Апел до сите прогресивни сили во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата GRUNGE
  • Време на започнување Време на започнување

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Апел до сите прогресивни сили во Македонија!

Денеска, 3 април 2008 година е ден кога македонската нација повторно е исправена пред историската вистина за територијалните претензии на своите соседи.
Oвој апел е до сите прогресивни сили на Република Македонија, цврсто да застанат зад својата татковина и да покаже дека ова е крај на тиранијата на нашите соседи!
Сите политички партии до сега покажаа дека немаат капацитет да ја зачуваат државата, немаат храброст да го искажат својот став, само се повеќе и повеќе го туркаат овој народ во амбисот на мегаломанијата на Грција, Бугарија, Албанија и Србија!
Сега, во 21 век, век кој е окарактеризиран како век на мирот и просперитетот, државите околу нас на чело со Грција сакаат да не ништат од картата, да не ништат од нашиот идентитет, да бидеме бугари, грци, албанци или срби! Тоа не смее да се дозволи, се додека тече македонска крв во нашите вени!
Да не дозволиме со спуштени глави да го прифатиме и овој ВТОР катастрофален Букурешт за македонскиот народ, да го уништуваме сонот на Гоце Делчев, Даме Груев, Јане Сандански и сите оние кои се бореа за независна, суверена Македонија!

Едноставно, не смееме!

Денес е денот Д, кога Македонија кажува НЕ на сите оние сили кои сакаат оваа земја да ја гледаат на дното. Денес е денот Д кога почнува да се менува свеста на македонскиот народ. Од денес ги симнуваме дипломатските капи и ракавици и слободно ќе го искажеме својот став и правото да бидеме она што сме – македонци!
Протести, петиции, јавни трибини, користење на печатени медиуми, издавање на книги во кои ќе бидат истакнати македонските гледишта е она што треба сега да го направиме. Да покажеме на светот кои сме и зошто сме! Да покажеме на светот дека сме достојни наследници на големите идеи кои ги имаа Александар Македонски, Цар Самуил, Гоце Делчев!

Ние сме македонци! Се надевам дека тоа одекнува во вас со чувство на гордост! Пред 2300 години, грците не нарекуваа варвари, сега не нарекуваат скопјани! Но, едно сите знаеме и цел свет знае, ние сме МАКЕДОНЦИ!

Па, драги мои сограѓани, со глава крената горе, да се организираме, да им покажеме на сите балкански лешинари кои сме ние!
На сите нас, преку глава ни е дојдено од нивното угнетување, малтретирање и омаловажување!
Нека биде ова манифест на македонското единство, на она што се бориме со илјадници години, а тоа е МАКЕДОНИЈА!

Време е!

flagold.gif

Мислев до сеа ќе има некој коментар...ама ништо...толку беше македончиња!

Дајте да оргазнираме некој протест!:salut:

еј мајката, одеднаш ќе изникнат МАКЕДОНЦИ, како печурки после дожд...

Блогераџија:smir: а за што протест? Па ние за се протестираме ама кога се работиза вакви работи. Што не излеземе кога стечајците протестираат за плати? Што не излеземе такстистите кога протестираат како едногласен народ? Или само вака кога ке не заебава една Грција или татарите коа ке збеснат нешто ке протестираме?

A sto predlagas da napravime nie sega. ve ne se pvinivme i toa e za golem pozdrav do vlasta vo Makedonija, sega samo da gi prekinat ovie sramni pregovori i krugot ke se zatvori. Samo Milosovski treba dobro da se zamisli ako ne i da si podnese ostavka bidejki zad grcija zastanaa dosta zemji a bogami megu niv i nekoi koi bezrezervno ni davaa podrska sto aludira na toa deka naseto MNR ne rabotelo nisto za pretstavuvanje na nasite interesi vo stranstvo. Ozgora na toa nie imame malcinstva vo drzavata koi bi mozele da se regrutiraat i da lobiraat kaj nivnite maticni drzavi (vlasi, albanci....). Diplomatija ne se pravi so davanje izjavi od Skopje tuku Milosovski ne bi trebalo da se pribira vo Makedonija.

P.S. Se prodavaat li negde pikada so likot na Bakojani,Karamanlis....

Да не дозволиме со спуштени глави да го прифатиме и овој ВТОР катастрофален Букурешт за македонскиот народ, да го уништуваме сонот на Гоце Делчев, Даме Груев, Јане Сандански и сите оние кои се бореа за независна, суверена Македонија!

А што е тоа што е катастрофално во Букурешт?

На секој слепец требаше да му е јасно уште многу однапред: на Македонија не и е местото во НАТО, ниту пак некој сака да ја види таму. НАТО ќе ни ги отвори вратите тогаш и само тогаш, кога ќе згазиме врз идеите на Гоце и Јане, кога ќе заборавиме кои сме и што сме.

Ако нешто е катастрофално поразено во Букурешт, тоа е лагата дека Македонија може да си ја заборави историјата, да им влезе во устата на хиените што порано ја парчосувале, и сеуште да биде Македонија.

МК :smir: Ние со протест сега нема ништо да направиме.Патем сите сме виновни не само овој или оној..тоа што имаме некој на чело (што според мене ни тој не знае каде да не води) ни е само мета да имаме каде да гаѓаме и ништо друго. Ако буквално ме прашаш што да правиме сега мој предлог е-молете се ова со името да се среди да не ни го сменат зашто отидовме јабана. Може не изгледа на прв поглед толку лошо колку што може да биде и колку може да ни земат со тоа. Мене воопшто не ми се допаѓа БЈРМ ама подобро тоа нека си е и нека не сметаат за единствени носталгичари по Југославија отколку нешто друго да ни стават како значка (северна или горна) што може да „избрише„ некои работи од нашата историја....БЈРМ не може зашто сите како таква и не знаат сакале ние или не. да влезевме во НАТО за некоја година може и ке си ја баравме и ЕГЕЈСКА и ПИРИНСКА..а верувам дека и Америка ке застанеше тогаш на наша страна...ама тоа веке е причам ти причу. Иначе јас сум против влегување во ЕУ.
П.С. најди на гугл слика од Бокојани испринтај ја и гаѓај:toe:

А за кој кур уште протести, имаше два, си ја завршија својата работа, дека никој од нашите политичари не треба и не смее да си игра со идентитетот.
Сега се потребни конкретни дела, мерки...

morav da se registriram za da kazam nekoj raboti:
treba na sekoj nacin da se odjebat grcite:
jas bi predlozis site makedonski sajtovi kakvi i da se da se postavi baner: ANTI GRCKI!! i site da napisat koj gi ebe grcite
potoa sekoj grk sto ke dojde vo mkd Nemora demoliranje pipsovi (kvalitetni) sabloni so makedonsko zname i Macedonia...
toa e od mene...

jas bi predlozis site makedonski sajtovi kakvi i da se da se postavi baner: ANTI GRCKI!! i site da napisat koj gi ebe grcite
potoa sekoj grk sto ke dojde vo mkd Nemora demoliranje pipsovi (kvalitetni) sabloni so makedonsko zname i Macedonia...
toa e od mene...
тоа веке е премногу нацистичко што мене не ми се допаѓа баш...:uvo:

toa e od mene...

Aj sto go popusivme vo Bukurest, pa uste ni treba da ne obvinat i za nacionalizam i nedobrososedski odnosi. Da ne zaboravime deka ne podrzaa samo nekolku drzavi, a toa znaci deka nikoj ne ja svaka nasata pozicija.

Немој на некој да му текни да крши грчки коли туку така, многу од нив се Македонци, денска на А1 и си кажаа дека не се плашат да идат, затоа што се чувствуваат МАКЕДОНЦИ.

Тие ни се нашето најсилно оружје против Грција!

Аи еј...кршење коли! Кај отидовте бре?

Друго шо сакам да кажам дека протести се потребни, ТВ патриоти, доста беше!

Последно, дајте еднаш кажате „АЈДЕ БЕ ЌЕ СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ“ доста со солење памет и другите да ви ја кројат капата!

Блогерџијо го мразам денот Д.

Нека биде денот М за Македонија!

Можеби и тоа е решение, твоево. Да се истепаат пола од машкиве Македонци, оние што личат на ирачани и иранци.... а жените црни ко турчинки вештачки да ги оплодиме со норвежани.... Тоа Словените, маме им ебам циганско, да ги претвориме во робови како што Хитлер во мајн кампф пишува, а ние да воведеме германски јазик како мајчин јазик.....да се прекстиме Deutschland
Sieg Heil, verdammter Penner!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom