НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
И уште ова:

Одлуката на НАТО да не ја покани Македонија е против стабилноста на Балканот и казна поради нејзиниот идентитет, изјави денеска во Букурешт, преговарачот за името, амбасадорот Никола Димитров.

„Ние сме казнети не затоа што не ја исполнивме нашата задача, туку поради тоа кои сме. Ние сме казнети за нашиот македонски идентитет, “изјави македонскиот преговарач Диитров.

Тој наведе дека одлуката на НАТО „е големо разочарување“ и „се коси со обврските на Грција“.

„Ова се коси со вредностите на НАТО..Тоа во голема мерка е против стабилноста на Балканот и испраќа погрешна порака до умерените политичари и радикалните сили“, изјави Димитров.

Според него, Македонија ќе се обиде да продолжи со евроатланските интеграции, но тоа сега ќе биде многу потешко.

Членството во НАТО во иднина ќе зависи од тоа како се викаш.:pos2:

Епа драги мои сограѓани и форумџии.. тоа е тоа Не влеговме.. здравје ! Пак сме живи и здрави.. ништо не ни фали. Ништо не се смени ( а верувам и нема да се смени ) и се ке си остане како што е до сега.. само малце патриотизмот кај МАКЕДОЦНИТЕ ке се разбуди. Покажавме дека сме посилни од се со тоа што ИМЕТО си го зачувавме !!!

но само едно сега ме загрижува.... кој ке ги слуша сеа нашиве јадни политичари кога ке почнат да се препукаваат вие сте криви зашто не влеговме.. или оние се криви или кој шшто напраил како и зошто.. Ај помина интересното.. одговорот го имаме. сега да си го гледаме нашиов проблем внатре во МАКЕДОНИЈА.

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

така е брат ја си велам виновни се оти не не повика сите таму :vozbud:
па да им покажиме навистина која е Македонија.
тоа треба да се продолжи понатаму што бидна бидна.
а како секогаш во Македонија еден месец се врти истото по медиумите дали е пораз или некоја победа на натпревар.:smir:

И уште ова:

Одлуката на НАТО да не ја покани Македонија е против стабилноста на Балканот и казна поради нејзиниот идентитет, изјави денеска во Букурешт, преговарачот за името, амбасадорот Никола Димитров.

„Ние сме казнети не затоа што не ја исполнивме нашата задача, туку поради тоа кои сме. Ние сме казнети за нашиот македонски идентитет, “изјави македонскиот преговарач Диитров.

Тој наведе дека одлуката на НАТО „е големо разочарување“ и „се коси со обврските на Грција“.

„Ова се коси со вредностите на НАТО..Тоа во голема мерка е против стабилноста на Балканот и испраќа погрешна порака до умерените политичари и радикалните сили“, изјави Димитров.

Според него, Македонија ќе се обиде да продолжи со евроатланските интеграции, но тоа сега ќе биде многу потешко.
Bravo.
Strasna izjava dal.
Pogodil 5 od 5 moguci tocki.

Alal da mu e.

Дека не примија во ОН се офајдивме нешто го сменивме само името и дадовме можност на Грците да преговараат.

Сега треба бојкот на грчките фирми во Македонија дефинитивно не за Космофон, ОКТА ,Веро, Хелена,.....

Браво за Димитров .. се слушаат некои вести дека сме ги затвориле границите спрема грција има ли некој некаква информација?

NATO also decided Thursday not to bring Macedonia into the alliance, but plan to do so when the former Yugoslav republic settles its name dispute with Greece.

Menjaj ime ima NATO i EU, ne menjaj ime, nema.

Fancija veto vo UN vo Sovetot za bezbednost (Sarkozy, baba mu ja ebele grci), Grcija vetira za NATO i EU. Em nema ustavno ime nikade, em nema NATO i EU.

Македонските Новинари го ебнале Шефер

Ја бојкотирале понатамошната пресконференција

Скопско за нив

Им текна барем една паметна работа. Спред мене цела македонска делегација треба демонстративно да си отиде.

NATO also decided Thursday not to bring Macedonia into the alliance, but plan to do so when the former Yugoslav republic settles its name dispute with Greece.

Menjaj ime ima NATO i EU, ne menjaj ime, nema.

Fancija veto vo UN vo Sovetot za bezbednost (Sarkozy, baba mu ja ebele grci), Grcija vetira za NATO i EU. Em nema ustavno ime nikade, em nema NATO i EU.

Има Ц4. :)

I sega pak odete kaj ciganine na odmor.....Sve da im ebam.........Nikogas ne sum gi sakal..

Добивме вето, па како сакаат тоа нека го нарекуваат:toe:
И сега што... главите горе и напред... не е крај на светот.
Циганите јавно се изјаснија, превод не е потребен.
Сега да погледнеме напред и да видиме како понатаму, по мое прво треба затварање на Македонската амбасада во циганија и замрзнување на дипломатските односи, за понатаму предложете вие!

Абе да и го начукам у газот ја на таа кравата бакојани и ќерката да му ја изнаебам на педерот караманлис и сите други грчки педеришта, како не ги срамеше бе, една рака народ сме и пак не не сакаат и сега не знам дали и ќе станеме дел од било каква Европска организација некогаш, во секој случај ќе си останеме земја од Третиот Свет уште некое време, барем додека не се прекрстиме и тоа се благодарение на нашиот јужен сосед, е фала бе клети грчишта!

-Сакас НАТО?
-Сакам
-Како се викас?
-Ами Киро Едноокиот,ме викаат.
-Ееее,охи НАТО,стани “Киклоп Киријакидис“ па мозе НАТО!
:pos2::pos2::pos2:

nekakov protest pred grcka ambasada ne e organiziran dosega???

Сега им ги одземаа политичкита кампањи на наштие политичари дефинитивно веќе и останува во ветувањата само РАЗВОЈ НА МАКЕДОНИЈА сега да ги видам колку се способни нема веќе не на избори ве носиме во НАТО и ЕУ

Б.Ц. и ГРУЈО ќе искочат на пресконференција и ќе кажат

Утре за светот ние сме МАКЕДОНИЈА

Ние треба да се појавиме кога ќе се вратат нашиве во Македонија

И да ги дочекаме со полна подршка

Само обединето Македонци

И никој нема да не скрши

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom