Тоа што не го знам - нема да ме боли?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Нормално дека нема да кажеш. жените не почитуваат искреност.
Ако им кажеш дека ебеш друга има веројатност да те откачи.
Ај ко сакаш да генерализираме, ајде малку:vozbud:
Ако тргнеш така, не треба да е човек искрен ни со мажите. Демек, вие почитувате искреност? Ако им кажеш дека се еб*ш со друг ај шо има веројатност да те откачи, туку има веројатност и да забега човекот. Ќе се мисли дали била со друг затоа што му е мал, дали затоа што не е способен и што ти уште не (да не набројувам). Шо прајме после со психичката рамнотежа, егото?:(
Вака, подобро бркај си работа со ќутенката и не кажувај му дека не го бива. Глупости, ај сеа ќе носиме секој-некој на душа.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Значи дали е така?Дали работите кои не ги знаеме,кои ги крие партнерот од нас (без разлика дали е неверство,некоја крупна лага и слично) не не повредуваат?
Па нормално дека не ме повредуваат затоа што не знам дека крие нешто односно си мислам сеуште дека се е во ред.Нема причина да се чувствувам повредена:pipi:
Дали е подобро некои работи партнерот да ги чува за себе (како на пример - некоја девојка/дечко му се припуштавал,флертувала со него) или сепак треба се да биде споделено меѓу партнерите?
Сакам да биде искрен кон мене.Значи и ептен да е тоа болно што се случило сакам да ми го каже да го знам.Некои ситни глупости како тоа дека му се насмеала некоја не ме интересираат може и да ги премолчи како небитни работи а се друго треба да споделуваме.

Дали вие криете работи,т.е дали се водите според оваа реченица и дали ви се има случено да преќутите некоја ваква поголема и покрупна работа?
Секогаш сум искрена и да сакам неможам да премолчам одма ми излетува од уста. Ама и јас несакам да го замарам со некои ситни глупости како што кажав зошто и да не било ништо може погрешно да сфати па може да поминат некажани и да останат небитни.

Дали преферирате партнерот да не ви кажува се?Дали пре би избрале да ве излажат и да ве преќутат отколку да дознаете што е навистина?
Несакам да ме лаже зошто стојам на таа изрека дека се кога тогаш излегува на виделина и се дознава. Затоа би имала повеќе разбирање да ми каже самиот отколку јас да дознаам.
И на крај дали преферирате да имате навидум,надворешно совршена врска,со тоа што партнерот ќе крие работи од вас и ќе ви преќутува за неговите/нејзините излети или попрво би се одлучиле за сурова искреност која би значела тешка криза или евентуално крај на врската?
Би ризикувала за крај на врската отколку таа да да продолжи во една голема лага која според мене би била само измачување.

Навистина,дали тоа што не го знаеме,нема да не боли и повреди?
Незнаеме нема ни причина зошто би болело:pipi:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Jas sakam da ja znam celata vistina, duri i taa sto ke me boli. Decko mi, pak, veli deka bolje da ne go znae toa sto ne treba da go znae.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Јас би сакала да ја знам вистината, повеќе би ме болело ако тој ми крие нешто. Сакам да бидам искрена со партнерот за се . Бидејќи ако нема искреност или доверба во врската нема баш многу

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Според мене вистината е секогаш најдобра опција и искреноста е особина која најмногу ја ценам :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Точно, но кога ќе го дознаам ќе заболи 100 пати повеќе заради тоа што долго време било во тајност.

А сите знаеме дека на лагата и се кратки нозете

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.046
Лагата боли во пријателството а вистината во љубовта ... :toe:

?

..........

Гостин
Па би требало да се знае мислам да си кажат еден на друг е сега не за секакви ситници ама посебно емоциите и чуствата можат многу да го повредат партнерот ако не се извести на време за таква работа
:toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
ах сакам искрени луѓе и искреност ама некогаш е подобро да се премолчат некои работи отколку да се излаже или па да се повреди другата личност...

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Preferiram samo iskrenost i se drzam kon toa,i da e najbolno i najtesko sakam da mi kaze,posle sto ke pravam jas i kako ke go doziveam toa e moja stvar :toe:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Pa sekako e bolno no da se kaze e uste poveke bolno...mozebi nekoi raboti treba da se prekutat :pipi:

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
За ова лажење, има граници. Јас лично преферирам да не знам ако флертува со други девојчиња, ако се запознае со некоја, ако му се пушти некоја или било што, ама ако не е ништо опасно за врската, односно ако он нема намера да си допушти неверство. Тоа се ситни работи што не ми пречи да ги прави, ама знам дека ако знам дека ги прави дека ќе се нервирам и ќе мислам на тоа. Значи, потенцирам, преферирам да не знам, ако се безопасни и невини работи. А за покрупни лаги, за неверство, па и за излегување на кафиња со нови девојчиња со кои не стои баш другарски, преферирам да знам. Сепак си има граница ова...

S

Shellshock nam67

Гостин
Preferiram samo iskrenost i se drzam kon toa,i da e najbolno i najtesko sakam da mi kaze,posle sto ke pravam jas i kako ke go doziveam toa e moja stvar :toe:
никој нема да ти признае се доддека сам/ма не почнеш да копаш односно да имаш индиции за можно неверство или да го фатиш на дело
--- надополнето: Jul 19, 2011 7:50 AM ---
Многу пати го имам слушнато ова,а и неколку пати прочитано и низ форумов.

Значи дали е така?Дали работите кои не ги знаеме,кои ги крие партнерот од нас (без разлика дали е неверство,некоја крупна лага и слично) не не повредуваат?Дали е подобро некои работи партнерот да ги чува за себе (како на пример - некоја девојка/дечко му се припуштавал,флертувала со него) или сепак треба се да биде споделено меѓу партнерите?

Дали вие криете работи,т.е дали се водите според оваа реченица и дали ви се има случено да преќутите некоја ваква поголема и покрупна работа?

Дали преферирате партнерот да не ви кажува се?Дали пре би избрале да ве излажат и да ве преќутат отколку да дознаете што е навистина?

И на крај дали преферирате да имате навидум,надворешно совршена врска,со тоа што партнерот ќе крие работи од вас и ќе ви преќутува за неговите/нејзините излети или попрво би се одлучиле за сурова искреност која би значела тешка криза или евентуално крај на врската?

Значи во овој случај не станува збор вие да насетувате нешто па да се правите слепи,туку кога ве лажат,а вие не знаете за тоа.

Навистина,дали тоа што не го знаеме,нема да не боли и повреди?
совршена врска не посто испадите од типо сум се мувама / мувал и слично кога тогаш завршуваат со неверство кое навистина боли и враќање назад нема барем според мене неверството е крај.
а помали или поголеми лаги кои не се поврзени со неверстов не ми сметаат воопшто

Kajgana Shop

На врв Bottom