Квази-навивачи!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
За Манчестер почнав да навивам и да покажувам симпатии како мал (роднини од странство па Бест ми викаа) и се заинтересирав за клубот па почнав да читам весници спорт за фамозниот Алекс Фергусон за Сколс и Гигс за Инс и Јорк за Шерингам за Кантона за Бекам (за посебно ОФАНЗИВНАТА игра за тоа да се наполни противникот до крај а не само со по еден даден гол да се победува) и тоа беше тоа се попалив по нив и никогаш не се откажав ниту ќе се откажам, јас си знам кои глупости ги трпев пред 3-4 години и сега посебно сега нема никој што ќе ме предомисли ниту да ме убедува дека се слаби.... имаше коментари од типот абе овие твоите купија некој Роналдо хаха ко демек се вика Роналдо и јак ќе е.... и испадна ПОЈАК и се исплати и трпењето на навреди 4 години создадовме тим за почит (страхопочит)... МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД засекогаш

Темава како што гледам прераснува во прашањето "Од кога навивате?"

Затоа си требал поубаво да побараш, бидејки има ваква тема:
Изволте темата.

Само Вилторд беше донесен таа сезона!!!
Изгледа си ги гледал резервите на Арсенал чим си видел Апсон да игра!!! :)

Eпа ти велам колку што се сеќавам знам дека во тој период 00/01 или 01/02 беа донесени Анри Пирес и Вилторд. Зборувам од мое сеќавање :)

Инаку познавам повеќе фанови на Челзи кои пред да дојде Абрамович на сцена не знаеја за Челзи. Но добро тоа е нивни избор.

Од 8 години навивам за Интер. Беше 94та, светското во Америка кога Џанлука Паљука ми стана омилен играч. Тогаш играше за Сампдорија, но веднаш после светското премина во Интер. Од тогаш почнав да следам Калчо и нормално поради Паљука и да навивам за Интер. И никогаш не сум помислил на некој друг тим освен Интер. Иако не освојуваа ништо, често неможеа ни во Лига на Шампиони да се пласираат, но тоа за мене не беше важно, важно беше да ги гледам црно-сините како играат. Засекогаш еден и единствен за мене.

А од другиве првенства не навивам баш за некој посебно. И неможе да навивам бидејќи во срцето на вистинскио навивач има место само за еден тим. Имам само симпатии кон одредени клубови, но често тие се менувале од време на време. Во главно тоа се помали клубови со некои исклучоци како Осасуна, Мајорка, Лас Палмас, Лил, Болтон, Ајнтрахт и поголеми како Ливерпул и Баерн Минхен. Но тоа се само симпатии, никакво навивање или пак нервирање после некој пораз или радост по некој триумф.

Така да за мене неможам да речам дека сум квази-навивач, иако според една дефиниција сите ние овде сме всушност квази-навивачи иако со години навиваме за ист тим. Прав навивач според мене е оној кој го бодри својот тим од трибините а не пред тв екраните и во кладилница. Но тоа е друга тема, нашето првенство е такво какво што е поради кое сме биле привлечени од странски клубови и сме станале вакви “тв навивачи“.

Eпа ти велам колку што се сеќавам знам дека во тој период 00/01 или 01/02 беа донесени Анри Пирес и Вилторд. Зборувам од мое сеќавање :)

Инаку познавам повеќе фанови на Челзи кои пред да дојде Абрамович на сцена не знаеја за Челзи. Но добро тоа е нивни избор.
Само прашај ги дали знаат кој е Мелхиот кој е Зола кој Раниери на пр. и ќе видиш колку знаат.

јас почнав да навивам за интер од времето на јури џоркаеф , детиште бев не се разбирав многу во фудбал ама типот даде еврогол против рома и така почна. да до пред извесно време трпев ремет од секого , трпев понижувања и нервози од типот на грешко , кое , вивас , сорондо ... итн итн и искрено не очекував дкеа ке дочекам титула од интер каква и да ... е сега истите тие фанови тука мислам пред се на јувентус , се или исклучиво анти - интер или навиваат за манчестер , реал , барса и не пратат италијанско .
за остнатати клубови и не ми е гајле толку ми пречи само перчењето на децава кој хард кор фанови на манчестер арсенал челзи и ливерпул а пола од нив не знаат кој се јан рајт,кантона , денис ирвин , грем л'есо , десаи , денис вајс , тони адамс , лужњи , овермарс , не памтат дека овен некогаш играл за ливерпул , хенчоз , појет , лебеф , ники бат , пол инс , сатон .... итн итн . ( секоја чест за исклучоците нормално ) :smir:

јас почнав да навивам за интер од времето на јури џоркаеф , детиште бев не се разбирав многу во фудбал ама типот даде еврогол против рома и така почна. да до пред извесно време трпев ремет од секого , трпев понижувања и нервози од типот на грешко , кое , вивас , сорондо ... итн итн и искрено не очекував дкеа ке дочекам титула од интер каква и да ... е сега истите тие фанови тука мислам пред се на јувентус , се или исклучиво анти - интер или навиваат за манчестер , реал , барса и не пратат италијанско .

двајца мои другари беа закоравени јувенташи, ама од коа ги фатија со местенките сеа и двајцата навиваат за Манчестер :pos2:

За Манчестер Јунајтед си навивам уште од мал онака знам уште у старото маало си бевме друштвото за манчестер,си купувавме дресови и слично. Кога ќе ме прашаа за кој си од Италијанско,онака ради-реда си викав Јувентус. Не дека го љубев многу или нешто,туку кога ме прашуваа така одговарав бидејќи беше меѓу посилните и сл.
Иначе,верен на Man. Utd.

Fuck Barcelona and Real Madrid,
I love United since i was a kid!

за остнатати клубови и не ми е гајле толку ми пречи само перчењето на децава кој хард кор фанови на манчестер арсенал челзи и ливерпул а пола од нив не знаат кој се јан рајт,кантона , денис ирвин , грем л'есо , десаи , денис вајс , тони адамс , лужњи , овермарс , не памтат дека овен некогаш играл за ливерпул , хенчоз , појет , лебеф , ники бат , пол инс , сатон .... итн итн . ( секоја чест за исклучоците нормално ) :smir:
А бе секој со времето, јас на пример во моментов можам да ти кажам 60-70 играчи на Јунајтед од времето до денес, а тие што се помлади си ги знат помладите играчи!
Еве ти си исклучок, го знаеш Јури Џоркаеф кого јас посебно го ценев, сигурно го знаеш и Заморано и компанија од тоа време но немој да мислиш дека помладите навивачи на интер ги знаат!
Затоа немој да пишуваш вакви коментари кои не држат место. 10 пати размисли, еднаш напиши!

А бе секој со времето, јас на пример во моментов можам да ти кажам 60-70 играчи на Јунајтед од времето до денес, а тие што се помлади си ги знат помладите играчи!
Еве ти си исклучок, го знаеш Јури Џоркаеф кого јас посебно го ценев, сигурно го знаеш и Заморано и компанија од тоа време но немој да мислиш дека помладите навивачи на интер ги знаат!
Затоа немој да пишуваш вакви коментари кои не држат место. 10 пати размисли, еднаш напиши!

Заморано го носеше дрес 1+8, зашто сакал деветка ама Роналдо не му ја дал. Ме потсети сега на тоа... :smir:

Заморано го носеше дрес 1+8, зашто сакал деветка ама Роналдо не му ја дал. Ме потсети сега на тоа... :smir:
Точно така, да не испадне сега дека не знаеме:smir:

Ај вака:
Челси ми е симпатичен тим уште од времето на Ѕола, и имав другари кои навиваа за Манчестер Јунајтед, а ја да им идам контра, навивав за Челси.
Депортиво Ла Коруња ми беа мошне интересни, ама кога го здрвија Милан на Риазор со 4-0, од тогаш ги пратам, ако сега се борат за опстанок.
Од германската и италијанската лига не сум имал ниеден фаворит, освен поголем респект спрема Баер Леверкузен, кога играа со Реал во финале (тогаш играа Балак, Баштурк...), а Јувентус почнав да го симпатизирам кога го набркаа во Серија Б, по мое мислење бесправедно, оти ако е така, тогаш требаше да го укинат калчото.:smir:
Навивам за клубови кај што играат наши, то ест, не навивам за клубовите, туку за играчите. Така е со Лацио. Боле ме кур мене за Лацио, само гледам како Пандев игра таму.
Манчестер Јунајтед ги нејќам само заради тоа што има многу навивачи, па да биде поинтересно кога ќе се јадеме со другарите, Реал и Барса неам појма зашто ги нејќам, ваљда не ми се симпатични:), германците не ги ни пратам, Интер го нејќам заради тоа што не можеа да станат шампиони пред да го набркаат Јувентус, а Милан го нејќам заради педерската игра на Инзаги.
Сепак, во последно време и не пратам фудбал до толку, а најчесто навивам според тимовите кои играат. Со исклучок на горните наведени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom