- Член од
- 31 јули 2006
- Мислења
- 2.537
- Поени од реакции
- 700
Го делам милењето и фрустрацијата со тебе и јас. Ама може и на искусна врачарка да и се деси да “утне“ нешто за иднината. Поголеми настани, пример, доста е можно да останат исти и непроменливи, него само да се смени начинот на којшто ќе се дојде до нив. Не се сите како Баба Ванѓа. Начините или одлуките што се поврзани со мењање не се видливи.ОК, иднината се мења, али еве и да претпоставиме дека врачарите/вештерките имаат моќ да предвидуваат иднина, нели би требало да превидат и можна промена и да предупредат на истата?
Зошто да врачаат и да земаат пари инаку? „знаеш, може ке добиеш на лото али може и не. 15 ЕУР молам“ можам и јас вака.
А дозвола и данок треба обавезно, инаку може да се појават измамници кои само ке им земаат пари на луѓето и ке го црнат името на поштените врачари кои не ги лажат луѓето кои се на мака за да им ги земат и последните пари.
А чим правиш пари со давање услуга треба да следуе и данок.
Пример, некој ќе ти каже - немој да одиш на пат кон Охрид на тој датум, гледам сообраќајна несреќа. Ама ти немаш друг избор него да да заминеш баш тогаш. Несреќата пример нема да се деси. Ти не си сменил ништо, но таа особа што би ја предизвикала сообраќајката може тргнала порано, подоцна или се предомислила. Така да факторот што би го предизвикал тоа не се подудара со твоето време.
Се надевам ме разбираш.