Ваша гејминг опрема

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Iam:
Logitech G25

Logitech ChillStream

Logitech RX1000

Logitech UltraX Premium

Logitech S220

Де бе ти увозник за Logitech да не си : ))
Он топик А4Теch тастатура и Logitech bluetooth wireless mouse имам што го користев претежно на лаптопот али пошто ми се заеба маусот од компјутерот моментално го користам овој додека не купам нов.

Xak,Logitech се зверови,и тоа е докажано.

Мојот mx518 сеуште е исто прецизен и квалитетен како и првиот ден кога го купив.
Исто и ChillStream gamepad-от,и сега планирам да земам уште 2 Logitech gamepads,слабата верзија на RumblePad,мислам дека се викаше Dual Action.

Еве го

logitech_dual_action_gamepad.gif

А јас се подновив со ова пред 4/5 месеци,само заборавив да го допишам во листата.
CIMG7224.jpg

Порано имав и еден аналог волан,на Gameport што се поврзуваше,ама не го возам,зашто ми забегува во лево (симптом дупната гума во реалност).
Налик на ова,само без копчињата :)

h174d.jpg

A првата гејминг опрема ми беше Joystick од Thrust,некаде 97-98 година...го најдов на нет,хах

product-5434411.jpg

Logitech MX510 (го купив хммм па има едно 4 години сигурно, и сеуште е како вчера да сум го купил)
LOGITECH%20MX%20510.jpg

Logitech MX310 (овај го купив на старо за мноху добра цена исто така пред околу 4 години од еден другар , го користеше само една недела :pos2:)
3418829.jpg

Logitech G25 Steering Wheel (Само за Gran Turismo 5 Prologue)
g25.jpg

Logitech се ѕверови, нема сомнеж во тоа, било што што сум земал од нив сум го измачувал и траело доста време, а перформансите никогаш не им се под просечни, тоа зависи колку ќе платиш толку ќе клатиш али никогаш нема да се разочараш.
Инаку заборавив да додадам дека имам Joypad Gembird Twinshock и Joystick Gembird не знам кој модел, и од Joypad-от сум доста задоволен, за џабе цена го земав, а доста трае и си ја завршува работата али Joystick-от не знам дали јас не знам баш да играм со Joystick или лошо работи овој што го имам затоа дали 4-5 пати сум играл со него.

Сеа за сеа X7 со маус пад атлас:kesa:.Но за нова година ќе зимам мантис.А ова е мојата опрема од соништата.Razer mantis control,saitek cyborg mouse,saitek cyborg keyboard,било какви слушалки само да слушам чекори со нив.

cykey.jpg

raton-saitek-cyborg.jpg

34_small.gif

Kaj da nabavam razer mause pat pa i mause na kraj kraeva?

Inace imam mause od 260denari(nema marka ni slikicka na nego),mausepat od 30 denari(plav) i slusalki od 360denari.

Маус: Logitech RX1000 Laser
Taстатура: Logitech UltraX Premium
Звучници: Logitech (незнам како се викаат)
Слушалки: МЅ Industrial
Монитор: Fujitsu Siemens (CRT LoL [наскоро го мењам])

абе ај кажете ми дали вреди маусов??? пошто спецсот му се ОДЛИЧНИ а и цената е ефтина...тоа ме чуди...башка фирма е, али не за мауси :) може се пробиваат...

Rapier V2 Laser Gaming Mouse Gaming Mouse USB

Rapier V2 is an 8 button USB laser gaming mouse with 7 of the buttons being programmable. With on-board data store technology macro, key board and mouse functions can be saved directly to the mouse by using the Gamer Toolkit Software included in the pack.

Rapier V2 has 2 modes, standard and gaming. The 7 buttons can be programmed under gaming mode and then used on any PC without the need for the software giving full portability of your favourite game settings.

The gaming performance can be altered by the foot pads, which are reversible, each side giving a slightly different experience. The mouse also has 7 removable 4.5 gram weights so you can balance the mouse for your choice of game or preferance.

Pack Contents:
Laser Gaming Mouse
Weight Bag
Quick Start Guide
CD ROM containing Gamer Toolkit Software & User Guide
Features:
• Adjustable dpi setting: 800 to 3200 dpi ''on the fly'' sensitivity adjustment
• 7 dpi settings available via the software (400 - 3200dpi)
• Reversible foot pads for optimal gaming perfomance
Weight adjustment for your preferred setup (7 x removable 4.5 gram weights)
• Gamer Toolkit Software included enabling keyboard key/mouse button combination setting
• Support with 3 group Macro setting saved to the mouse directly
Specs:
• Resolution: 800 - 3200 selectable dpi
Acceleration: 20G
• Tracking Speed: 40ips (inches per second)
Frame rate: 9600fps (frames per second)
Buttons: 8 buttons - 7 programmable
• Dimensions: 120mm x 74mm x 42mm (LxWxH)
• Product Weight: 167 grams
• Pack Contents: Laser Gaming Mouse, Weight Bag, Quick Start Guide, CD ROM containing Gamer Toolkit Software & User Guide.

и тоа само за 1499 денари....

пишете побрзо :):) ограничен број се :):)

абе ај кажете ми дали вреди маусов??? пошто спецсот му се ОДЛИЧНИ а и цената е ефтина...тоа ме чуди...башка фирма е, али не за мауси :) може се пробиваат...

Rapier V2 Laser Gaming Mouse Gaming Mouse USB

Rapier V2 is an 8 button USB laser gaming mouse with 7 of the buttons being programmable. With on-board data store technology macro, key board and mouse functions can be saved directly to the mouse by using the Gamer Toolkit Software included in the pack.

Rapier V2 has 2 modes, standard and gaming. The 7 buttons can be programmed under gaming mode and then used on any PC without the need for the software giving full portability of your favourite game settings.

The gaming performance can be altered by the foot pads, which are reversible, each side giving a slightly different experience. The mouse also has 7 removable 4.5 gram weights so you can balance the mouse for your choice of game or preferance.

Pack Contents:
Laser Gaming Mouse
Weight Bag
Quick Start Guide
CD ROM containing Gamer Toolkit Software & User Guide
Features:
• Adjustable dpi setting: 800 to 3200 dpi ''on the fly'' sensitivity adjustment
• 7 dpi settings available via the software (400 - 3200dpi)
• Reversible foot pads for optimal gaming perfomance
Weight adjustment for your preferred setup (7 x removable 4.5 gram weights)
• Gamer Toolkit Software included enabling keyboard key/mouse button combination setting
• Support with 3 group Macro setting saved to the mouse directly
Specs:
• Resolution: 800 - 3200 selectable dpi
Acceleration: 20G
• Tracking Speed: 40ips (inches per second)
Frame rate: 9600fps (frames per second)
Buttons: 8 buttons - 7 programmable
• Dimensions: 120mm x 74mm x 42mm (LxWxH)
• Product Weight: 167 grams
• Pack Contents: Laser Gaming Mouse, Weight Bag, Quick Start Guide, CD ROM containing Gamer Toolkit Software & User Guide.

и тоа само за 1499 денари....

пишете побрзо :):) ограничен број се :):)

Ако мојш да најдиш Logitech МХ510 или МХ518 за 300-500 денари поскапо од овој маус би ти ги препорачал нив. Ако не ти се даваат над две илијадарки за маус, ќе се снајдеш некако и со овој.:wink:

Ако мојш да најдиш Logitech МХ510 или МХ518 за 300-500 денари поскапо од овој маус би ти ги препорачал нив. Ако не ти се даваат над две илијадарки за маус, ќе се снајдеш некако и со овој.:wink:
абе...510 е со 800 dpi а 518 е со 1600 dpi...овоа ти е 3200 променливо он а пуш оф а батон...:) башка кај ке најдеш логитеч емикс 510 за 300 денари?? на ново е околу 1000 :S а на старо нејкам...

абе...510 е со 800 dpi а 518 е со 1600 dpi...овоа ти е 3200 променливо он а пуш оф а батон...:) башка кај ке најдеш логитеч емикс 510 за 300 денари?? на ново е околу 1000 :S а на старо нејкам...
dpi-то ти е еден огромен маркетингшки трик. И така човечката рака неможе да постигне брзина поголема од 500dpi единици колку што е наведено во спецификациите на маусот, така да не ти прави некоја разлика дали е 1600 или 3200, ме сфаќаш? И не реков дека 510ката е 300 денари туку може да биде поскапа од твојов наведен маус за 300 денари.:) Јас ти препорачувам да играш на сигурно, да земиш MX518 ако ти дозволува буџетот. Поздрав.

dpi-то ти е еден огромен маркетингшки трик. И така човечката рака неможе да постигне брзина поголема од 500dpi единици колку што е наведено во спецификациите на маусот, така да не ти прави некоја разлика дали е 1600 или 3200, ме сфаќаш? И не реков дека 510ката е 300 денари туку може да биде поскапа од твојов наведен маус за 300 денари.:) Јас ти препорачувам да играш на сигурно, да земиш MX518 ако ти дозволува буџетот. Поздрав.
знам дека 518ката си има историја и репутација...многу ме бунат спецификациите...иако може 518ката е боље, спецификациите викаат поинаку...
_________________________--
пс...знам дека е маркетингшки трик....али и respond time-от под 8 секунди не го забележува човековото око, ама пак луѓето купуваат монитори со 2мс риспонд....јбг

Ај ако може, совет за маус + мауспад у износ од околу 1500 ден... Ми го препорачаа genius ergo 525... Ваш предлог, совет, сугестија, искуство со некој маус?

Ај ако може, совет за маус + мауспад у износ од околу 1500 ден... Ми го препорачаа genius ergo 525... Ваш предлог, совет, сугестија, искуство со некој маус?

Остави ти мауспад,земи прво квалитетен маус,бидејќи си Кантер гејмер,а било кој пад ќе послужи (читај,и најчкартниот).

Мој совет,Mx510 или Mx518 на старо (ова старо е релативен поим,тие работат како нови пет години по отварање),а може да го погледаш и овој од StatusQuo,личи на прилично солиден маус за тие пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom