
Рамуш Харадинај
Хашкиот меѓународен суд денеска го прогласи за невин поранешниот премиер на Косово, Рамуш Харадинај, кој по завршувањето на формалните процедури ќе се врати во Косово.
Ослободен од обвиненијата е и соработникот на Харадинај Идриз Балај, додека Лахи Брахимај е осуден на шест години затвор.
Судскиот процес против нив започна на 5 март 2007 година и заврши на 23 јануари 2008 годинава.
Рамуш Харадинај беше осомничен за злосторства над Србите, Ромите и Албанците на Косово, во периодот на 1998-ма година.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=91406

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
...i nasekade albancite se gledat so drugo oko .
Да, особено откако пред два дена еден е затворен за тероризам, во Америка ми се чини:)
Дардан-иа, го почитувам напорот да го обелиж образот на твојот народ, ама сите знаеме што и како се случуваше... Знаеме како дојдовте до „заслужените права“, знаеме како бркавте српски семесјтва од Косово на времето, со силување на девојчиња итн, итн...
Нема потреба од убавиве приказни, не проаѓаат и оставаат само блуткав вкус во устата и за тебе, и за целиот ти народ како целина.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
се согласувам со тебе, и јас така мислам,позз
Oчигледно е нели. Војната е неизбежна, горе на Косово. Фатмир Сејдиу е некако стар и не толку искусен како Рамуш за војување и сл.

Би се надоврзал на почитуваната госпоѓица Анастазија, брат Љубе и Јохан не беа непослушни и мекотели од лични хирови, туку поради светите интереси на македонскиот народ!

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Христо, читај па збори, не кажав за нив дека се мекотели туку за, цитирам „navistina Ramush i drugite bea poslushni no dobija nezavisna drzava... “

Член од
17 февруари 2008
Мислења
195
Поени од реакции
6
a Ti za sto se fakas.... ?
Ne be on nema za sto da se faka...A i tolku e malo dusen sto uste neznae sto napravile Milos, Mladic, Seselj....pa i Arkan. Ali pola od niv gorat u pekol.

A na Ramush pola semejtvo mu oditde poradi kodosi i srpskite kukavici...

Ja ne go podrzuvam, ali koga analiziram deka za tie kodoshi kojznae kolku zrtvi otisle, pa jebiga, podobro da ne ziveat....

Ali mi se dopadna deka so bel obraz se vrati, i nikomu nisto, a masakrantite fasisticki linguri neka se krijat....

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Христо, читај па збори, не кажав за нив дека се мекотели туку за, цитирам „navistina Ramush i drugite bea poslushni no dobija nezavisna drzava... “
Анастазија, драга, изгледа ти не ме разбра баш убаво. Сакав да се надоврзам на тебе и да кажам дека не само што брат Љубе и Јохан не беа мекотели, туку тие не беа тоа поради светите македонски интереси. Те поддржувам и се надоврзувам на тебе.:wink:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Да, особено откако пред два дена еден е затворен за тероризам, во Америка ми се чини:)
Дардан-иа, го почитувам напорот да го обелиж образот на твојот народ, ама сите знаеме што и како се случуваше... Знаеме како дојдовте до „заслужените права“, знаеме како бркавте српски семесјтва од Косово на времето, со силување на девојчиња итн, итн...
Нема потреба од убавиве приказни, не проаѓаат и оставаат само блуткав вкус во устата и за тебе, и за целиот ти народ како целина.
Daaa ?
Pa zosto srbite bea onie bombardiranite ?
So kogo i jas pisuvam , neznajka , srbite samite begaa znaeja sto napravile , srbite sedea na Kosovo se dodeka ne pobegna i samata armija, policija , paravojska na Srbija , se do toa vreme tie zaedno so nivnite sili si siluvaa , plackaa , palea i diveeja niz Kosovo , pa tokmu zaradi toa ne se vrakaat sega na Kosovo , znaat sto imat napraveno .
Najgolemite masakri vrz albancite bile napraveni od nivnite bliski sosedi , koi i znaele kolku se bogati , dali imaat pari , dali nekogas slavele so albansko zname , dali nekogas loso im rekle na srbite...
Za siluvanja i placki ti se molam , zarem i za ova ke prasuvas.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Mr.M[][]N;1268169 напиша:
Ne be on nema za sto da se faka...A i tolku e malo dusen sto uste neznae sto napravile Milos, Mladic, Seselj....pa i Arkan. Ali pola od niv gorat u pekol.

A na Ramush pola semejtvo mu oditde poradi kodosi i srpskite kukavici...

Ja ne go podrzuvam, ali koga analiziram deka za tie kodoshi kojznae kolku zrtvi otisle, pa jebiga, podobro da ne ziveat....

Ali mi se dopadna deka so bel obraz se vrati, i nikomu nisto, a masakrantite fasisticki linguri neka se krijat
ОНА, ама не вашата туку како женски род... Малодушен, слеано пишување. Отиде, не одитде. Масакрантите бе:)

На Рамуш пола семејство му отиде? Соу факинг уат! И тој уништил нечие семејство, нели? Аналогно на твоето тврдење - подобро е да не живее ни тој, нели? А сега вие и споменик ќе му изградите и ментално ќе мастурбирате поради неговото ослободување! Мизерии! И со никаков бел образ не е вратен, жалам...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Дали се читаш,ова ... ко НЕБО666 се изпонаша сеа.
И те молам одговори ми,ама сакам навистина да ми одговориш,дали си свесна што направија србите Косово?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Daaa ?
Pa zosto srbite bea onie bombardiranite ?
So kogo i jas pisuvam , neznajka , srbite samite begaa znaeja sto napravile , srbite sedea na Kosovo se dodeka ne pobegna i samata armija, policija , paravojska na Srbija , se do toa vreme tie zaedno so nivnite sili si siluvaa , plackaa , palea i diveeja niz Kosovo , pa tokmu zaradi toa ne se vrakaat sega na Kosovo , znaat sto imat napraveno .
Najgolemite masakri vrz albancite bile napraveni od nivnite bliski sosedi , koi i znaele kolku se bogati , dali imaat pari , dali nekogas slavele so albansko zname , dali nekogas loso im rekle na srbite...
Za siluvanja i placki ti se molam , zarem i za ova ke prasuvas.

1. Ради тоа бомбардирање колку албански бегалци имаше во Македонија ?

2. Што е со киднапираните и исчезнати Македонци од конфликтот во 2001 ?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Anastasija nie ne barame od vas da se raduvate, toa se znae deka ve pece, posto Ramush Haradinaj bese odbranet od najslavnite svetski advokati , od kompanijata na zenata na Toni Bler , milioni evra albancite veke 3 godini sobiraat na razni manifestacii , koncerti , pesni ...
Znam deka ve pece sto ne mozete da Boshkovski da mu soberete pari za da najde nekoj podobar advokat , a ne nekoj sto branel nekoj kradec na cokolladi :)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Кој у cooratz е Небо, златен? За болдираниот дел - и јас, а најверојатно и ти знаеме дека е така:) Ајде, ајде... Не си толку мал, се сеќаваш колку ваши затвор лежеа за силувањата, не ме тролај и прави будала при ептен здрав и апла бистар разум.
БЕз да ме молиш - свесна сум за еден куп работи. Ама да го величате до небо и да го славите ослободувањето на младичов е рамно на тотална глупост!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
ОНА, ама не вашата туку како женски род... Малодушен, слеано пишување. Отиде, не одитде. Масакрантите бе:)

На Рамуш пола семејство му отиде? Соу факинг уат! И тој уништил нечие семејство, нели? Аналогно на твоето тврдење - подобро е да не живее ни тој, нели? А сега вие и споменик ќе му изградите и ментално ќе мастурбирате поради неговото ослободување! Мизерии! И со никаков бел образ не е вратен, жалам...
Вака,на Рамуш му биле убиени деца од семејството,жени,стари луѓе.
А Рамуш уништил семејство,да тоа донекаде* е вистина,ама тој не убил деца,туку војници,што мислам дека е ок,нели?

*повеќето аркановци беа пилиштарчина,наркомани етц етц,ни дома не ги сакаа,па камоли...

Kajgana Shop

На врв Bottom