Insomniac
Evil Macedonian
- Член од
- 27 мај 2007
- Мислења
- 1.799
- Поени од реакции
- 28
Те честам жолта и шопска за муабетов.Deca otrgnete se od partiskata vrska sto vi e okolu vrat, za da moze Makedonija da bide oslobodena.
Те честам жолта и шопска за муабетов.Deca otrgnete se od partiskata vrska sto vi e okolu vrat, za da moze Makedonija da bide oslobodena.
Ова ти е едниственото паметно нешто што го имаш кажано овие 2 години откако сум на форумов...Deca otrgnete se od partiskata vrska sto vi e okolu vrat, za da moze Makedonija da bide oslobodena.
Ne...jas stvarno neznam koja e pravata asocijacija za takvi retardi kakvi sto ste se sobrale u toa sds-to...Против сите!
Скопје /30/03/ 14:41
Владеачката ВМРО – ДПМНЕ застана против сите, настојувајќи да го одложи прашањето на името до референдум. Застана против светот, евроатланските институции, сопствениот народ, држава, иднина. Партијата на власт стана опозиција, наместо да управува со државата, наметнувајќи опасни поделби и закани во овие пресудни, историски настани.
ВМРО – ДПМНЕ застана против светот, кој речиси без исклучок повикува со разумен компромис да се надмине прашањето од историско значење за иднината на Македонија, клучно за стабилноста на регионот. Застана и против НАТО и против Европската унија (ЕУ). Против стратешките определби во сопствената партиска програма, против европските перспективи и визии за кои плебисцитарно се изјасни народот.
ВМРО – ДПМНЕ застана и против ставот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), како јадро на знаењето и мудроста. Против економските експерти, интелегенцијата, граѓанската опција, медиумите, новинарите.
Застанувајќи против овие определби и ставови, ВМРО – ДПМНЕ застана речиси сама против сите. Наместо власт, се стави во улога на опозиција, кон сî. Нема, притоа, објаснувања какви ќе бидат последиците за евроатланските интеграции, за стабилноста и безбедноста на државата. Не се наведени ниту причините, поради што можат да се подразберат анахрони историски и квазипатриотски флоскули.
Сe од име на народот и на демократијата, дури и до отворени закани. Во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ се нагласува дека нема да дозволи во Парламентот да биде надгласана и дека за таа цел ќе ги „примени сите демократски средства“. Пратениците треба да ги усогласуваат мислењата под оваа закана, а пред сe со фактот дека владеачката партија управува со механизми на присила.
Застанувајќи сама против сите, со закани во име на демократијата, ВМРО – ДПМНЕ потсетува на настани од блиското минато во соседство, наместо да бега од нив. Како да заборава колку тешки и трагични последици донесоа таквите опции и дека таквите режими и лидери неславно завршија на буништетото на историјата. /крај/мф
Секоја чест за потегов на ВМРО...не гледам како тука застанале против својот народ и држава?
Dojdi utre pred sobranie lugush kretenoiden da ja spasime Makedonija od debilite ko tebeмочко си ти... што сеуште му веруваш на ДПМНЕ, не гледаш дека играат дволично само за да останат на власт, не гледаш но ќе видиш зашто за 3 месеци мартовскиот договор ќе биде спроведен, МАкедонија ќе го промени името, Македонија нема да влезе во НАТО и ќе биде изолирана земја. Баш слично како 2001ва. НАјголемите министерски лопови од ДПМНЕ повторно ќе кренат едно 500. милиони евра во нивните џепови и пак ќе мора некој да ја спасува Македонија, ама џабе ќе биде. ОД МОЧКОВЦИ КО ТЕБЕ
tuka lezi zajakot za pogresnata politika ovie 17 godiniМене повеќе ми изгледа дека народот застанува против политиката на ВМРО последниве година-две,одколку ВМРО против сите.Тоа е најмногу по заслуга на слабиот избор на компетентен кадар што го направи Гвујо кога окулу себе ги собра децата на прекалените комунисти а го запостави вистинското членство и ги потисна навистина способните и едуцирани членови кој се излагаа и се зачленија во ДПМНЕ мислеќи дека новото раководство ќе донесе позитивни и демократски напредок на партијата со новото раководство.При тоа мора да се напомене дека гадно се заебаа.
Se kje si dojde na svoe mesto.Мене повеќе ми изгледа дека народот застанува против политиката на ВМРО последниве година-две,одколку ВМРО против сите.Тоа е најмногу по заслуга на слабиот избор на компетентен кадар што го направи Гвујо кога окулу себе ги собра децата на прекалените комунисти а го запостави вистинското членство и ги потисна навистина способните и едуцирани членови кој се излагаа и се зачленија во ДПМНЕ мислеќи дека новото раководство ќе донесе позитивни и демократски напредок на партијата со новото раководство.При тоа мора да се напомене дека гадно се заебаа.
Ti izgleda samo gledas sitel i citas vecer druze gotov e bokserov u klasicen nokaut se naoga a za narodov dali e svret protiv nego ke vidime za dva meseci na izbori.Se kje si dojde na svoe mesto.
A za narodot..deka se svrtel protiv niv... samo edna fina nasmevka e dovolna kako komentar.
Sekoj ima pravo na svoe mislenje i ako toa e tvojot vpecatok togas vo red.
Od kaznata na narodot nikoj nema da uspee da izbega.
A koj kje bega..kje doznaeme mnogu skoro...
Јас само ја кажувам реалната состојба и алудирам на самокритичноста која за некои ДПМНЕ-овци е непознат поим.Se kje si dojde na svoe mesto.
A za narodot..deka se svrtel protiv niv... samo edna fina nasmevka e dovolna kako komentar.
Sekoj ima pravo na svoe mislenje i ako toa e tvojot vpecatok togas vo red.
Od kaznata na narodot nikoj nema da uspee da izbega.
A koj kje bega..kje doznaeme mnogu skoro...
Не се и тие сјајни. Мене како прв на тапет ми е земјакот наш.Мене повеќе ми изгледа дека народот застанува против политиката на ВМРО последниве година-две,одколку ВМРО против сите.Тоа е најмногу по заслуга на слабиот избор на компетентен кадар што го направи Гвујо кога окулу себе ги собра децата на прекалените комунисти а го запостави вистинското членство и ги потисна навистина способните и едуцирани членови кој
се излагаа и се зачленија во ДПМНЕ мислеќи дека новото раководство ќе донесе позитивни и демократски напредок на партијата со новото раководство.При тоа мора да се напомене дека гадно се заебаа.