Што знаеме за Ѓoрѓија Кастриот од Кроја?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Вака можеме до бескрај да прајме муабет.Сепак е добро да се води дискусија со некој Албанец кој не размислува само правопропорционално како Дарданчо.:wink:
Па така де...се фатил некој за 5 зборови со сличности, и Албанците дошле од Кавказ...жими тулето..

Дај реално, објективно да гледаме на работите. Според мене, во целата таа вукојебина, сите имаме заедничко потекло. Единствено можеме да дискутираме кога и како почнале да се дистанцира таа блискост што ја имале народите на овие предели.

Тоа кој како и што бил...повеќе од јасно е, ни текнало после 6 векови Скендербег да го правиме македонец, и албанците да ги сместиме позади Кавказ...абе ај...немал некој попаметна работа па измислувал топла вода..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Coveku najdi mi ti mene dokaz , deka albancite bile doneseni od tamu nekade Kavkaz , ajde ako imas pokazi ni tuka i ubedi ne, a ne da me osudis mene , dobro drugite braka ti dadoa dokazi deka albancite bile tuka pred da dojdat turcite vo Balkanot , za toa ima i dokazi , najdi mi ti mene deka e poinaku. Ajde cekav nekolku saati ke cekam uste malce, ako ne me ubedite se zatvara slucajot , Albancite najstariot narod na balkanot :)
Не се пуфкај и ти. Не се албанците најстар народ на Балканот. Многу работи се помешани. Албанците се потомци на илирите, ама не се директни потомци, и што е најважно ни самите илири не биле единствени на балканов. Дури и пред нив имало некој. Глупо е така да се постават работите, најстари овие најстари оние.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ајде сега, искрено кажи, колку време ти требаше оваа мапа да ја направиш? :)

A

anaveno

Гостин
prvo..neznam dali za mene e toa za mapata..
taa e od osprey warrior...

vtoro..
KUSHTIM: Albanian name meaning "dedication; devotion."
KUSHTRIM: Albanian name meaning "battle cry; slogan."

slucajno naidov na nekojsi New Kurdish..

Kushtim: (I killed)
Min Kushtim (I killed )

ewim kusht, (I killed him)
Min ewim kusht (I killed him)

..very interesting...
bidejki tamu se karaat sto znacelo..bi mozel da im pomogne nekoj od kvazi-ilirive...

p.s..Gelek sipas!..ucam kurdski..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
а што има тоа врска со Скендербег ќе можеш да ми објасниш??

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
MINATO:Aleksandar Makedonski bil Makedonec,Makedonija vladeela so Grcija,Skenderbeg bil Makedonec,Makedonija bila najgolema zemja pred 2500godini,Makedoncite se najstar narod na svetot...........
SEGASNOST:Makedonija e edna od najsiromasnite zemji vo Evropa,Odzemena i e teritorija pogolema odkolku sto e taa,ZNAMETO i e smeneto,pola svet ja vika FYRM,Grcija ke i lupne veto za da nemoze da vleze vo NATO>EU,sakaat da i go smenat imeto da se vika DEMOKRATSKA R.MAKEDONIJA>NOVA MAKEDONIJA.
STO DOKOLKU JA DOKAZEME CELATA NASA ISTORIJA.PAK KE BIDEME NAJSIROMASEN NAROD.DOKOLKU VLEZEME VO EU PAK KE NE EKSPLATIRAAT DRUGITE ZEMJI KAKO EVTINA RABOTNA SILA...
Zatoa treba da razmislat nasive politicari kako da ja odnesat nasava drzava napred a ne samo da razmisluvaat kako da kradat poveke........

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
а што има тоа врска со Скендербег ќе можеш да ми објасниш??
Toa kako shto go ucat, i shto ke najde po netot ke go zakaci...
Sve toa dosadno stana kako proliv, nema veke, tolku sekna izvorot, pa mora da preoblikuva so toa shto boldira razlicni frazi od prethodno...

Inaku pred dva saata si sedev so eden istoricar, makedonec... Deckoto malku e Bugarofil, ali nema veze... Nekade procitav vo forumot deka imalo MAKEDONIZMI vo Turskiot jazik... i mu kazav... slatko se iznasmea... deckoto isto taka e i etimolog... i procentualno odredi nekade od 20% do 30% turcizmi vo Makedonskiot jazik. Cudno neli.
Pa Makedoncite go znaat 40% turskiot jazik, pretpostavuvam:)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
bidejki si bil na lingvisticki kurs,aj objasni im na ovie sto znaci ARVAN...
zakaceno od net
A shto mu znacelo na Gjorgjija bekrija, Kral na Epir, Kral na Albanija...
Shto kur baral da ja oformi ligata na lezha?
Da ne slucajno go zboruval nivniot jazik?
EEEEEEEEEE Gjorgjija bekrija go zboruval jazikot na narodot shto doshol od Kafkaz.... Cudno ne e?
Toj kako Makedonec ne trebalo da naprai "pakt" i "sojuz" so nekoi drugi Makedonski pleminja?
Da ti kazam neshto?
Si cul deka Mijacite se potomci na Ilirite.... Aaaaa da da, Albancite poteknuvaat od Kafkaz...

Shteta, za moja shteta, i sekako nezainteresiranost vo odnos na ovaa Nauka(Istorija), ne sum skeniral dela na slavni istoricarcinja...
Da ne dolzam, iako laicki sepak ke kazam neshto shto sum procital ali ne dobro zapametil... Si cul za edno Ilirsko pleme Albani? Preselno na Kafkaz i pak posle vrateno? Si cul za drugo pleme, koe broelo nekade okolu 6000 dushi zaminato na deneshen pakistan???

Zboruvav za ova i so Istoricar, da go ebam, makedonec, da go ebam, i taka mi kaza da go ebam, shteta ne sum zapametil, da go ebam...
Abe kazav jas, vrti suci, od kaj da se svrtish gazeto nazad ti e.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
A shto mu znacelo na Gjorgjija bekrija, Kral na Epir, Kral na Albanija...
Shto kur baral da ja oformi ligata na lezha?
Da ne slucajno go zboruval nivniot jazik?
EEEEEEEEEE Gjorgjija bekrija go zboruval jazikot na narodot shto doshol od Kafkaz.... Cudno ne e?
Toj kako Makedonec ne trebalo da naprai "pakt" i "sojuz" so nekoi drugi Makedonski pleminja?
Da ti kazam neshto?
Si cul deka Mijacite se potomci na Ilirite.... Aaaaa da da, Albancite poteknuvaat od Kafkaz...

Shteta, za moja shteta, i sekako nezainteresiranost vo odnos na ovaa Nauka(Istorija), ne sum skeniral dela na slavni istoricarcinja...
Da ne dolzam, iako laicki sepak ke kazam neshto shto sum procital ali ne dobro zapametil... Si cul za edno Ilirsko pleme Albani? Preselno na Kafkaz i pak posle vrateno? Si cul za drugo pleme, koe broelo nekade okolu 6000 dushi zaminato na deneshen pakistan???

Zboruvav za ova i so Istoricar, da go ebam, makedonec, da go ebam, i taka mi kaza da go ebam, shteta ne sum zapametil, da go ebam...
Abe kazav jas, vrti suci, od kaj da se svrtish gazeto nazad ti e.
cekaj malku kako moze togas edno pleme koe se doselilo na teritorijata na zapaden balkan da pokori tolku mnogu pleminja epirci iliri tesalijci pa mozda i makedonci tvojava storija e neizdrzana fakt vasiot jazik ako ste bile od kavkaz togas sigurno nekoj tamu ili nekade ke go zboruva kako nasiov sto e blizok so bugarskiot i srpskiot mozda nekogas nekoje pleme albani doslo vo odreden broj tuka no ne veruvam deka ja pokorilo kulturata na ilirite koja e dominantna vie stanuvate albanci po doaganjeto na turcite koga go primivte islamot zatoa site gamii se crkvi ne samo tuka tuku i vo turcija od koga stapna islamot na evropsko tlo pocnaa da se javuvaat razliki megu dotogas kompatibilniot balkan i narodite koi ziveele vo nego se na se vie ste prodadeni dusi isto kako i kurdite isto kako i torbesite i pioni na edno veruvanje koe vo svojata ideologija za glavna cel ima nasilie i omraza

Kajgana Shop

На врв Bottom