Најдобро соло?

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Zs mislis taka?:D Vo blues se upotrebuvaat 5(6) tona:D sto znaci kade i da zastanes sto i da odsviris ke bide dobro i nema da bide greska:D:D
Ај слушај си In Flames, и бркај си работа.

Се глеа дека абер немаш од блуз, уште помалце од гитара, а најмалце од свирење.

Не зборувај на празно, слушни, пробај да го одсвириш па после мрчи, ако можеш.

F

FallenHypaspist

Гостин
Ај слушај си In Flames, и бркај си работа.

Се глеа дека абер немаш од блуз, уште помалце од гитара, а најмалце од свирење.

Не зборувај на празно, слушни, пробај да го одсвириш па после мрчи, ако можеш.
haha mn si smesen covek:D Skoro na sekoj blues koncert sto go imam gledano solazite 60-70% se pretvoreni vo inprovizacii.
A btw bluesot e mnogu ednostavna muzika svati go toa:D I na harmonski i na melodicen plan...Ne velam deka bluzot nema vrska tuku deka e ednostaven.....Neznam kade najde kompliciranost vo blues....

Ednostavno svati..lugeto na temava ne te sakaat:D...se gleda koj nema pojma......stvarno ne mozam da si zamislam sto si svirel ti do sega ako bluesot ti bila teska rabota za svirenje...

Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
haha mn si smesen covek:D Skoro na sekoj blues koncert sto go imam gledano solazite 60-70% se pretvoreni vo inprovizacii.
A btw bluesot e mnogu ednostavna muzika svati go toa:D I na harmonski i na melodicen plan...Ne velam deka bluzot nema vrska tuku deka e ednostaven.....Neznam kade najde kompliciranost vo blues....

Ednostavno svati..lugeto na temava ne te sakaat:D...se gleda koj nema pojma......stvarno ne mozam da si zamislam sto si svirel ti do sega ako bluesot ti bila teska rabota za svirenje...
Као демек ти ќе импровизираш доабр блуз без пред тоа да имаш едно добри 10 години искуство. Дај не заебавај.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Не дека не цени туку не е тоа најважно. Многу потешко е да се отсвири добар блуз отколку нешто со 20-30 ноти у секунда. Тоа е само техника ама нема мелодија.
Дека е техника, техника е ... ама дека нема мелодија, не се согласувам...Напротив има. И да, ако збориме за тежина, многу потешко е да се отсвири Нешто со 20-30 ноти у секунда, него добар блуз...

Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
Дека е техника, техника е ... ама дека нема мелодија, не се согласувам...Напротив има. И да, ако збориме за тежина, многу потешко е да се отсвири Нешто со 20-30 ноти у секунда, него добар блуз...
ОК. Се гледа дека не си пробал да свириш блуз.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
ОК. Се гледа дека не си пробал да свириш блуз.
Напротив, блузот ептен ми лежи и ми е мерак да си свирам некои блуз солажи...Ама ако збориме за тежина, не е воопшто тешко ! само треба осет за блуз да имаш, ништо повеќе.

G

GoddessOfRock

Гостин
Hotel California-The Eagles
Money for Noting-Dire Straits
November Rain-G'N'R
Well All right-Santana...:pipi::pipi::pipi:

Член од
8 декември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Што би рекле за ова соло ? Дарон FTW!!!! :vozbud:

Едит од Модератор: Кога ставаш линкови од ЈуТјуб стави ја адресата од адресбарот а не ембејди кодот.

U

UnholY

Гостин
Што би рекле за ова соло ? Дарон FTW!!!! :vozbud:

Едит од Модератор: Кога ставаш линкови од ЈуТјуб стави ја адресата од адресбарот а не ембејди кодот.
Се согласувам, одлично соло.

Ама мислам дека овоа е далеку поквалитетно и виртуозно:

Уживајте.

Член од
3 декември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Steve Vai-Blue powder
и се од дечкото што за мене е нумеро 1-Jason Becker

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
микеланџело (мајкл анџело х) ) е стварно за респекат :) х) Кип д флејмс брнинг има топ солажа... од Хамерфол

Kajgana Shop

На врв Bottom