ВМРО ДПМНЕ ПРОТИВ СИТЕ!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.417
Deca otrgnete se od partiskata vrska sto vi e okolu vrat, za da moze Makedonija da bide oslobodena.
Ова ти е едниственото паметно нешто што го имаш кажано овие 2 години откако сум на форумов... :aplauz:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Значи партискит воинчиња на сдс не можат се уште да се помират со својата судбина дека повеќе не можат да го лажат Македонскиот народ,и сега се обидуваат со некои ситни пропаганди да му го свртат вниманието на народот демек тие се некои спасители на Македонија.

Народот ве научи кои сте и што сте и што сакате да и направите на Македонија,не се лажете самите себе си.

п.с. оставете ги партиските работи за на избори ,сега сите сме и потребни на Македонија,дајте еднаш да се обединиме оставете ги партиите позади вас барем во овие моменти кога и требеме на татковината.

N

n/a

Гостин
Против сите!
Скопје /30/03/ 14:41
Владеачката ВМРО – ДПМНЕ застана против сите, настојувајќи да го одложи прашањето на името до референдум. Застана против светот, евроатланските институции, сопствениот народ, држава, иднина. Партијата на власт стана опозиција, наместо да управува со државата, наметнувајќи опасни поделби и закани во овие пресудни, историски настани.

ВМРО – ДПМНЕ застана против светот, кој речиси без исклучок повикува со разумен компромис да се надмине прашањето од историско значење за иднината на Македонија, клучно за стабилноста на регионот. Застана и против НАТО и против Европската унија (ЕУ). Против стратешките определби во сопствената партиска програма, против европските перспективи и визии за кои плебисцитарно се изјасни народот.

ВМРО – ДПМНЕ застана и против ставот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), како јадро на знаењето и мудроста. Против економските експерти, интелегенцијата, граѓанската опција, медиумите, новинарите.

Застанувајќи против овие определби и ставови, ВМРО – ДПМНЕ застана речиси сама против сите. Наместо власт, се стави во улога на опозиција, кон сî. Нема, притоа, објаснувања какви ќе бидат последиците за евроатланските интеграции, за стабилноста и безбедноста на државата. Не се наведени ниту причините, поради што можат да се подразберат анахрони историски и квазипатриотски флоскули.

Сe од име на народот и на демократијата, дури и до отворени закани. Во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ се нагласува дека нема да дозволи во Парламентот да биде надгласана и дека за таа цел ќе ги „примени сите демократски средства“. Пратениците треба да ги усогласуваат мислењата под оваа закана, а пред сe со фактот дека владеачката партија управува со механизми на присила.

Застанувајќи сама против сите, со закани во име на демократијата, ВМРО – ДПМНЕ потсетува на настани од блиското минато во соседство, наместо да бега од нив. Како да заборава колку тешки и трагични последици донесоа таквите опции и дека таквите режими и лидери неславно завршија на буништетото на историјата. /крај/мф
Ne...jas stvarno neznam koja e pravata asocijacija za takvi retardi kakvi sto ste se sobrale u toa sds-to...
Mi e krivo sto sporedbata ke ja napravam so clenovite na SS vo 1943-ta...koga na site obicni smrtnici no ne i na ss-ovcite im bilo jasno deka vojnata za fashisticka Germanija e vekje sigurno izgubena.
Zosto mi e krivo?
SS-diviziite bile hrabri i strasno dobro motivirani i organizirani.
Dur vie ste samo edna obicna bagra...
edni davenici i propalici,pritoa dignati do besvest vo svojata lazna samovoobrazenost i ubedeni vo toa deka ste `elita`...
Zalni ste zimi majka...
5-pari ne vredite.
Ama ozbilno...mrsulot ne bi go frlil na vas.

I so dusha ke gi cekam narednite izbori na koi sto narodot ke vi `deli` sto zasluzuvate.
Zaradi retard penzionerite...koi sto po navika glasaat za `svoite` i za Tito...pa da vi delam max sedum pratenici.Ni eden povekje.

Zimi majka...mi se gadi od vas kako celina.
Mi se gadi od onaa kokoska Shekerinska...
Od apatriotski i anacionalni,samozivi spodobi kako onie kreteni :
Buckovski,Krademaruli,Kondarko,Rahic (znam deka si zamina od kaj vas ama defacto e od ista ekipa),`Shema`:pos2::kesa:
i razno-razni drugi slicni `primeroci`.

Dnu-dna...sto bi rekol eden moj drag prijatel.
Apsolutna nula.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Како прво и прво не е против сите туку е против оние кој што сакаат да му наштетат на Македонија аа за жал тоа се сите нормално ке е против сите заради што не можи да му попушта на сите како што му попуштаја многуте влади пред оваа

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Секоја чест за потегов на ВМРО...не гледам како тука застанале против својот народ и држава?

Se pridruzuvam, sekoja cest.

Nemoze sekoj da zivee so vinata deka donel odluka sprotivna na svoite ubeduvanja i da osakati zasekogas eden narod. I toa ne bilo cij narod tuku svojot!

NE ZA PROMENA NA IMETO

KONIEC!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
мочко си ти... што сеуште му веруваш на ДПМНЕ, не гледаш дека играат дволично само за да останат на власт, не гледаш но ќе видиш зашто за 3 месеци мартовскиот договор ќе биде спроведен, МАкедонија ќе го промени името, Македонија нема да влезе во НАТО и ќе биде изолирана земја. Баш слично како 2001ва. НАјголемите министерски лопови од ДПМНЕ повторно ќе кренат едно 500. милиони евра во нивните џепови и пак ќе мора некој да ја спасува Македонија, ама џабе ќе биде. ОД МОЧКОВЦИ КО ТЕБЕ
Dojdi utre pred sobranie lugush kretenoiden da ja spasime Makedonija od debilite ko tebe

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мене повеќе ми изгледа дека народот застанува против политиката на ВМРО последниве година-две,одколку ВМРО против сите.Тоа е најмногу по заслуга на слабиот избор на компетентен кадар што го направи Гвујо кога окулу себе ги собра децата на прекалените комунисти а го запостави вистинското членство и ги потисна навистина способните и едуцирани членови кој се излагаа и се зачленија во ДПМНЕ мислеќи дека новото раководство ќе донесе позитивни и демократски напредок на партијата со новото раководство.При тоа мора да се напомене дека гадно се заебаа.:toe:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Мене повеќе ми изгледа дека народот застанува против политиката на ВМРО последниве година-две,одколку ВМРО против сите.Тоа е најмногу по заслуга на слабиот избор на компетентен кадар што го направи Гвујо кога окулу себе ги собра децата на прекалените комунисти а го запостави вистинското членство и ги потисна навистина способните и едуцирани членови кој се излагаа и се зачленија во ДПМНЕ мислеќи дека новото раководство ќе донесе позитивни и демократски напредок на партијата со новото раководство.При тоа мора да се напомене дека гадно се заебаа.:toe:
tuka lezi zajakot za pogresnata politika ovie 17 godini

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Se kje si dojde na svoe mesto.

A za narodot..deka se svrtel protiv niv... :) samo edna fina nasmevka e dovolna kako komentar.
Sekoj ima pravo na svoe mislenje i ako toa e tvojot vpecatok togas vo red.

Od kaznata na narodot nikoj nema da uspee da izbega.

A koj kje bega..kje doznaeme mnogu skoro...

B.C

Член од
29 март 2008
Мислења
62
Поени од реакции
2

A za narodot..deka se svrtel protiv niv... :) samo edna fina nasmevka e dovolna kako komentar.

Ti izgleda samo gledas sitel i citas vecer druze gotov e bokserov u klasicen nokaut se naoga a za narodov dali e svret protiv nego ke vidime za dva meseci na izbori.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас само ја кажувам реалната состојба и алудирам на самокритичноста која за некои ДПМНЕ-овци е непознат поим.:toe:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Мене повеќе ми изгледа дека народот застанува против политиката на ВМРО последниве година-две,одколку ВМРО против сите.Тоа е најмногу по заслуга на слабиот избор на компетентен кадар што го направи Гвујо кога окулу себе ги собра децата на прекалените комунисти а го запостави вистинското членство и ги потисна навистина способните и едуцирани членови кој
се излагаа и се зачленија во ДПМНЕ мислеќи дека новото раководство ќе донесе позитивни и демократски напредок на партијата со новото раководство.При тоа мора да се напомене дека гадно се заебаа.:toe:
Не се и тие сјајни. Мене како прв на тапет ми е земјакот наш.
Ама кај овие другиве еден квалитетен нема. Извинување до господинот "мешана скара од кебапи и плескавици".

dabo

TOMOX47
Член од
31 март 2008
Мислења
78
Поени од реакции
21
ВМРО -ДПМНЕ го слуша гласот на народот, а народот вели дека НЕМА ПРОМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
Ajde bre priberete se

Ova vaseto ne vodi nikade. podobro e da se dodade skopje od kolku nova ili gorna makedonija, koga togas ova mora da se sluci. Makedonija mora da vleze vo NATO vie sami znaete ako Makedonija ne vleze vo NATO sto se moze da i se sluci, znaete deka zapadniot del moze da ni go zemat. Se pravite patrioti so ne protestiravte koga se menuvase ustavot, da bevte tolku silni nemase da dozvolite da vi go izmenat i albancite da dobijat tokavi prava. ZATOA SEDETE SI DOMA.

Kajgana Shop

На врв Bottom