Што е со билбордите во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
е сега ја извлече ситуацијата ...
Многу е едноставно се работи за уметник кој има право да си ја креира уметноста што него го плени , а дали тоа ви се допаѓа или не , ваш проблем ...

Леле заради билбордериве нема да не примат во НАТО.:pos2:
Уметноста не треба да се цензурира,МК е демократска држава за разлика од атинските фашисти.

Атанас е млад, исклучително способен и вешт, а и препознаен во светот ликовен уметник. Особено ценет во САД, така да секоја негова изложба е добредојдена за наша афирмација.
Ангажиран и освестен, секогаш дава критички осврт на ситуацијата која го опкружува. Кога имаше Осама/ал каеда хистерија, си направи фина пародија на американската култура и политика. Денес, исправен пред неправдата која ни се случува, решава да се наврати на Егејците и на грдото лице на "лулката на демократијата".
Изложбава е уметнички сосема легитимен потег, кој силно го поздравувам. Камо среќа да имевме почесто ваква уметност.

Во уметноста нема ограничувања. Тоа треба да го знае и американската амбасадорка која ургирала да се тргнат билбордите. Само нека се потсети какви се поигрувања, пародии, отворен гнев итн. на тема Ирак, Иран, Германија и сл. си дозволувале(и си дозволуваат) американските уметници, без никој да ги спречи и цензурира.
Но, во нашево село-весело, очигледно важат други правила.
Како и да е, едвај чекам да ја видам изложбата.

Браво за акцијава! Живееме во една Демократска Држава, а не комунизам!!!

Атанас е млад, исклучително способен и вешт, а и препознаен во светот ликовен уметник. Особено ценет во САД, така да секоја негова изложба е добредојдена за наша афирмација.
Ангажиран и освестен, секогаш дава критички осврт на ситуацијата која го опкружува. Кога имаше Осама/ал каеда хистерија, си направи фина пародија на американската култура и политика. Денес, исправен пред неправдата која ни се случува, решава да се наврати на Егејците и на грдото лице на "лулката на демократијата".
Изложбава е уметнички сосема легитимен потег, кој силно го поздравувам. Камо среќа да имевме почесто ваква уметност.

Во уметноста нема ограничувања. Тоа треба да го знае и американската амбасадорка која ургирала да се тргнат билбордите. Само нека се потсети какви се поигрувања, пародии, отворен гнев итн. на тема Ирак, Иран, Германија и сл. си дозволувале(и си дозволуваат) американските уметници, без никој да ги спречи и цензурира.
Но, во нашево село-весело, очигледно важат други правила.
Како и да е, едвај чекам да ја видам изложбата.

Това с`штиjат човек ли е? Ако е тоj, браво за идеjата. Умерил е прекрасно времето и местото да направи супер реклама :wink:

Леле заради билбордериве нема да не примат во НАТО.:pos2:
Уметноста не треба да се цензурира,МК е демократска држава за разлика од атинските фашисти.
Ne deka vo nato tuku se unistuvate samite sebesi...

Ne deka vo nato tuku se unistuvate samite sebesi...
Се уништуваме? Не те сфатив... Кои се уништуваат?
Македонците? Уметниците? Форумџиите? А вие во кои спаѓате, Црни пантеру?
Или вие сте етникум? Не сте „одавде“? Зошто сте се дрзнале да дискутирате ако не сте со „ние“?

32776B613D4F1E4AA999D5D3F459EA1E.jpg

Многу добро ја crop-нале грците сликата...алал вера...А баш поминував со кола од таму кога го сликаа...требаше и ќотек да им удрам или на хауба да ги качам...:)

Убаво си пишува дека се работи за изложба...па кој сака да види за што е изложбата - бујрум!

ne mi e jasno KOJ OVDE VIDE GRCKO ZNAME ??? GRCITE ???? :)
Ovde se gleda nekoja pozadina na koja ima svastika i beli i sini linii...
toa e grcko zname samo vo ocite na nekoj so GOOLEMA muva na kapa...i GOOLEM genocid na dusa.. toa e realno isto tolku grcko zname kolku sto i Makedonija e grcka... :)

Нешто дразните грците много. Вижте днес:

01.jpg

Хубаво е, че вашето правителство се е дрпнало от тази провокациjа. Но си вредите по този начин. Даваjте малко по-кротко...
Верно льута ви е крвта... ама нема полза от това да се слагате между шамарите...
Едно са филмчета в youtube, друго е реклама в цент`ра на града...
Добро, никој не виде дека не направиле и татари? „Един народ, един цар...“, никој не искоментира за ова :toe: . Чисто онака.

п.с. Или па ја лошо сум ја разбрал сликата

Шо, им се стресоа гаќите на циганааната јужна, а? Секоја чест на уметникот, им покажа на дебилине наши како треба. Оние скотови на сител уште и згрозени. Евреине секои 6 месеци вадат филм за јебениот холокауст, а ние Македонците треба ли да ќутиме за континуираниот геноцид на грчката држава врз Македонците? Неодамна едно енглеско говно на historychannel сереше дека погромот врз Ерменците е првиот државно-спонзориран геноцид во Европа, а заборави на гркоцигојнерите кои од средина на 19-ти век наваму систематски го истребуваа(т) Македонскиот народ!

Баш така, ова колку многу ќе ни штети. Гарант ова е производ на една партија, а и сопствениците на акцент медиа, се блиски до таа партија.

Zaboravi da napises deka i Botev e blizok do taa partija:pos2:..Alo Makedonijo pocni da razmisluvas so svoja glava!

Ne se slagam so bilbordive mislam deka se kontraproduktivni, popametno bini bilo da barame sojuznici po Grcija da ni pomognat da gi ubedat nivnite politicari deka ne se vo pravo ili eventualno da im go vadat prljaviot ves poradi koj i se perat oni so nas sakajki da si gi zataskaat sopstvenite socioekonomski problemi pa mu naogaat na grckoit narod nekoi nadvoresni bauci da gi plasat. A za vtorava slika mnogu mi se cini deka e montaza pa epten e kontradiktorna samata so sebe.

Се уништуваме? Не те сфатив... Кои се уништуваат?
Македонците? Уметниците? Форумџиите? А вие во кои спаѓате, Црни пантеру?
Или вие сте етникум? Не сте „одавде“? Зошто сте се дрзнале да дискутирате ако не сте со „ние“?

Oni se momentalno marsovci i go cekaat pogodniot moment za da izblujat nekoj biser sto skapo ke ne kosta

Баш така, ова колку многу ќе ни штети. Гарант ова е производ на една партија, а и сопствениците на акцент медиа, се блиски до таа партија.
Да точно е тоа. Ама исто така е точно дека постојат и ретардирани мунгоси кои што не прават ништо во животот и се ограничени како коњи и гледаат дека се е црно и бело, полно и празно.....Атанас Ботев е уметник, а уметничките дела секој си ги сваќа како што сака. Според уметнички дела се дознава и психолошката состојба на луѓето, тоа според Гешталд и неговите оптички илузии направени на платно....
Ајде кажи ми што гледаш тука
59602228kd1.jpg

Грците ќе си гледаат грчко знаме, затоа што наоѓаат и во јајцето влакно. Може ќе се појават и следбениците на Хитлер и?
Ај кога ќе ми одговориш што гледаш на сликава ќе продужам со муабетот :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom